16/9/16

oxyroN2.872














 
1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League

ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα - 0-0

Μπροστά σε 25.000 περίπου θεατές για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος (0-0 )στην Τούμπα με τη Φιορεντίνα...

Βλάνταν Ίβιτς:
Για την εικόνα του ματς: "Παίξαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα από ένα δυνατό πρωτάθλημα. Η Φιορεντίνα έχει πολύ καλούς παίκτες, τους γνωρίζετε όλοι και ξέρετε τι αξία έχουν.
Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Ήταν άψογοι τακτικά. Κάναμε αυτό που είπαμε στα αποδυτήρια. Βγάζαμε την πίεση ψηλά σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Κάποιες φορές, ο αντίπαλος το εκμεταλλεύεται βέβαια και βγαίνει στην κόντρα. Αν αργήσει κάποιος να καλύψει κάποιο κενό, βγαίνουν φάσεις. Η ομάδα μου πάντως έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα"
Για την αλλαγή του συστήματος στο δεύτερο ημίχρονο σε 3-5-2: "Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν οι παίκτες μου σε αυτό. Το είχα στο μυαλό μου γιατί περίμενα ότι η Φιορεντίνα θα παίξει έτσι. Αν ζοριστούμε δηλαδή, να αλλάξω κι εγώ τακτική και να βάλω έναν ακόμα παίκτη στην άμυνα για να νιώθω περισσότερο ασφαλής. Ήταν έτοιμοι κι οι ίδιοι παίκτες για μια ενδεχόμενη αλλαγή στο σύστημα".
Για τα δύο ισόπαλα αποτελέσματα στην πρώτη αγωνιστική του όμιλου: "Είναι καλό για μένα. Όλοι έχουμε από έναν πόντο. Τώρα έχουμε δυο παιχνίδια εκτός, στόχος μας είναι να τερματίσουμε στις δυο πρώτες θέσεις".
Για την έλλειψη ύψους στην ομάδα: "Σίγουρα είχαμε μια ομάδα απέναντι με πολύ ψηλά κορμιά. Το φοβόμουνα για τις στημένες φάσεις. Η Φιορεντίνα έχουν βάλει πολλά γκολ τέτοια στα τελευταία ματς. Ευτυχώς δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και δε δεχθήκαμε κάποιο γκολ".
Για τις λίγες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ σήμερα: "Να δημιουργείς ευκαιρίες κόντρα στη Φιορεντίνα, όπως με Παναιτωλικό, δε γίνεται. Είναι μια ομάδα που έχει κορμό, δυνατούς και ψηλούς παίκτες στις σέντρες. Βγάλαμε κάποιες φάσεις, έστω όχι καθαρές. Υπάρχουν και τέτοια παιχνίδια".
Για το ροτέισον: "Είναι ένα κομμάτι που θα υπάρχει από εδώ και πέρα. Έχουμε Πέμπτη-Κυριακή παιχνίδια. Έχουμε πολλούς παίκτες, θα κάνουμε αλλαγές. Ο Μπίσεσβαρ δεν έπαιξε λόγω τακτικής σήμερα, την Κυριακή ήταν καλός. Ήθελα να αλλάξω και το σύστημα και προτίμησα άλλους παίκτες".
Για τον Τιάμ: "Ήρθε πριν λίγες μέρες. Θα μας βοηθήσει. Παίζει και ως επιθετικός και ως πλάγιος. Μπήκε 12-13 λεπτά και είχε θετική παρουσία στο ντεμπούτο του. Περιμένουμε να έχει περισσότερο χρόνο και να μας βοηθήσει".
Για την χημεία της ομάδας: "Μια ομάδα που έχει 11-12 καινούριους παίκτες, είναι δύσκολο να τους δέσεις και να έχεις καλή απόδοση. Κάθε παιχνίδι κοιτάμε να είναι καλύτερο από το προηγούμενο σε τακτικά και σε τρεξίματα. Όσο προχωράει η χρονιά θα είναι πιο δεμένοι. Θα γνωρίζονται καλύτερα και θα έχουν και καλύτερη απόδοση".
Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: "Δύσκολη έδρα, δύσκολος αντίπαλος. Θα μας περιμένει μια δύσκολη αποστολή. Να ξεκουραστούν οι παίκτες και να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Ευτυχώς δεν έχουμε κάποια προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη".

Δημήτρης Πέλκας:
Για την εικόνα του αγώνα: «Παίξαμε κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, μια σοβαρή ομάδα. Κοιτάξαμε στα μάτια τη Φιορεντίνα. Στο 93′ με το πέναλτι που δεν δόθηκε θα μπορούσαμε να είχαμε κλέψει το παιχνίδι. Θεωρώ ωστόσο ότι είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα και δείξαμε ένα θετικό πρόσωπο. Ο ρυθμός της Φιορεντίνα ήταν πιο γρήγορος σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα. Το σύστημα επίσης που παίζει είναι διαφορετικό, ωστόσο εμείς προσαρμοστήκαμε και ισορροπήσαμε το παιχνίδι».
Για το επερχόμενο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης: «Πρέπει να κερδίσουμε τη Δευτέρα, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να παραμείνουμε κοντά με την κορυφή».

Χοσέ Κάνιας:
"Ήταν ένα καλό παιχνίδι, όχι μόνο από μένα αλλά από όλη την ομάδα. Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα.Κάναμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή ομάδα".
Για τiς οδηγίες του Ίβιτς: «Δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο. Αυτό που μας είπε να μπούμε δυνατά να πιέσουμε ψηλά, να κερδίσουμε μπάλα, να δείξουμε την ποιότητα και να αυτό που δουλεύουμε στην προπόνηση καθημερινά. Τίποτα το διαφορετικό».
Για τα τελευταία λεπτά του ματς: «Σίγουρα το τελευταία λεπτά το παιχνίδι θα μπορούσε να πάει και στις δύο πλευρές. Θα ήταν μία νίκη άξια για εμάς. Θα σταθώ στο γεγονός ότι ο κόσμος μας στήριξε. Μας έδωσε φτερά στα πόδια στο τέλος και είναι σημαντικό αν μας στηρίζει σε όλα τα ματς μέχρι τέλους. Και από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε ότι καλύτερο».

Γκάρι Ροντρίγκες
«Κάναμε ενα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζαμε το σύστημα που θα έπαιζαν, είχαμε προετοιμαστεί για αυτό.»
Για την φάση του 93΄: «Ήταν καθαρό πέναλτι για μένα. Η μπάλα βρίσκει καθαρά στο χέρι του αντιπάλου, μετά την προσπάθεια μου.»

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (57' Σάκχοφ), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (79' Τιάμ), Κάμπος (57' Κρέσπο).

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Μπαντέλι, Κάλινιτς, Αστόρι, Ολιβέρα, Σαλτσέδο (74' Μπερναντέτσκι), Βαλέρο, Μπάμπακαρ (76' Τέγιο ), Τόμοβιτς, Ίλισιτς (62' Σάντσες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...