8/11/17

oxyro N 3.214






5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League

ΠΑΟΚ - Tenerife 74-79

Για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League, o Δικέφαλος έχασε στην PAOK Sports Arena από την Tenerife με 74-79...

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Iberostar Tenerife με 74-79 για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Basketball Champions League στο "PAOK Sports Arena". Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον ΠΑΟΚ να «πληρώνει» την αστοχία του από την γραμμή των βολών και να γνωρίζει την 4η ήττα στη διοργάνωση.

Ηλίας Παπαθεοδώρου
"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες μας κάνανε σπουδαία δουλειά. Pαλέψαμε ως το τέλος του παιχνιδιού, αλλά κάποια κρίσιμα λάθη στα τελευταία λεπτά μας στοίχισαν τη νίκη".
Σε ερώτηση τι είναι αυτό που λείπει από την ομάδα, απάντησε: "Ψάχνουμε ένα κλικ, ώστε να προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα νόημα σε αυτό που δημιουργείται στην ομάδα. Υπάρχουν πάρα πολλές μικρές λεπτομέρειες που μας έχουν κοστίσει ως τώρα και δε μας έχουν αφήσει να δείξουμε στα παιχνίδια μας το πραγματικό μας πρόσωπο. Δε θέλω να ψάχνω για να βρω δικαιολογίες. Τα παιδιά κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αφομοιώσουν τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργήσουμε. Πιστεύω πως δεν είναι σύμμαχός μας τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ακόμα και τώρα, που είχαμε μία εβδομάδα για να ετοιμαστούμε, η προετοιμασία μας έγινε μετ' εμποδίων. Ταυτόχρονα, δεν έχουμε και αποτελέσματα στους αγώνες και αυτά είναι που μας δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα. Όλο το τελευταίο διάστημα, από το παιχνίδι με την Κύμη και μετά, είχαμε πάρα πολύ καλά διαστήματα στα παιχνίδια μας, αλλά μας χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτά. Θέλουμε κάποια στιγμή να μας χαμογελάσει και λίγο η τύχη. Είτε είναι τραυματισμός, είτε είναι ένα γλίστρημα, είτε ένα επιθετικό ριμπάουντ. Αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες που θα μας έδιναν όμως αυτό το κάτι παραπάνω"
Αν φεύγει αισιόδοξος από το γήπεδο μετά το παιχνίδι με τους Ισπανούς, είπε: "Η καθημερινή προσπάθεια και η εικόνα που έχουμε από τις προπονήσεις, μάς δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό, η εικόνα που έχουμε στην προπόνηση και παρουσιάσαμε σήμερα σε μεγάλο χρονικό διάστημα, να έχει αποτέλεσμα! Σήμερα φεύγουμε πραγματικά στενοχωρημένοι, γιατί είχαμε μία ήττα στο γήπεδο μας. Είναι τέτοια η συχνότητα των αγώνων που δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε περισσότερο. Ακολουθεί ένα ξεχωριστό παιχνίδι, το οποίο μπορεί να μας δώσει μια διαφορετική αφετηρία για τη συνέχεια".
Όσο για το χαμηλό σχήμα των δύο τελευταίων δεκαλέπτων, δήλωσε: "Σήμερα αναγκαστήκαμε να μείνουμε με κοντό σχήμα, γιατί μας στοίχισαν τα φάουλ μέσα στο παιχνίδι. Ο Λίνος είχε 3, ο Μαργαρίτης το ίδιο ενώ ο Χαραλαμπόπουλος δεν είναι έτοιμος ακόμα. Όλο το τελευταίο διάστημα, η εικόνα μας δεν είναι αυτή. Πρέπει να καταφέρουμε να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα της ομάδας. Στη Σαλόν ο ο Τζόουνς έπαιξε πέντε λεπτά σαν τεσσάρι, στην Ορλαντίνα και στα Τρίκαλα δεν έπαιξε καθόλου σαν τεσσάρι. Λόγω ανάγκης έπαιξε, καθώς είχαμε τραυματία τον Κρουμπάλι, είχε πρόβλημα με τα φάουλ και πήγαμε σε λύση ανάγκης για να παίξουμε έτσι".
Για την αποχώρηση του Ντίλαρντ αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κρουμπάλι, τόνισε: "Είναι αρκετά περιορισμένη η αγορά, αλλά κάνουμε την προσπάθεια ώστε να βρούμε παίκτη για όλη τη χρονιά, ανεξάρτητα αν έχουμε ανάγκη τώρα! Ψάχνουμε  για παίκτη που σκοράρει και έχει ηγετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Δεν υπάρχει κάτι άμεσα ανακοινώσιμο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα κα προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο. Αύριο ή την Παρασκευή θα δούμε για τον Κρουμπάλι αν θα μπορέσει να μας βοηθήσει το Σάββατο".
Για το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος, παρά την ήττα, ανέφερε: "Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και ο κόσμος, θέλει η ομάδα να κερδίζει. Είτε έχει μεγάλο είτε έχει μικρό μπάτζετ, είτε προπονητής είναι ο Παπαθεοδώρου, είτε ο Ομπραντοβιτς, είτε ο Μαρκόπουλος. Επειδή εδώ γίνεται σοβαρή και με μεγάλη υπευθυνότητα προσπάθεια από όλους, η σημερινή εμφάνιση και το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος μάς δίνει μεγαλύτεοο κίνητρο για να συνεχίσουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο κομμάτι μπασκετικού κόσμου, το οποίο βλέπει την υγεία που βγάζει αυτή η ομάδα. Αποπνέει ένα περιβάλλον που σε προδιαθέτει να κάνεις ωραία πράγματα. Εμείς θα πρέπει να αντιληφθούμε ποια ακριβώς είναι αυτά. Είμαστε σε μια φάση δημιουργίας. Έχουμε αποτελέσματα που δε μας αρέσουν, αλλά η προσπάθεια που γίνεται από όλους είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και κ΄ποαια στιγμή θα φανεί. Ο κόσμος μάς βοήθησε σήμερα, αλλά θέλουμε και το Σάββατο τον υγιή κόσμο που είναι πολύς να έρθει και να στηρίξει την προσπάθειά μας. Σήμερα αγωνίστηκαν οκτώ Έλληνες με αρχηγό τον Τσόχλα και τον Μαργαρίτη που είναι οι σημαίες του ΠΑΟΚ. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα αλλά εμείς είμαστε ενωμένοι και πιστεύουμε πάρα πολύ σε αυτό που κάνουμε. Θεωρώ ότι θα βρούμε το δρόμο μας γρήγορα".
Όσο για την κατάσταση που διαμοιρφώθηκε στον όμιλο. είπε: "Έχουμε βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα και έχουμε μείνει πίσω. Θέλουμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στη συνέχεια. Κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό για μάς, αλλά είμαστε σε πιο δύσκολη θέση και χρειαζόμαστε νίκες. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα" .

