4/3/19

oxyro N 3.634


















 
Φάση των «16», Basketball Champions League

ΠΑΟΚ - Αεκ - 75-84

Δείτε το video ΕΔΩ 

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα και έχασε από την ΑΕΚ με 75-84 στον πρώτο αγώνα της φάσης των Playoffs του Basketball Champions League.

Η ομάδα μας βρέθηκε στο -24 στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά κατάφερε να μειώσει τη διαφορά παίρνοντας δύναμη από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 5.500 φίλαθλοι του. Η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό της 13ης Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

Ηλίας Παπαθεοδώρου
«Η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση πολύ καλά με πολλά επιθετικά ριμπάουντ, επιθετική άμυνα και σωστές επιλογές ενώ εμείς δεν καταφέραμε ν' ανταποκριθούμε. Έτρεξε στο γήπεδο κι ήλεγξε την αναμέτρηση. Ήταν δύσκολο για εμάς το να επιστρέψουμε. Ήμασταν 24 πόντους κι ήταν πολύ απαιτητικό για εμάς να γυρίσουμε στο παιχνίδι. Κάναμε μια προσπάθεια στη 2η περίοδο αλλά στην 3η κάναμε τα ίδια λάθη. Δώσαμε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πετύχει εύκολα καλάθια στη ρακέτα και να πάρει πολλά ριμπάουντ. Αυτή ήταν κι η βασική αιτία της ήττας μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και να προετοιμάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο για τη ρεβάνς».

Για τα 3/18 σουτ των Γκος, Χάτσερ και την κατάσταση στην ομαδα:
«Η ομάδα αντέχει και χωρίς αυτούς. Σήμερα σκοράραμε 75 πόντους αλλά δεχθήκαμε 85. Άρα δεν είναι μόνο θέμα των δύο. Το μπάσκετ είναι ένα πολύ δίκαιο άθλημα. Η αντικανονικότητα μας στο τελευταίο διάστημα δεν μπορεί να κερδίσει την κανονικότητα των τελευταίων δύο μηνών. Με την αυταπάρνηση των παικτών και το πάθος τους, προχωράμε και κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το "χαλί". Όλα αυτά όμως κάποια στιγμή τελειώνουν».

Για το κακό ξεκίνημα και πόσο επηρέασε:
«Όλα τα παιδιά στην ομάδα ήξεραν τις απαιτήσεις του αγώνα. Είχαμε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις συνθήκες που υπήρχαν. Το μπάσκετ είναι άθλημα ρυθμού, προπόνησης και συνέπειας. Όλα αυτά είναι μια αλυσίδα. Η μία ομάδα τα είχε. Η άλλη όχι».

Για την πνευματική ετοιμότητα του ΠΑΟΚ και τα σημεία-κλειδιά του παιχνιδιού:
«Η ΑΕΚ είναι ομάδα με πολλές δυνατότητες όπως το επιθετικό ριμπάουντ και το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Χάντερ στην 1η περίοδο είχε 10 ριμπάουντ κι η ΑΕΚ 8 πόντους στον αιφνιδιασμό. Η πνευματική ετοιμότητα έρχεται μέσα από την προπόνηση. Όταν δεν κάνεις προπόνηση κι ασχολείσαι με άλλα ζητήματα εδώ και 15 μέρες τότε αυτό θα φανεί πόσο μάλλον κόντρα σε μια ομάδα με τόσες λύσεις. Τα νεκρά διαστήματα τα πληρώνεις».

Για τη ρεβάνς και αν μπορεί να αλλάξει κάτι εκεί:
«Έχουμε λίγες προπονήσεις. Ένα παιχνίδι, ένα ταξίδι. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε πιο συγκεντρωμένοι και δε θα παρατήσουμε την προσπάθεια. Θα παλέψουμε με όσες πιθανότητες έχουμε στο δεύτερο παιχνίδι».

Τα δεκάλεπτα: 11-30, 36-45, 46-65, 75-84

ΠΑΟΚ: Jefferson 12, Χρυσικόπουλος 4, Κόνιαρης 18 (4), Tepic 15 (3), Μαργαρίτης 7 (1), Ζάρας 3 (1), Hatcher 4, Garrett 6, Goss 6 (1)

Αεκ: James, Σάκοτα 16(3), Maciulis 9 (3), Λαρεντζάκης 4, Μωραϊτης, Τheodore 8, Sant-Roos 14 (2), Griffin 13 (1), Γιαννόπουλος, Hunter 20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...