20/11/14

oxyroN2.398














Η τρέλα του Τζόνι Αναστασιάδη για τον ΠΑΟΚ είναι ανάλογη της απόστασης που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη από τη Μελβούρνη όπου ζει τα τελευταία χρόνια!

Το «καγκουρό» είχε αγωνιστεί σχεδόν 10 χρόνια στον Δικέφαλο (1988 με 97), μετρώντας πάνω από 200 επίσημες συμμετοχές και 24 γκολ πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου έχει γεννηθεί.

Αλλά και εκεί που ζει η καρδιά του συνεχίζει να κτυπάει ΠΑΟΚτσήδικα!

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΝΤΛΙ ΓΚΡΙΝΣ

Πλέον είναι προπονητής στην ημιεπαγγελματική ομάδα Μπέντλι Γκρινς (σύλλογος που ιδρύθηκε από ομογενείς Ελληνες και Κύπριους) και πριν από λίγο καιρό την οδήγησε στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της: έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αυστραλίας (FFA Cup) αλλά εκεί αποκλείστηκε από την Περθ Γκλόρι χάνοντας με 0-3.

Πάντως η πορεία μέχρι τα ημιτελικά ήταν εντυπωσιακή για μία ημιεπαγγελματική ομάδα που εδρεύει στο Τσέλτεναμ που είναι προάστιο της Μελβούρνης.

Τα «Σπορ του Βορρά» εντόπισαν τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ στη Μελβούρνη και αυτός δεν αρνήθηκε να μιλήσει για τον ιδιαίτερα ενεργό σύνδεσμο που έχει ο Δικέφαλος στην Αυστραλία (και ο ίδιος είναι ενεργό στέλεχος!), για την προσωπική του πορεία και τις επαφές με τον Λαγωνίδη με τον οποίο ήταν συμπαίκτες αλλά και το όνειρο που έχει να δει τον ΠΑΟΚ ξανά πρωταθλητή!

Αρχικά τον ρωτήσαμε για το επίτευγμα που είχε ως προπονητής να οδηγήσει μία ημιεπαγγελματική ομάδα (Μπέντλι Γκρινς) στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αυστραλίας και είπε: «Πρόκειται για μία πραγματικά τεράστια επιτυχία καθώς εμείς είμαστε μία ημιεπαγγελματική ομάδα που τα βάλαμε με τα θηρία της Αυστραλίας! Είμαστε η μόνη ομάδα που φτάσαμε τόσο μακριά στο Κύπελλο από τις μικρές κατηγορίες. Φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά, παλέψαμε, αλλά εκεί υπήρχε διαφορά. Και μέχρι εκεί που φτάσαμε ήταν μεγάλη υπόθεση», τόνισε.


