16/3/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.443






 

2021/22  Πρωταθλήτρια Ελλάδος Κ 17 ΠΑΟΚ 

Τελικός Πρωταθλήματος της Super League (Κ17)

Άρηθ - ΠΑΟΚ -0-2 (μετά από παράταση)

Η Κ17 του ΠΑΟΚ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος για την σεζόν 2021/22, νικώντας τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με 0-2, με τα γκολ του Γκιτέρσου στο 2ο λεπτό της παράτασης και του Γκούμα στην τελευταία φάση να δίνουν το τρόπαιο στο Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού με διάθεση να κυριαρχήσει στον τελικό, και να βρει γρήγορα το γκολ που θα του έδινε το πάνω χέρι στον τελικό επί του Άρη.

Ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στην επίτευξη του τέρματος στο 14′ με την κοντινή κεφαλιά του Γεωργιάδη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκούμα να περνάει ελάχιστα άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκούμας πήρε μια εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από τα δοκάρια των τυπικά γηπεδούχων.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει την κατοχή, χωρίς να απειλείται από τον Άρη, που κατάφερε να κάνει την πρώτη του τελική στο 36′, και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος εμφάνισε καλύτερη εικόνα και είχε αρκετές και μεγάλες ευκαιρίες για να βρει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα.. πρωταθλήματος, την ώρα που ο Άρης ήταν ακίνδυνος στο «ασπρόμαυρο» μισό του γηπέδου.

Στο 54′ ο Τζίμας βρέθηκε «φάτσα» με το 1-0, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του, ανήμπορου να αντιδράσει, Καρακασίδη.

Στο 66′ ο Γκούμας βρέθηκε κατά μέτωπο με την αντίπαλη εστία, αλλά το σουτ του σταμάτησε στον τερματοφύλακα του Άρη. Στο 71′ ήρθε η σειρά του Κωττά να απειλήσει, αλλά ο Καρακασίδης υποχρεώθηκε σε μεγάλη επέμβαση για να κρατήσει το 0-0, και τον Δικέφαλο να μην βρίσκει ούτε σε αυτή τη φάση το γκολ που άξιζε.

Το ίδιο συνέβη και στο 80′ και σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αδάμ, με τον τελικό να οδεύει στην παράταση.

Εκεί με την έναρξη της παράτασης, ο ΠΑΟΚ ότι δεν κατάφερε σε 90 λεπτά, τα κατάφερε μόλις στο 2ο λεπτό της παράτασης. Ο Γκιτέρσος έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή του Άρη, έκανε σουτ η μπάλα κόντραρε στον Τανούλη, επέστρεψε στον επιθετικό του Δικεφάλου και με ένα δυνατό αριστερό σουτ, έκανε το 0-1.

Από εκεί και πέρα δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με το 0-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους της παράτασης.

Στο 108′ οι «ασπρόμαυροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τζίμα να αστοχεί από κοντά με προβολή και στην τελευταία φάση, ο τερματοφύλακας των «κιτρίνων» προωθήθηκε σε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Γκούμα, ο οποίος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το τελικό 0-2.

Κανονική διάρκεια: 0-0

Ημίχρονο παράτασης: 0-1

Γκολ: Γκιτέρσος 92′, Γκούμας 120+3′

Άρηθ (Καζάνας Κωνσταντίνος):  Καρακασίδης, Σεβαστίδης, Κράνιας (72’ Τολά), Τσομπανίδης, Τανούλης, Καρυπίδης (Καλτσάς 72’), Μακρής, Αλμύρας, Αμπεριάδης, Τσαλίκογλου (Κατραντζής 54’), Σταυρόπουλος.

ΠΑΟΚ (Τσιαπακίδης): Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Φίλων, Πασαχίδης, Σνάουτσνερ, Αδάμ (87′ Βασιλειάδης), Κωττάς, Γκιτέρσος (120′ Καστίδης), Γκούμας, Τζίμας (110′ Πολιτάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...