3/3/19

oxyro N 3.633

















23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ - 0-2

Για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 0-2...
Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους τέσσερις γνωστούς και αναντικατάστατους, αμυντικά χαφ τους Μαουρίσιο - Σάκχοφ, μεσοεπθιθετικά τους Λημνιό - Μπίσεσβαρ - Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ!

Ραζβάν Λουτσέσκου
Για το αν θεωρεί ότι η σημερινή, είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες της χρονιάς: "Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και κάθε νίκη, μας δίνει 3 πόντους. Σε αυτή την περίοδο ωστόσο, ναι είναι μία πολύ σημαντική νίκη. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι παίξαμε με τον Παναθηναϊκό και το χρονικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, είναι σημαντική νίκη. Έχουμε μπροστά μας άλλα 7 παιχνίδια, αλλά σήμερα φεύγουμε με τη νίκη από αυτό το γήπεδο. Συνολικά όλη η εβδομάδα ήταν καλή. Ήμασταν συμπαγείς, είχαμε ισορροπία στο παιχνίδι μας. Ίσως δεν ήταν εύκολα παιχνίδια, αλλά ήταν σημαντικά".

Για την εικόνα της ομάδας του: "Δεν μπορώ να κάνω υποθετικές αναλύσεις, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι κύλησε έτσι, επειδή μπήκαν τα γκολ σε αυτά τα χρονικά σημεία. Ήταν σημαντικό για εμάς, ότι πετύχαμε γκολ σε αυτό το χρονικό σημείο, αλλά ήταν δίκαιο για εμάς, γιατί μπήκαμε δυνατά με ποιότητα μπροστά. Μετά το πρώτο γκολ, ελέγξαμε το πρώτο μέρος, έχοντας άλλες 2 ευκαιρίες με τον Ακπόμ και τον Μαουρίσιο. Ο Παναθηναϊκός μας δημιούργησε προβλήματα σε φάσεις που είχαμε βγει μπροστά με 4-5 παίκτες και στην μετάβαση, προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Στο δεύτερο μέρος, ξέραμε ότι έπρεπε να τρέξουμε και να παλέψουμε σαν τρελοί. Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες μετά την αποβολή του Ζαμπά κάποιες ευκαιρίες με τον Μπουζούκη, με ένα μακρινό σουτ, όπου αντέδρασε καλά ο Πασχαλάκης. Εμείς είχαμε μεγάλες ευκαιρίες και πριν και μετά την αποβολή, για να βάλουμε κι άλλα γκολ".

Για το αν νιώθει πρωταθλητής: "Ειλικρινά όχι! Έχουμε την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα να πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχουμε 7 παιχνίδια μπροστά μας και μετά θα έχουμε 6. Είναι επικίνδυνο να νομίζεις ότι έχει τελειώσει κάτι, χωρίς να έχει τελειώσει. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, με την ίδια νοοτροπία".

Για τις εμφανίσεις των παικτών του: "Το παιχνίδι δεν το πήραμε, από ένα γκολ που δεχθήκαμε στο τέλος από οφσάιντ. Ακόμη κι έτσι, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει κι αυτό το παιχνίδι. Για αυτό και πριν μίλησα γενικά, για μία συνολικά καλή εβδομάδα. Η ομάδα μπαίνει σε κάθε παιχνίδι με τη θέληση και την αποφασιστικότητα να κερδίσει. Υπάρχει βέβαια και ο αντίπαλος, που μερικές φορές μπορεί να σε μπλοκάρει. Πάντως, όπως είπα, το παιχνίδι με τον Άρη δεν το κερδίσαμε εξαιτίας ενός διαιτητικού λάθους".

Για την προϊστορία του με τον Παναθηναϊκό: "Είναι μία ομάδα που μου φέρνει τύχη...".

Για την αποβολή του Ζαμπά: "Για σήμερα δεν μπορώ να πω ότι έκανε λάθος. Ακολούθησε την πορεία της μπάλας,  βλέποντας την να έρχεται από τον αέρα και δεν είδε τον αντίπαλο. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω, γιατί δεν έγινε ηθελημένα αυτό, Το χτύπημα του ήταν για κόκκινη κάρτα αλλά δεν τον κατηγορώ, δεν ήταν κάτι που ήθελε να κάνει. Έχουμε βρεθεί πολλές φορές να παίζουμε 10 εναντίον 11, αλλά μας έχει βοηθήσει, έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και έχουμε γίνει πιο δυνατοί σαν σύνολο"

Για το τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου και τις ευκαιρίες του Παναθηναϊκού: "Είναι αυτό που είπα και πριν. Στιγμές που προσπαθούσαμε να βγούμε με πολλούς παίκτες στην επίθεση. Χάσαμε την μπάλα σε κάποια σημεία, ο Παναθηναϊκός πέρασε γρήγορα στην επίθεση και έτσι ήρθε αυτή η ευκαιρία του Μακέντα. Στα 80 λεπτά από τα 94 του αγώνα, είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Λέγοντας ότι είχαμε τον έλεγχο για 80 λεπτά, δεν λέω ότι είχαμε πάντα την μπάλα στην κατοχή μας κι ελέγχαμε το παιχνίδι επιθετικά. Αλλά ελέγχαμε την κατοχή, κλείναμε τους χώρους, ήμασταν συμπαγείς και δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να παίξει κάθετα και να δημιουργήσει τις ευκαιρίες, που είχε σε άλλα παιχνίδια. Για αυτό αναγκάστηκε να παίξει με μεγάλες μπαλιές, για να βάλει την μπάλα μέσα στην περιοχή, όπως στη φάση του Μακέντα. Αλλά εμείς μπορούσαμε να διασπάσουμε το πρέσινγκ του, με πάσες από τις ζώνες της άμυνας, για να βγούμε στην επίθεση".

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας (69' Άλτμαν), Κάτσε (69' Δώνης), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (46' Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης, Μακέντα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (82' Ενρίκε), Σάκχοφ (77' Γιαννούλης), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (70' Ολιβέιρα), Λημνιός, Ζαμπά, Ακπόμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...