3/6/08

photo N532



paok-oxyro - ΑΠΟ FC PAOK
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Το 2001 ο Α,Σ ΠΑΟΚ ιστορικό σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 1926 παίρνει την απόφαση να ιδρύσει την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου η οποία μετά από συγχώνευση με την ομάδα ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 96 που αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία συμμετέχει αμέσως στο πρωτάθλημα 2001-02. Προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο Θέμης Καπουσούζης παλαιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ , ο οποίος σύντομα αποχωρεί και στην θέση του έρχεται ο Μπάμπης Παπουλίδης , ο οποίος μένει μέχρι το τέλος της περιόδου. Η ομάδα ενισχύεται από δύο Σερβίδες διεθνείς ποδοσφαιρίστριες ,την
STANOJEVIC SUZANA και MITROVIC DANJIELA. Η πρώτη μάλιστα συνεχίζει μέχρι και σήμερα ως προπονήτρια.

Η ομάδα κατά την αγωνιστική περίοδο αυτή, κατακτά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας , του οποίου ο τελικός διεξάγεται στην Λαμία με νικητή τον ΠΑΟΚ με σκορ 4-0 .

Την επόμενη περίοδο 2002-03 η ΕΠΟ παίρνει την απόφαση να διεξαχθεί το Πρωτάθλημα σε δύο Ομίλους. Ταυτόχρονα καταργεί το Κύπελλο Ελλάδος το οποίο δεν διεξάγεται μέχρι και σήμερα. Προπονητής αναλαμβάνει ο Χρήστος Τερζανίδης παλιός άσσος του ΠΑΟΚ . Η ομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της με ευρωπαϊκά παιχνίδια τα οποία διεξάγονται στην Θεσσαλονίκη μετά από αίτηση του ΠΑΟΚ προς την UEFA. Οι ομάδες που αντιμετωπίζει είναι η πρωταθλήτρια Νορβηγίας, η πρωταθλήτρια Ολλανδίας , και η πρωταθλήτρια Ρουμανίας. στο πρωτάθλημα Ελλάδος η ομάδα κατακτά την δεύτερη θέση.

Την αγωνιστική περίοδο 2003-04 προπονητής αναλαμβάνει ο Θόδωρος Παγκούσης και η ομάδα κατακτά την Τρίτη θέση. Σημειωτέων ότι το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ομίλους. Το ίδιο έτος 2004 διεξάγονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας. Ιδιαίτερη τιμή για το γυναικείο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ είναι η συμμετοχή αθλητριών στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα.

Την περίοδο 2004-05 προπονητής αναλαμβάνει ο Γιάννης Καραπαναγιωτίδης και η ομάδα κατακτά την δεύτερη θέση.

Το 2005-06 στόχος της ομάδας ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στόχος ο οποίος επιτεύχθηκε με προπονητή τον Σέρβο τεχνικό PERICA KRSTIC που τυγχάνει και προπονητής της Εθνικής Σερβίας , με μεγάλη εμπειρία στο γυναικείο ποδόσφαιρο το οποίο υπηρετεί εδώ και τριάντα χρόνια. Σαν πρωταθλήτρια Ελλάδος η ομάδα μας συμμετείχε και σε αγώνες του WOMENʼS CUP 2006-07 που διεξήχθη 7 έως 14/8/2006 στην Ουκρανία και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ήταν μια νίκη ,μια ισοπαλία και μια ήττα.

Βλέποντας το ενδιαφέρον που υπάρχει εδώ και δύο χρόνια ξεκινήσαμε την δημιουργία Ακαδημίας η οποία λειτουργεί με επιτυχία. Πολλά νέα ταλέντα θα αναδειχθούν τα επόμενα χρόνια μέσα από αυτήν. Η ομάδα δε, έχει ενισχυθεί από πολλά νέα κορίτσια.

Την τελευταία αγωνιστική περίοδο 2006-07 με προπονητή πάλι τον PERICA KRSTIC η ομάδα κατακτά για Τρίτη φορά το Πρωτάθλημα Ελλάδας και για μια ακόμα φορά θα συμμετέχει στους ομίλους του WOMENʼS CUP 2007-08. Την διοργάνωση του ομίλου που αποτελείται από τέσσερις ομάδες αναλαμβάνει ο ΠΑΟΚ. Αντίπαλοι στην κλήρωση της UEFA για τον ΠΑΟΚ είναι οι WFC UNIVERSITET από την Λευκορωσία , η NSA SOFIA από την Βουλγαρία , και η PARNU από την Εσθονία. Στόχος της ομάδας μας είναι μια ακλή διοργάνωση και μια καλή πορεία της ομάδας στον θεσμό της UEFA.