Για την παρουσία των Τσόχλα και Χρυσικόπουλο: "Ο κάθε παίκτης ανά πάσα ώρα και στιγμή πρέπει να είναι έτοιμος να βοηθήσει. Αυτό, δεν είναι κάτι εύκολο. Όμως αυτό που έκανε σήμερ και ο Τσόχλας και ο Λίνος, δείχνει κυρίως τη συσπείρωση που υπάρχει μέσα στην ομάδα. Είχαν κάποια παιχνίδια με πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής τον προηγούμενο μήνα. Σήμερα, όσο αγωνίστηκαν έκαναν μεγάλη προσπάθεια, έδωσαν πολλά και αυτό είναι αναμφίβολα προς τιμήν τους. Ασφαλώς δεν έγινε τυχαία, αλλά το επαναλαμβάνω ότι μας βοήθησαν πολύ και είχαν μια απόδοση σε πολύ υψηλό επίπεδο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα".

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 36-42, 57-61, 74-79

ΠΑΟΚ: Klassen 5, Χρυσικόπουλος 7 (1), Κόνιαρης, Καρράς, Τσόχλας 13 (3), Μαργαρίτης 8, Ζάρας 8 (2), Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 16, Jones 15, Triche 2

Iberostar Tenerife: San Miguel 9 (1), Richotti 22 (3), Niang 2, Tobey 15 (2), Vasquez, Ponitka 12, Abromaitis 8 (2), Allen, Beiran 5, White 6 (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου