8/6/08

photo N538



paok-oxyro - ΑΠΟ paok mania
Το γαϊτανάκι των χαμένων επενδυτών
Για να μην τρώμε παραμύθι από κανέναν, καλό θα είναι σκαλίζοντας τη μνήμη μας να κάνουμε ένα flash back στους υποτιθέμενους επενδυτές της ΠΑΕ , που τα τελευταία 5-6 χρόνια τυράννησαν τα μυαλά μας.
Μιλάμε για μια αλυσίδα ονομάτων που κατά καιρούς φούντωσαν ελπίδες στις ψυχές μας. Ελπίδες που ως τώρα αποδείχτηκαν φρούδες….. Το ταξίδι σε αυτήν την ατέλειωτη ονοματολογία ξεκινά όταν ο Μπατατούδης άρχισε να αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα και έψαχνε τρόπο όχι να βρει ο ΠΑΟΚ το δρόμο του, αλλά αυτός να βάλει στη τσέπη του ένα μέρος των χρημάτων που επί χρόνια του άρπαζαν αρπακτικά και λαμόγια
Πρώτος ενδιαφερόμενος, ο Μυτιληναίος, πριν εμπλακεί βέβαια με τον Ηρακλή. Ήθελε να κάνει άνοιγμα στη Β. Ελλάδα επενδύοντας στο ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης, δήλωνε κατά καιρούς φιλοπαοκτσής αλλά, επειδή καθυστέρησε να του απαντήσει ο Μπάτμαν όταν του έκανε την πρόταση αγοράς, αυτός πήγε και αγόρασε τον Ηρακλή, ακολουθώντας τη γνωστή διαδρομή που όλοι είδαμε…Δεύτερος κρίκος στην αλυσίδα των χαμένων επενδυτών, ο «βασιλιάς των μαγιό», Πάνος Παπαδόπουλος από τη Σουηδία. Ζήτησε και πήρε στα χέρια του οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, αλλά τελικά δήλωσε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις και αποτραβήχτηκε πολύ γρήγορα .
Μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία, που τη βρήκε ο Μπατατούδης (μόνο αυτός ξέρει πού), ο οποίος έβαλε ως προτεραιότητα την παραχώρηση του γηπέδου για... εμπορικό κέντρο! Ήρθαν λοιπόν οι Αμερικανοί, φόρεσαν τα καπελάκια του ΠΑΟΚ, αλλά, μόλις κατάλαβαν ότι το γήπεδο δεν ανήκει στην ΠΑΕ, πήραν το πρώτο αεροπλάνο και μην είδατε τον Παναγή (χάθηκαν και από τότε αγνοούνται τα ίχνη τους)...Ο Μουαμάρ Καντάφι! Μάλιστα! Ο πασίγνωστος ηγέτης της Λιβύης εμφανίστηκε και αυτός σαν υποψήφιος αγοραστής μετοχών της ΠΑΕ. Αυτό διαδόθηκε μόλις πήρε μετοχές της Γιουβέντους ο γιος του, Σαϊντί, την περίοδο που ο Μπατατούδης είχε αναπτύξει μια σχέση συνεργασίας με τη «μεγάλη κυρία» και ειδικά με τον Μότζι, που κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο στημένων αγώνων στην γειτονική Ιταλία. Φυσικά, δεν προχώρησε τίποτα, ενώ αναπτύχθηκε φημολογία για την οικογένεια Ασαντ της Συρίας, για μια Αργεντίνικη εταιρεία, για μια Ιταλική πολυεθνική, για κάποιους Κορεάτες επιχειρηματίες, μετά τον διορισμό του Μπατατούδη ως επίτιμου προξένου της Κορέας! Απίστευτα πράματα….
