20/6/08

photo N550



paok-oxyro - Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως συμφώνησε με τον ποδοσφαιριστή από την Ακτή Ελεφαντοστού (κάτοχο γαλλικού διαβατηρίου) Ibrahima Bakayoko για συνεργασία 1 έτους.
Ο Δικέφαλος θα είναι ο δεύτερος ελληνικός σταθμός για τον 32χρονο επιθετικό, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Λάρισα, αλλά πέτυχε μόλις δύο γκολ. Αυτό που διαρρέει πάντως από την διοίκηση είναι ότι ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού αποκτήθηκε, ούτως ώστε να έχει δευτερεύον ρόλο στην ομάδα.
Ο Μπακαγιόκο έγινε γνωστός στο ευρωπαϊκό κοινό όταν σε ηλικία 18 χρόνων υπέγραψε στην Μονπελιέ, κερδίζοντας μάλιστα τη θέση του βασικού έπειτα από λίγους μήνες παρουσίας στον γαλλικό σύλλογο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε σύνολο 76 αγώνων σημείωσε 24 τέρματα, εξασφαλίζοντας εισιτήριο για την Premier League.
Η Εβερτον δαπάνησε ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατομμυρίων λιρών για να τον αποκτήσει. Με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας χρησιμοποιήθηκε σε 24 αγώνες και σημείωσε 4 γκολ, αλλά δεν παρέμεινε για πολύ εκεί. Παραχωρήθηκε στην Μαρσέιγ με ένα ποσό της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων λιρών και ουσιαστικά πραγματοποίησε εντυπωσιακή καριέρα. Σε 115 αγώνες πέτυχε 28 τέρματα.
Ακολούθησε η συνεργασία με την Οσασούνα (26 συμ.-4 γκολ) και στη συνεχεία μετακόμισε στην Ιταλία, αφού αγωνίστηκε για λίγους μήνες στην γαλλική Ιστρ. Για την ακρίβεια, υπέγραψε στην Λιβόρνο (16συμ.- 3 γκολ) και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Μεσίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...