23/4/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.203






Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος 

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός -1-0

Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ποδοσφαίρου γυναικών πήρε ο ΠΑΟΚ Morris, επικρατώντας στην παράταση του Παναθηναϊκού με 1-0. 

Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Νόιχαους, Γκούνη, Κιουρεξίδου, Κοσκερίδου, Μήτκου, Χαλατσογιάννη, Στράντζαλη, Βαρδαλή, Γιαννακά, Χέλμβαλ και Παπαδοπούλου. 

Δυναμικά ξεκίνησε στο παιχνίδι ο Δικέφαλος, έχοντας διαρκώς την μπάλα στην κατοχή του, δημιουργώντας ευκαιρίες απέναντι σ' έναν αντίπαλο ο οποίος αμυνόταν μαζικά, πολλές φορές έχοντας 11 παίκτριες μέχρι την περιοχή του. 

Στο 5ο λεπτό, η Βαρδαλή βρήκε την Χέλμβαλ μέσα στην περιοχή, με την Σουηδή επιθετικό να επιχειρεί μονοκόμματο σουτ και την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. 

Δύο λεπτά αργότερα, η Βαρδαλή πάτησε περιοχή έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια της, ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει την ξεκάθαρη παράβαση του πέναλτι. 

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ Morris ήταν ασταμάτητη, χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα. Η Βαρδαλή μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο τετ-α-τετ, ωστόσο η λόμπα που επιχείρησε σταμάτησε επάνω στην αντίπαλη τερματοφύλακα. 

Στο 20ο λεπτό, η Μήτκου με εκτέλεση πλάγιου φάουλ είδε την κίνηση της Γκούνη στο δεύτερο δοκάρι, με την αμυντικό του Δικεφάλου να παίρνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να καταλήγει ξυστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού. 

Το πρώτο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, με τον ΠΑΟΚ Morris να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να επιτεθεί τόσο από τα πλάγια, όσο και από τον άξονα, δοκιμάζοντας παράλληλα την τύχη του με μακρινά σουτ. Το 0-0 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ Morris να μετρά τρεις κλασικές ευκαιρίες και ένα ξεκάθαρο πέναλτι το οποίο δεν καταλογίστηκε υπέρ του. 

Παρόμοια ήταν η εικόνα του παιχνιδιού και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49ο λεπτό, ο Δικέφαλος έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία. Η Γιαννακά έκανε την κούρσα από τα πλάγια, πάτησε περιοχή και σέντραρε παράλληλα στην Χέλμβαλ, η οποία πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, ωστόσο η μπάλα κατέληξε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Παναθηναϊκού. 

Εννέα λεπτά αργότερα, οι «ασπρόμαυρες» έχασαν ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία, με δράστρια και πάλι την Χέλμβαλ. Η Σουηδή με επέλαση από τα πλάγια, πάτησε περιοχή, βρέθηκε απέναντι στην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. 

Στο 70ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ Morris είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Η Μήτκου έκανε την σέντρα από τα πλάγια, με την Παπαδοπούλου να είναι αμαρκάριστη στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε σταμάτησε επάνω στην αντίπαλη τερματοφύλακα. 

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» έψαξαν το γκολ το οποίο θα τις δώσει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, με το τελικό 0-0 να οδηγεί την πρόκριση στην παράταση. 

Στο 96ο λεπτό της παράτασης, οι «ασπρόμαυρες» διαμαρτυρήθηκαν για ακόμα μία περίπτωση πέναλτι. Μέσα στην περιοχή η Στράντζαλη κατέβασε την μπάλα, η Νταρζάνου την έβγαλε εκτός πορείας με αντικανονικό σπρώξιμο, ωστόσο και πάλι ο διαιτητής δεν υπέδειξε την παράβαση. 

Καθόλη την διάρκεια της παράτασης, ο ΠΑΟΚ Morris είχε την κατοχή στα πόδια του, προσπαθώντας να διαχειριστεί την κούραση από την υπερπροσπάθεια. 

Στο 118ο λεπτό της παράτασης, η Μήτκου είδε υπέροχα στον χώρο την Γιαννακά με μεγάλη πάσα, με την παίκτρια του Δικεφάλου να «αδειάζει» με... σομπρέρο την αντίπαλο της, και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 1-0. 

Οι «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό, το νικητή του ζευγαριού, Τρίκαλα-ΟΦΗ. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Θαλή Θεοδωρίδη, το Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 13:45, εκτός έδρας, κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Women's Football League. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....