26/6/08

photo N558




paok-oxyro - ΑΠΟ PAOK GATE 4
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στη σημερινή Sportday (25/6/08) και πιο συγκεκριμένα στη σελίδα 2 της εφημερίδας, κάποιος που υπογράφει σαν Πανούτσος έγραψε ένα κείμενο που ασχολείται με τον αθλητικό νόμο και υποτίθεται ότι περιέχει επιχειρήματα. Αν εξετάσει βέβαια κάποιος το κείμενο θα καταλάβει ότι δεν περιέχει κανένα επιχείρημα και το μόνο που κάνει είναι να εξυμνεί και να αποθεώνει τον χουντικό νόμο Ορφανού.
Αδυνατεί ο κύριος Πανούτσος να κρίνει αν ο νόμος συμβαδίζει με το Σύνταγμα και δεν του λέει τίποτα η αφοριστική αναφορά «ρατσιστικός». Λέει ο κύριος Πανούτσος με το φτωχό του το μυαλό ότι αφού ψηφίστηκε ο νόμος κανονικά από τη Βουλή δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν γνωρίζει ο κύριος Πανούτσος ότι και άλλοι νόμοι ψηφίστηκαν κανονικά από τη Βουλή, αλλά κρίθηκαν αντισυνταγματικοί ή ότι κάποτε απαγορευότανε επίσημα και με τη βούλα η συνάθροιση περισσοτέρων των 3 ατόμων. Ούτε γνωρίζει ότι ο βουλευτής κύριος Παπαγεωργίου δήλωνε τις ημέρες που συζητιότανε ο νόμος (δηλαδή το καλοκαίρι του 2006) πως:
«Εκτός από τους λόγους που ανέφερα πριν και τις αγωνίες μου για το τι πράγματα μπορεί να ακολουθήσουν με βάση την εφαρμογή αυτής της διάταξης, θεωρώ ότι δημιουργεί προβλήματα ανισότητας μεταξύ των πολιτών, όταν εμπλέκονται με τη δικαιοσύνη. Διότι δεν μπορεί για όλους τους άλλους σε όλα τα άλλα αδικήματα και σε πολύ σοβαρότερα και σε μεγαλύτερο βαθμό κακουργήματα να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή τους. Ακόμα και μεικτά ορκωτά τριμελή εφετεία κακουργημάτων δίνουν αναστολές στην έφεση και εν πάση περιπτώσει, περιμένει το δικαστήριο το δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας, ώστε πραγματικά ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η στέρηση της ελευθερίας του πολίτη, να αφεθεί και σ' ένα δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας. Θέλω εδώ να σας πω ότι η χώρα μας είναι μία χώρα της Ενωμένης Ευρώπης, αλλά ανεξάρτητα απ' αυτό και προηγούμενα η Ε.Σ.Δ.Α., η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ισχύει και στη χώρα μας, αφήστε που αυτό απορρέει και από το Σύνταγμά μας. Πλέον παραβιάζεται κατ' εμένα η αρχή της ισότητας στη δίκη και της δίκαιης δίκης, διότι -σας το ξαναλέω και πάλι- θεσπίζετε αυστηρά μέτρα μόνο για μία κατηγορία πολιτών, τα οποία στην πράξη, στα δικαστήρια -διότι υπάρχουν έγκριτοι νομικοί στη χώρα μας και θα προβάλλουν όλη αυτήν τη θεμελίωση και τον προβληματισμό, τον οποίο σας αναφέρω- αργά ή γρήγορα δεν πρόκειται να ισχύσουν".
Επίσης δεν του λέει κάτι του κύριου Πανούτσου ο όρος ρατσιστικός παρόλο που για το ίδιο πράγμα (π.χ. εξύβριση ή απειλή ή χρήση ενός πυρσού) κάποιος πάει φυλακή (αυτός που το κάνει στο γήπεδο) και κάποιος ούτε καν συλλαμβάνεται (αυτός που το κάνει οπουδήποτε αλλού). Αυτό δεν είναι ρατσιστικό σύμφωνα με τον κύριο Πανούτσο. Εκτός αυτού, ο κύριος Πανούτσος περιμένει να εμφανιστεί κάποιος Ουγκό για να αλλάξει ο νόμος. Μέχρι τότε και όσο οι αντιδράσεις περιορίζονται στην ομάδα που θίγεται από την εφαρμογή του νόμου είμαστε σε καλό δρόμο. Οι Εβραίοι δηλαδή δεν μπορούσαν να κρίνουν σαν εξοντωτική ποινή το λιώσιμο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε οι κομμουνιστές το τουφέκισμα από το εκτελεστικό απόσπασμα. Διδάσκει και ιστορία ο ενημερωμένος κύριος Πανούτσος
Ο κύριος Πανούτσος συνεχίζει και μπερδεύει την προφυλάκιση με την έφεση στην απεγνωσμένη προσπάθεια του να αγιοποιήσει το χουντικό νόμο Ορφανού. Αγνοεί ότι κάποιος προφυλακίζεται με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αγνοεί ότι ΟΛΟΙ όσοι προφυλακίζονται, περιμένουν να εκδικαστεί το πρωτόδικο δικαστήριο (και όχι το εφετείο), αγνοεί ότι ο χουντικός νόμος Ορφανού δεν προβλέπει προφυλάκιση και δεν έχει ιδέα για το τι γράφει. Για όλα αυτά λοιπόν προτείνουμε στον κύριο Πανούτσο (ο Αλέφαντος τον λέει και Πανούτσι) να ψάξει να βρει κάποιο τηλεοπτικό κανάλι για να συνεχίσει να μας διδάσκει «όσα λένε οι άντρες μεταξύ τους» και να σταματήσει να παραπληροφορεί τους αναγνώστες του. Διαφορετικά καλό θα ήταν να ακολουθήσει το δρόμο της σιωπής που ακολούθησαν οι υπόλοιποι υποστηρικτές του χουντικού νόμου Ορφανού. Αυτοί κάτι ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...