2/3/22

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.428












 

17η αγωνιστική, Superleague

Αεκ - ΠΑΟΚ - 1-1

Σε εξ' αναβολής της 17ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με την ΑΕΚ, αγωνιζόμενος από το 17' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τσιγγάρα ...

Στο ΟΑΚΑ δε χάνει με κανέναν τρόπο! Ο ΠΑΟΚ, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 19ο λεπτό, αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με την ΑΕΚ στο εξ αναβολής ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Ο “Δικέφαλος” μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και για περίπου 15 λεπτά ήταν κυρίαρχος και δημιούργησε και δύο ευκαιρίες με τον Αουγκούστο, χωρίς να τις εκμεταλλευτεί, με την ΑΕΚ να μοιάζει… χαμένη. Ωστόσο, VAR και Φάμπρι είδαν κόκκινη κάρτα στον Τσιγγάρα, με τον ΠΑΟΚ να μένει στο 19′ με δέκα παίκτες και το σκηνικό του αγώνα να αλλάζει σημαντικά.

Ο Λουτσέσκου πέρασε πιο πίσω τον Αουγκούστο, δίπλα στον Κούρτιτς, με τον “Δικέφαλο” να έχει πια έναν παθητικό ρόλο και την ΑΕΚ να πιέζει, έχοντας και ψυχολογία. Στο 28′, η Ένωση βρήκε το γκολ, με τον Μάνταλο να σεντράρει και τον Λιβάι Γκαρσία να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά, για να ανοίξει το σκορ.

Για μερικά λεπτά ο ΠΑΟΚ έχασε τη συγκέντρωσή του κι η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε, “χτυπώντας” κυρίως με σέντρες από τα δεξιά, αλλά οι “ασπρόμαυροι” βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 35′. Ο Βράνιες έκανε φάουλ στον Άκπομ, με τον Άγγλο επιθετικό να ζητάει πέναλτι και τον Φάμπρι να έχει διαφορετική άποψη, για να το εκτελέσει ο Κούρτιτς και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Τσιντώτας έκανε κακή εκτίμηση, το τείχος άνοιξε κι ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-1, με τον Σλοβένο να πανηγυρίζει με το γνωστό του τρόπο.

Η ΑΕΚ ανέβασε ξανά την πίεσή της κι ο Πασχαλάκης είπε εντυπωσιακό “όχι” στην εξ επαφής κεφαλιά του Μάνταλου, με το 1-1 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, η Ένωση πίεσε από το ξεκίνημα, χωρίς αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται σωστά στο μεγαλύτερο διάστημα, έχοντας έναν παθητικό ρόλο.

Ο “Δικέφαλος” απείλησε με τον Μπίσεσβαρ, που σούταρε άουτ στο 55′, ενώ στο φινάλε ο Άκπομ φώναξε για πέναλτι του Βράνιες. Στον αντίποδα, στο 63′ ο Μοχαμάντι σούταρε άουτ, ενώ άστοχος ήταν κι ο Σιμόες, με την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ να έχει την ίδια τύχη και το 1-1 να είναι και το τελικό σκορ. Το τελευταίο σφύριγμα του Φάμπρι βρήκε τον κόσμο της ΑΕΚ να αποδοκιμάζει τους παίκτες της ομάδας του, ενώ από την άλλη ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκε ικανοποιημένος, δεδομένων των συνθηκών.

Οι “ασπρόμαυροι” συνεχίζουν το… non stop πρόγραμμά τους και την Κυριακή ακολουθεί η εκτός έδρας δοκιμασία στη Λαμία, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ενώ κατόπιν, θα υποδεχτεί τη Γάνδη στο πρώτο παιχνίδι για τους “16” του Europa Conference League.

Ράζβαν Λουτσέσκου.

«Βασικά θέλω να πω ότι ήταν μια τεράστια προσπάθεια των παικτών μου, παίζαμε 75 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα, μία εμπειρία που θα έπρεπε να περάσουμε όμως. Τεράστια η νοοτροπία των παικτών, τεράστια η προσπάθειά τους.»

Για την αποβολή είπε: « Νομίζω ότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση κόκκινη κάρτα, η φάση έγινε μπροστά μου, είναι θέμα του VAR αυτό, μπορεί στην τηλεόραση να απομονώνεται μία φάση, αλλά δεν ήταν σε καμία περίπτωση κόκκινη κάρτα. »

Για τον σχεδιασμό αφού η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες δήλωσε: «Να φύγουμε αλώβητοι από το παιχνίδι, να μην χάσουμε και ρισκάροντας σε κάποιες φάσεις να κερδίσουμε το παιχνίδι όπως και κάναμε.»

Κλείνοντας δήλωσε ότι «Η ΑΕΚ έχει ένα πολύ καλό σύνολο ποδοσφαιριστών, για αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου που τελείωσαν έτσι το παιχνίδι ακόμα και με δέκα παίκτες»

Αεκ: Τσιντώτας, Ρότα (75' Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (56' Σάκχοφ), Μάνταλος (82' Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (56' Άμραμπατ), Τσούμπερ (75' Τάνκοβιτς), Αραούχο. Αναπληρωματικοί: Χατζηεμμανουήλ, Σβάρνας, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (85' Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (74' Σβαμπ), Τσιγγάρας, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ (66' Ελ Καντουρί), Ζαμπά (85' Μουργκ), Άκπομ. Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Σοάρες, Ελ Καντουρί, Τσόλακ, Μουργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...