-Πλέον είσαι προπονητής πάνω από 10 χρόνια…
«Ναι, από τη σεζόν 2001-02 που ήμουν και παίκτης και προπονητής, πλέον μετράω εμπειρία πάνω από μία δεκαετία στους πάγκους. Στην Μπέντλι Γκρινς είμαι για 4η περίοδο. Εχω πάρει το δίπλωμα AFC Α που είναι αντίστοιχο με του ΟΥΕΦΑ Α και πλέον θα πάρω και το αντίστοιχο του «UEFA Pro».
- Εχεις σκεφτεί να επιστρέψεις στην Ελλάδα κάποια στιγμή ως προπονητής;
«Ολα είναι ανοιχτά. Ποτέ δεν ξέρεις. Στην Αυστραλία οι καλές δουλειές δεν είναι και τόσο πολλές, καθώς στη μεγάλη κατηγορία υπάρχουν μόνο 10 ομάδες. Είμαι ανοιχτός και σε δουλειές στην Ασία που είναι μεγάλη αγορά αλλά βέβαια το πιο μεγάλο μου όνειρο θα ήταν να επιστρέψω κάποια στιγμή στον ΠΑΟΚ ως προπονητής. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, καθώς οι απαιτήσεις είναι υψηλές αλλά μιλάμε για όνειρο! Είναι ό,τι πιο απίστευτο θα μπορούσε να μου συμβεί».
-Εχεις αρκετά χρόνια να έρθεις στην Ελλάδα;
«Ηρθα το καλοκαίρι για 1-2 μέρες σε ένα ταξίδι αστραπή για μία βάπτιση. Στην Τούμπα έχω να πάω αρκετά χρόνια, αλλά στην τηλεόραση δεν χάνω ματς της ομάδας! Μιλάμε για πολλά ξενύχτια, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι η καψούρα μας! Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».
-Στο ταξίδι αστραπή που έκανες πρόλαβες να δεις κανέναν πρώην συμπαίκτη σου;
«Ηταν μέσα στον Ιούλιο και πήγαμε ένα βράδυ σε μία ταβέρνα μαζί με τον Λαγωνίδη, τον Μαλιούφα, τον Αργυρόπουλο. Θυμηθήκαμε τα παλιά. Περάσαμε πολλά μαζί στον ΠΑΟΚ.».
-Ο Λαγωνίδης είναι γενικός αρχηγός στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να συνεργαστείς με την ομάδα ως σκάουτερ στην Αυστραλία;
«Στον ΠΑΟΚ ξέρουν πως θα τους ενημερώσω για ό,τι καλό υπάρχει στην Αυστραλία. Είπα και στον Λαγωνίδη πως ό,τι εντοπίσω θα ειδοποιήσω. Υπάρχουν και ελληνάκια που είναι καλά ταλέντα, αλλά γενικά το ποδόσφαιρο, εδώ στην Αυστραλία είναι σε ανοδική πορεία».
-Σε ανοδική πορεία είναι φέτος και ο ΠΑΟΚ που πηγαίνει για πρωτάθλημα.
«Μακάρι να τα καταφέρουμε! Η ομάδα παλεύει με πάθος κάθε παιχνίδι, διαθέτει αρκετές καλές μονάδες και έχει κάνει ένα καλό σύνολο και βέβαια είναι πολύ καλός ο προπονητής. Μακάρι να πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα! Θα είναι και μία ακόμη ευκαιρία για να έρθω ξανά στην Ελλάδα για να δω την ομάδα από κοντά να κερδίζει τον τίτλο!
ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΜΑΡΑΚΑΝΑ!
Λίγοι θυμούνται ότι μετά τον ΠΑΟΚ ο Τζόνι Αναστασιάδης όταν επέστρεψε στην Αυστραλία με την Ελλάδα Μελβούρνης κατέκτησε δύο συνεχείς φορές το πρωτάθλημα Αυστραλίας (1997/98 και 1998/99).
Στη συνέχεια κατέκτησε το Κύπελλο πρωταθλητριών Ωκεανίας και μετείχε στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων της ΦΙΦΑ στο Στάδιο Μαρακανά της Βραζιλίας, όπου σκόραρε το μοναδικό γκολ της ομάδας στη διοργάνωση επί της μεξικανικής Νεκάξα, κάτι που θεωρεί ως κορυφαίο επίτευγμα της καριέρας του, αφού είναι ο μοναδικός Αυστραλός αλλά και ο μοναδικός Ελληνας που έχει σκοράρει στο Μαρακανά!
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ!
Ο Τζόνι Αναστασιάδης με καμάρι είπε στα ΣΠΟΡ ότι το Club ΠΑΟΚ Μελβούρνης είναι ο πιο μακρινός σύνδεσμος του Δικέφαλου στη γη!
«Και στη Νέα Υόρκη έχει σύνδεσμο ο ΠΑΟΚ, αλλά ο δικός μας στη Μελβούρνη είναι πιο μακριά από όλους!», επισήμανε καμαρώνοντας για τον σύνδεσμο που έχει εξαιρετικά γραφεία στην καρδιά της Μελβούρνης και πρόσθεσε: «Οταν ιδρύθηκε ο σύνδεσμος το 1995, εγώ ήμουν ακόμη στον ΠΑΟΚ. Αλλά από τότε που γύρισα στην Αυστραλία είμαι πολύ κοντά στα παιδιά που έχουν κάνει φοβερή δουλειά σε αυτόν τον σύνδεσμο! Του χρόνου κλείνουμε 20 χρόνια λειτουργίας και θα διοργανώσουμε μία μεγάλη εκδήλωση στην οποία θέλουμε να φέρουμε και κάποιους ανθρώπους του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη για να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Η εκδήλωση θα γίνει τον Νοέμβριο, αλλά αν είναι να έρθει κάποιος παίκτης από τη σημερινή ομάδα μπορεί να την κάνουμε και το καλοκαίρι για να είναι διαθέσιμος και να μην υπάρχουν επίσημα παιχνίδια. Οπως και να έχει έχουμε ξεκινήσει τη διεργασία για να κάνουμε μία λαμπρή εκδήλωση και θα ετοιμάσουμε κάτι καλό. Σίγουρα θέλουμε να φέρουμε και κάποιες ιστορικές μορφές από το παρελθόν της ομάδας. Θα είναι μία εκδήλωση που θα κάνει μεγάλη αίσθηση και στην Αυστραλία και σε όλον τον κόσμο».
«ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!»
Η Μελβούρνη είναι 9 ώρες μπροστά από την Ελλάδα κάτι το οποίο σημαίνει ότι όταν ο ΠΑΟΚ παίζει στις 17:00 στην Αυστραλία είναι 2:00 τα ξημερώματα και όταν παίζει στις 19:00 στην Ωκεανία τα ρολόγια δείχνουν 4:00 τα χαράματα. Τι σημαίνει αυτό; «Για να δούμε τα ματς του ΠΑΟΚ ζωντανά στην τηλεόραση πηγαίνουμε στον σύνδεσμο της Μελβούρνης ξημερώματα και μετά πάμε κατευθείαν στις δουλειές μας!», τόνισε ο Αναστασιάδης. «Υπάρχουν πάρα πολλά ενεργά μέλη στο Club της Μελβούρνης και στα ματς γίνεται χαμός ό,τι ώρα κι αν είναι για μας».
ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΣΤΙΛ
Το ποδόσφαιρο στην Αυστραλία ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια και στο τιμόνι της Εθνικής βρίσκεται ένας Ελληνας, ο Αγγελος Ποστέκογλου! Η συμμετοχή στα τρία τελευταία Μουντιάλ δείχνει την άνοδο των καγκουρό που άλλαξαν τη φιλοσοφία τους. «Μέχρι τώρα στην Αυστραλία ακολουθούσαμε το αγγλικό μοντέλο με μακρινές μπαλιές και την μπάλα ψηλά. Πλέον ακολουθούμε ένα πιο ολλανδικό στυλ με την μπάλα κάτω», εξήγησε ο Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....