Εμφανίστηκε μέχρι και ένας Έλληνας καναλάρχης, ο Νικηφόρος Κισσανδράκης, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky, αλλά τρόμαξε μόλις είδε τα χρέη…
Έπειτα εμφανίστηκε ξαφνικά ο χρηματιστής γιάννης γούμενος, λίγο μετά την «πτώση» του Χ.Α. και σε λίγες ημέρες πήρε τον ΠΑΟΚ από τον Μπατατούδη. Όταν όμως άρχισαν οι πρώτες οικονομικές δυσκολίες και στέρεψε η πηγή Παγώνη (άμεσου συνεργάτη του γούμενου), τότε άρχισαν να ψάχνουν για επενδυτές, με όπλο το μέγεθος του λαού του ΠΑΟΚ και κερασάκι στην τούρτα την κατασκευή νέου γηπέδου στην Τούμπα. Ακούστηκε το όνομα του Παύλου Κανελλόπουλου (Τιτάν), αλλά κι αυτός έμαθε ότι ενδιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ από τις εφημερίδες!
Ο επιχειρηματίας του «Πόρτο Καρράς», Κ. Στέγγος, ενδιαφέρθηκε να αγοράσει την ΠΑΕ, θέλοντας να επενδύσει και στο γήπεδο, αλλά τα οικονομικά στοιχεία που πήρε από τη διοίκηση ήταν ελλιπή (ίσως σκόπιμα ελλιπή) με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Αν και πέρασε στα ψιλά ίσως ήταν η πιο σοβαρή περίπτωση που εμφανίστηκε ποτέ...Ο πρόεδρος του ομίλου Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης, γνώριζε τον γούμενο, αφού τον είχε ασφαλιστή στην εταιρεία του, και δεν θέλησε να έρθει απευθείας σε επικοινωνία μαζί του, αλλά προτίμησε να εξωτερικεύσει το ενδιαφέρον του μέσω του τύπου. Ο γούμενος ούτε καν τον είδε, γιατί είχε στο μυαλό του την οικογένεια Αγγελόπουλου.
Ιβάν Σαββίδης: Αυτή ήταν ίσως και η μοναδική από τις περιπτώσεις που πλησίασε σε θετική εξέλιξη. Ο γούμενος πάντως φρόντισε έντεχνα να την υποβαθμίσει γιατί την ίδια στιγμή προσπαθούσε (κάτω από το τραπέζι) να κλείσει συμφωνία με άλλον επενδυτή (Καμπάνης). Ο Σαββίδης έθεσε ευθύς εξ αρχής βασικό όρο την εκμετάλλευση του γηπέδου της Τούμπας, αλλά ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ Θανάσης Κατσαρής αρνούνταν πεισματικά να τεθεί το γήπεδο σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πώλησης της ΠΑΕ.
Γιάννης Καμπάνης: Ο καπετάν Γιαννούλης, όπως χαρακτηριστικά τον φώναζαν στη γενέτειρά του την Άνδρο, παρουσιάστηκε ως εφοπλιστής που θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Οι συζητήσεις του με τον γούμενο στο γιοτ του στο Φλοίσβο έμειναν χαραγμένες ως γραφικές εικόνες περισσότερο παρά σαν ουσιώδεις συζητήσεις. Και αυτό αποδείχθηκε εκ των υστέρων όταν ζητήθηκε από τον κ. Καμπάνη να διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ, για την κάλυψη της εγγυητικής που θα επέτρεπε στον ΠΑΟΚ τη συμμετοχή του στο UEFA, και εκείνος παρά τις υποσχέσεις του δεν έκανε τίποτε. Περισσότερο θα μείνουν στην ιστορία οι ατυχείς δηλώσεις του για τον Ζαγοράκη - «καλά θα κάνει να ασχολείται μόνο με την ομάδα και να αφήσει τις ηγετικές βλέψεις» - προφανώς επηρεασμένος από τις συμβουλές του γούμενου που δεν συγχώρησε τον αρχηγό του ΠΑΟΚ για τη στάση που κράτησε υπέρ των συμπαικτών του.