Ο στόχος τελικά επιτεύχθηκε και ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις με μεγάλη επιτυχία και με αποτέλεσμα την καλή εικόνα του στην UEFA. Ο απολογισμός των αγώνων για την ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν μια ήττα, μια νίκη και μια ισοπαλία , αποτελέσματα ικανοποιητικά αλλά που δεν επιτρέπουν την ομάδα να περάσει στην επόμενη φάση.

Φέτος η ομάδα βρίσκεται στο στόχο της, καθώς, τερμάτισε στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου και πέρασε στο τελικό του πρωταθλήματος. Για να φτάσει στον τελικό νίκησε σε αγώνες μπαράζ τον Ήφαιστο Περιστερίου 2 φορές (0-2),(2-0). Στον πρώτο τελικό με αντίπαλο την Καλλιθέα στη Θες/νίκη ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 και μένει ακόμα ένας αγώνας στην Αθήνα για την αναδείξει του πρωταθλητή Ελλάδος.

Ένα άλλο στοιχείο της νέας περιόδου είναι ότι κοντά στην ομάδα εκτός του Γιώργου Προύσαλη που συνεχίζει να ηγείται της ομάδας είναι και οι εξής :

Κώστας Βαρδαλής , Ελένη Βαρδαλή , Στέφανος Σαράτσης , Σάκης Παπακωνσταντίνου , Marcelo Veridiano και οι άνθρωποι που φιλοξενούν την ομάδα στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις τους , Αλέκος Παρασκευόπουλος και Παναγιώτης Αργυρόπουλος. Ολοι μαζί συμμετέχουν με κοινό σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα.

Επίσης να επισημάνουμε ότι στον ΠΑΟΚ αγωνίζονται 13 διεθνής ποδοσφαιριστές οι Αρβανιτάκη Ανθούλα, Παντελειάδου Δήμητρα, Τσιάπανου Κατερίνα, Αδαμάκη Μαρία, Κυνοσίδου Κυριακή, Γιώτα Τσελέκογλου, Χ΄γιαννίδου Ναταλία(Εθνική Ελλάδος), Dragana Tomic(Εθνική Σερβίας), Φιλλιπίδου Βαλέρια, Βλασιάδου Ειρήνη, Κώττα Μελίνα, Μυρτώ Παπάζογλου, Κωνσταντίνου Στέφη(Εθνική νεανίδων).

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΗΜ.ΓΕΝ.

ΘΕΣΗ

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

1988

ΤΕΡΜ.

ΠΕΛΕΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

1978

ΤΕΡΜ.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΘΗ

1995

ΤΕΡΜ.

ΚΛΑΓΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

1992

ΤΕΡΜ.

ΤΟΜΙΤΣ ΝΤΡΑΓΚΑΝΑ

1985

ΑΜΥΝ.

ΑΔΑΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

1985

ΑΜΥΝ.

ΒΛΑΣΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

1992

ΑΜΥΝ.

ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

1985

ΑΜΥΝ.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΥΡΤΩ

1991

ΑΜΥΝ.

ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ

1993

ΑΜΥΝ.

ΚΥΝΟΣΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

1988

ΑΜΥΝ.

ΤΣΕΛΕΚΟΓΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

1987

ΑΜΥΝ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΗ

1990

ΑΜΥΝ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΑ

1992

ΑΜΥΝ.

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

1986

ΜΕΣΟΣ

Χ΄ΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ

1979

ΜΕΣΟΣ

ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

1993

ΜΕΣΟΣ

ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

1987

ΜΕΣΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

1991

ΜΕΣΟΣ

ΦΙΛΛΙΠΙΔΟΥ ΒΑΛΕΡΙΑ

1990

ΕΠΙΘΕΤ.

ΠΑΝΤΕΛΕΙΑΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

1986

ΕΠΙΘΕΤ.

ΧΑΤΖΗΟΓΛΟΥ ΒΑΛΙΑ

1993

ΕΠΙΘΕΤ.

ΤΣΙΑΠΑΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

1978

ΕΠΙΘΕΤ.

ΚΩΤΤΑ ΜΕΛΙΝΑ

1991

ΕΠΙΘΕΤ.

ΒΑΡΔΑΛΗ ΘΩΜΑΗ

1995

ΕΠΙΘΕΤ.

ΑΣΗΜΩΝΗ ΦΩΦΩ

1994

ΕΠΙΘΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...