29/6/08

photo N561



paok-oxyro - ΑΠΟ FC PAOK
ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ MARCIN MIECEL
Μεγαλειώδης ΨΥΧΗ, Τεράστια ΜΑΓΚΙΑ!
Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του τεράστιου Μάρτσιν, στις οποίες βεβαιώνει ότι η μόνη ομάδα για την οποία θα επέστρεφε στην Ελλάδα είναι ο ΠΑΟΚ, είπα ν’ αφιερώσω λιγάκι χρόνο για να γράψω ένα κειμενάκι γι’ αυτόν τον τεράστιο μάγκα που τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την φανέλα του ΠΑΟΚ.
Ο Μάρτσιν στην μικρή συνέντευξη που παρέθεσε εχθές δεν έκανε αναφορά μόνο για τον ΠΑΟΚ έκανε αναφορά και για την Σαλονίκη, λέγοντας ότι του λείπει πολύ η πόλη, ότι πέρασε φανταστικές στιγμές με την παρέα και την οικογένεια πίνοντας τον καφέ του στην παραλία και γενικά γουστάροντας την ατμόσφαιρα. Ο λόγος που τον λατρεύουμε δεν είναι μόνο ότι αισθάνεται ΠΑΟΚ, αλλά και διότι αισθάνεται τρόπον τινά Σαλονικιός.
Στο πρόσωπο του Μάρτσιν, ο ΠΑΟΚ βρήκε, ειδικά την τελευταία σεζόν που έπαιξε στην ομάδα μας, τον ηγέτη που πατάει μεγάλη περιοχή και τρέμουν τα πόδια των αμυντικών. Έπαιρνε πάσες, γιόμες, στραβοκλωτσιές, έκανε κοντρόλ και κάρφωνε το τόπι με τρελή δύναμη και τρέλα στο πλεκτό. Αν ο Μάρτσιν είχε από πίσω του ένα πιο ισορροπημένο σύνολο να τον βοηθάει και δεν αναγκαζόταν να κατεβαίνει ως την σέντρα για να παίρνει μπαλιές θα είχε σπάσει κάθε ρεκόρ. Παίκτης που μύριζε το γκολ, έκανε γκολ στην πιο απίθανη φάση, σε ανύποπτες στιγμές η κερκίδα σηκωνόταν στο πόδι και έπαιρνε φωτιά. Θυμηθείτε το γκολάκι στο ματς κυπέλου με τον Βάζελο μετά την στραβοκλωτιά-σέντρα του Τόργκελε. Θυμηθείτε τον στην Τούμπα, μετά από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για την ομάδα, όπου είχαμε χάσει όλοι τον ύπνο μας, να κάνει στο πρώτο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή απίθανο Χατ-Τρικ και μετά από καιρό να φεύγουμε επιτέλους με το χαμόγελο στα χείλη απ’ το γήπεδο. Θυμηθείτε το γκολ με τον Γκέι στην ΤΟΥΜΠΑ, στο 2-3, με την εναντίον μας σφαγιαστική διαιτησία. Δεν φοβόταν καμιά ομάδα του ΠΟΚ ο Μάρτσιν γιατί απλά ήταν ΠΑΟΚ!
Ο Μάρτσιν ήταν φόβος και τρόμος, ψηλός, τεχνίτης, δυνατός, σκύλος, μπαλαδόφατσα, τσαμπουκάς, ψυχάρα. Θυμηθείτε το ανάποδο ψαλίδι στο ντροπιαστικό 3-1 με την Καλαμαριά να σώζει έστω και με αυτόν τον τρόπο την τελευταία στιγμή την παρτίδα και να ψηφίζεται το γκολ του ως το καλύτερο της αγωνιστικής. Θυμηθείτε τον να μην σκέφτεται καν να κάνει προσφυγή ενώ είχε μείνει μήνες απλήρωτος και ενώ είχε προτάσεις βροχή. Θυμηθείτε τον να περιμένει μήνες ολόκληρους τον Βεζυρτζή να του κάνει πρόταση να μείνει στην ομάδα και να κλείσει στον ΠΑΟΚ την καριέρα του. Διότι ΑΥΤΗ ακριβώς ήταν η επιθυμία του τεράστιου Μάρτσιν. Να μείνει για πάντα ΠΑΟΚτσής τιμώντας με τον ιδρώτα και το σκοράρισμά του την φανέλα μας.
Ο Μάρτσιν, πετυχαίνοντας 14 γκολ στο πρωτάθλημα, στηριζόμενος σε μέτριους συμπαίκτες (εκτός του Θόδωρου βέβαια, που ήταν και είναι ψυχάρα), ζήτησε κάπου 300.000 (τον χρόνο) ενώ ήταν 31 ετών για να μείνει άλλα 3 χρόνια στον ΠΑΟΚ και να κρεμάσει τα παπούτσια του στα αποδυτήρια της ΤΟΥΜΠΑΣ. Ο Βεζυρτζής δεν δέχτηκε και τον πούλησε για 250.000, ποσό τραγελαφικό για την ποιότητα αυτού του παίκτη. Όταν ήρθε ο ΤΕΟ ήταν αργά. Ο Μάρτσιν είχε ήδη κλείσει στην Μπόχουμ. Ο ΠΑΟΚ με την φυγή του Μάρτσιν έχασε τον ηγέτη στην επίθεση, πληρώνοντας φέτος με τον χειρότερο τρόπο την απώλειά του. Φανταστείτε τον Κλάους να μαθαίνει δίπλα του… ΚΡΙΜΑ. Αυτή είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Ο MARCIN MIECEL θα ζει για πάντα στις ασπρόμαυρες καρδιές μας και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Θα θυμόμαστε για πάντα την φανέλα με το νούμερο 20 να τρέχει με ανοιχτά τα χέρια προς την κερκίδα για να πανηγυρίσει τα γκολ ουρλιάζοντας! Μακάρι να γεμίσει η ομάδα μας με τέτοιες ψυχάρες.

MARCIN ήσουν, είσαι και θα είσαι τεράστιος ΜΑΓΚΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...