Θεόδωρος Αγγελόπουλος: Το μεγάλο όνειρο των φίλων της ομάδας. Δεν υπήρχε άνθρωπος στην Ελλάδα που να πίστευε ότι η ανάμειξη του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου δεν θα άλλαζε τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Η πρώτη προσέγγιση έγινε από τον κ. Αλέξη Κούγια ο οποίος συνδεόταν και επαγγελματικά με την οικογένεια στις αρχές του 2006. Ο κ. Βίκτωρας Μητρόπουλος λέγεται ότι ήταν ο δεύτερος που προσπάθησε να φέρει σε επαφή τον γούμενο με το ζεύγος. Παρά το ότι οι Αγγελόπουλοι βοήθησαν οικονομικά τον γούμενο ουδέποτε υπήρξε πρόθεση ανάμειξής τους στο ποδόσφαιρο και στον ΠΑΟΚ, κατά δημόσια δήλωσή τους. Μάλιστα ο γούμενος κατηγόρησε τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη και τους βετεράνους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι δεν βοηθήθηκε σε καμία από τις προσπάθειες προσέγγισης του ζεύγους…
Δημήτρης Κοπελούζος: Πάλι μέσω του κ. Β. Μητρόπουλου ο κ. Γούμενος προσέγγισε τον επιχειρηματία κ. Κοπελούζο. Κατά τον κ. Γούμενο «το ενδιαφέρον του ήταν ζεστό αλλά ήθελε να εξετάσει όλες τις παραμέτρους και δεν έπαιρνε αποφάσεις κάτω από πίεση». Επικαλέστηκε δε μαρτυρία του υιού του κ. Κοπελούζου, σύμφωνα με την οποία «ο πατέρας μου θέλει σαν τρελός τον ΠΑΟΚ». Αν και αδύναμος από κάθε άποψη, ο γούμενος θεώρησε ότι θα ήταν μια καλή κίνηση τακτικής η αντιπαράθεσή του με τη Σούπερ Λίγκα. Μέσω του κ. Γιώργου Κασιμάτη που εκπροσωπούσε τον ΠΑΟΚ στην ΕΠΑΕ, γνωρίστηκε με τον κ. Μητρόπουλο ο οποίος βοήθησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην προσέγγιση επιχειρηματιών. Αν και ο Μητρόπουλος δεν το επιβεβαιώνει, ο γούμενος ισχυρίζεται ότι «ο Μητρόπουλος βοήθησε σημαντικά στην προσέγγιση των ανθρώπων αυτών». Τον Ιούνιο του 2007, λίγες μέρες πριν αναλάβει ο Ζαγοράκης, στο γήπεδο της Τούμπας πηγαινοερχόταν ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Κώστας Αλεξάκης, συναντιόταν με τους ανθρώπους της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώ στις δηλώσεις του διατυμπάνιζε συνεχώς πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο ξεκαθαρίζοντας όμως πως η ενδεχόμενη συμφωνία για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα προχωρήσει μόνο εάν γίνει η πολυπόθητη ρύθμιση των χρεών, η οποία φυσικά ακόμα γίνεται. Ένας ακόμα συμπλήρωσε το γαϊτανάκι των χαμένων επενδυτών.
Το ενδιαφέρον Άγγλων επιχειρηματιών για να επενδύσουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως αυτό έχει γίνει γνωστό και μεταφέρθηκε στην διοίκηση, τρεις φορές από την Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι σήμερα είναι επόμενο να αποτελεί θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας. Μεταξύ των ονομάτων που φαίνεται να ανακατεύτηκαν είναι του Βασίλη Μπορμπόκη, του Κώστα Λαγωνίδη , του Αλέξανδρου Βαγιάτα και του Τραυλού. Μέχρι στιγμής οι Άγγλοι επιχειρηματίες είναι οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μέχρι πότε; Μα μέχρι φυσικά να αποδειχτεί ότι δεν ενδιαφέρονται άλλο και εμείς να περιμένουμε με αγωνία τον επόμενο ενδιαφερόμενο …….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...