18/3/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.444



















 

 

 

Φάση των «16» 2ος αγώνας, UEFA Europa Conference League

Γάνδη - ΠΑΟΚ - 1-2 

ΠΑΟΚΑΡΑ στους «8» της Ευρώπης!

Έγραψε ιστορία ο Δικέφαλος με τεράστιο διπλό-πρόκριση 1-2 μέσα στην Γάνδη!

Ένας ΠΑΟΚ με ψυχή χιλίων λεόντων έκανε περήφανο τον κόσμο του και όλη την Ελλάδα πανηγυρίζοντας τεράστια πρόκριση μέσα στο Βέλγιο!. Τα παλικάρια του Λουτσέσκου επικράτησαν με 1-2 της Γάνδης και βρίσκονται πλέον στα προημιτελικά του Europa Conference League!

Με αρκετές (γνωστές) αναγκαστικές απουσίες και χωρίς εκπλήξεις ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, πάντα σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην άμυνα, οι Τσιγγάρας-Σβαμπ στα χαφ, μπροστά τους ο Αουγκούστο, στις πλευρές οι Μουργκ-Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ. Από την πλευρά του, Χέιν Βανάιζεμπρουκ αποφάσισε να αλλάξει σύστημα εγκαταλείποντας την τριάδα στην άμυνα και προτιμώντας το 4-2-3-1, ρίχνοντας μάλιστα στην μάχη από την αρχή τον Τισουντάλι.

Μετά από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα, οι παίκτες της Γάνδης προσπάθησαν να ασκήσουν περισσότερη πίεση ψηλά δημιουργώντας μια αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ που έψαχνε ακόμα πατήματα. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 6ο λεπτό με προσωπική προσπάθεια και πλασέ του Τισουντάλι που έφυγε λίγο άουτ.

Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε αρχικά αγχωμένος αλλά με το πέρασμα των λεπτών ισορρόπησε και πλησίασε στην αντίπαλη περιοχή. Στο 11’ ο Αουγκούστο δοκίμασε ένα μακρινό σουτ που έφυγε άουτ, ενώ στο 20’ ήρθε το γκολ. Μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή , ο Κρέσπο βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με έξυπνο σουτ έκανε το 0-1.

Ο ρυθμός και η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν ένα γκολ προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν κενούς χώρους με κάθετες πάσες. Προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν αλλά όχι και σπουδαίες φάσεις μέχρι να έρθει το 40’. Εκεί, μετά από σέντρα από δεξιά, Ντεπουάτρ πήρε την κεφαλιά στην μικρή και έκανε το 1-1 που έμεινε και ως σκορ ημιχρόνου.

Με μια αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Μιχάι πήρε την θέση του τραυματία Κρέσπο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με ωραία προσπάθεια του Άκπομ στο 49’ που κατέληξε άουτ, αλλά η συνέχεια ανήκε και πάλι στους Βέλγους. Με συχνές επικίνδυνες επισκέψεις στην περιοχή του Δικεφάλου και ευκαιρίες που είτε σταματούσαν στον Πασχαλάκη είτε κατέληγαν άουτ.

Στο 57’, ο Λουτσέσκου έβαλε τον Σίντκλεϊ αντί του Μπίσεσβαρ για να δυναμώσει την αριστερή του πλευρά. Ο ΠΑΟΚ αναχαίτισε κάπως τις ορμές της Γάνδης και άρχισε να βγάζει και αυτός κάποιες επιθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Στο 70’, ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε την ίδια κίνηση και από την άλλη πλευρά, βάζοντας τον Τέιλορ αντί του Μουργκ. Συνέχισε έτσι με δυο μπακ σε κάθε άκρο, αριστερά και δεξιά.

Στο 77’ ήρθε το δεύτερο γκολ από στημένη φάση. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε με συρτή πάσα το φάουλ και ο Αουγκούστο με δυνατό πλασέ έκανε το 1-2! Ο Δικέφαλος έβαλε ταφόπλακα στις όποιες βλέψεις και την ψυχολογία της Γάνδης, κράτησε γερά μέχρι το φινάλε και πήρε την ιστορική νίκη-πρόκριση με 1-2!

Γκολ: Ντεπουάτρ 40’ (κεφαλιά) / Κρέσπο 20’ (σουτ), Αουγκούστο 77’ (σουτ)

Δοκάρι: –

Κίτρινες: Οφόε 32’, Ογιιούσου 71’ / Τσόλακ 86’

Κόκκινη: –

Γάνδη: Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντό, Τουρουναρίγκα, Κάστρο-Μόντες (Όλσεν 86’), Κουμς, Οβούσου, Σαμουάς, Οτζίτζα-Οφόε (Χουλσάγκερ 82’), Τισουντάλι (Μπέζους 82’), Ντεπουάτρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο (Μιχάι 46’), Ίνγκασον, Λύρατζης, Σβαμπ (Μιτρίτσα 85’), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (Σίντκλει 57’), Αουγκούστο, Μουργκ (Τέιλορ 70’), Άκπομ (Τσόλακ 85’)

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Βoηθοί: Γιαν Ζάιντελ (Γερμανία), Ράφαελ Φόλτιν (Γερμανία)

Θεατές: 15.000

Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το αν οι παίκτες του ήταν έτοιμοι για πόλεμο μέχρι τέλους: «Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος, ειδικά όταν πηγαίνεις σε αυτούς τους γύρους βρίσκεις πολύ καλά προετοιμασμένες ομάδες με ενέργεια, ένταση και πρέσινγκ ψηλά. Το δυνατό μας σημείο ήταν ότι ήμασταν υπομονετικοί έχοντας δυνατή νοοτροπία που δεν την παρατήσαμε».

Για το πώς κατάφερε να φτιάξει την πίστη των παικτών για την πρόκριση: «Συζητήσαμε στο τακτικό κομμάτι, έπρεπε να είχαμε περισσότερη αυτοπεποίθηση κρατώντας τη μπάλα κάνοντας διαχείριση, έπρεπε να πιστέψουμε πραγματικά ότι αφού βρισκόμασταν εδώ, αξίζαμε να προκριθούμε».

Για την ψυχολογία των παικτών και τη συνεισφορά του: «Είναι μέρος της δουλειάς μου να μιλώ για την ψυχολογία, τη θέληση να συνεχίσουμε να νικάμε και να κυριαρχούμε στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζουμε ομάδες με δυνατότερα στοιχεία από μας στην Ευρώπη, το θέμα είναι να ανταποκρινόμαστε. Η Γάνδη δεν θα μπορούσε να πιέζει από την αρχή όπως ξεκίνησε, η διαχείριση της κατοχής της μπάλας ήταν με το μέρος μας και αυτό το στοιχείο βελτιώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...