3/3/13

oxyro N1.953
































 

Superleague  Αγωνιστική: 24η

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος - 4-2


O ΠΑΟΚ  κερδίσε τον Πανιώνιο με 4-2, συγχαρητηρια  στον Πανιωνιο που επαιξε στα ισα χωρις τις γνωστες βουτιες και καθυστερησεις αλλων ομαδων...συνεχιζουμε ετσι οπως σημερα .....
Γιώργος Δώνης
Στην πρώτη ερώτηση για τον απελευθερωμένο και παραγωγικό ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Θεωρώ ότι ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Γενικώς παίξαμε από την αρχή με καλό ρυθμό, πολλές φάσεις, καλή κίνηση και δημιουργία στο γήπεδο. Φάνηκε αυτό και στη συμπεριφορά του κόσμου, ο οποίος συμμετείχε ενεργά σε όλο το παιχνίδι. Κάναμε πολλές φάσεις κι είχαμε κατά διαστήματα κάποια αμυντική αστάθεια. Δεν χρειάζονται πολλά λάθη για να γίνει το κακό. Τα δυσκολέψαμε από μόνοι μας τα πράγματα. Λόγω των αλλαγών και των απουσιών, είμαι ευχαριστημένος από το ρυθμό και τη δημιουργικότητα που βγάλαμε μέσα στο γήπεδο».

Για τη διαφορετική απόδοση στον αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, που δεν πήρε η ομάδα πολλά ρίσκα, επισήμανε: «Ο τρόπος που παίζουμε παραμένει ο ίδιος. Απλά το άγχος κι η νευρικότητα, λόγω της ανάγκης για τη νίκη και της σημασίας ενός αγώνα, έχει άλλη επίδραση στους παίκτες. Περισσότερο τους επηρεάζει, επειδή κι εγώ υπήρξα παίκτης, στο ψυχολογικό κομμάτι. Διαφορετικά σκέφτεσαι όταν είναι δυο ματς κι… έξω. Σήμερα ήμασταν πιο απελευθερωμένοι».

Για την εικόνα του β΄ ημιχρόνου και τις εσωτερικές αλλαγές, υπογράμμισε: «Είχαμε τη δημιουργικότητα από την αρχή της αναμέτρησης, παρότι κάποια παιδιά όπως ο Κωνσταντινίδης έπαιξαν για πρώτη φορά λόγω αναγκών στη θέση του. Μετά το 2-2 αλλάξαμε σε ρόμβο, μια κι αυτό είναι το εναλλακτικό μας σχέδιο. Το κάναμε ξανά αυτό και σε άλλα παιχνίδια. Επίσης η αλλαγή του Λίνο, που ουσιαστικά ήταν αναγκαστική μια κι ήταν πολύ κουρασμένος, μας ανάγκασε να παίξει αριστερό μπακ ο Αποστολόπουλος, ο οποίος έχουν δοκιμαστεί ξανά μαζί με τον Κωνσταντινίδη στη συγκεκριμένη θέση. Επίσης οι τρεις αλλαγές που κάναμε, μας βοήθησαν όλες».

Στο σχόλιό του για τον Βούκιτς, ανέφερε: «Ο Βούκιτς δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις με τους γυμναστές. Γνωρίζουμε όλοι ότι όταν ένας παίκτης έχει μεγάλη αποχή και κάποια ηλικία, δεν είναι εύκολο να επανέλθει, αν δεν το θέλεις πολύ. Κι ο Βούκιτς το θέλει πολύ και δείχνει σωστό επαγγελματισμό. Αυτά τον βοηθούν για να επανέλθει γρήγορα σε ρυθμούς. Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί θέλουμε να έχουμε πολλές επιλογές και παίκτες σε καλή κατάσταση για να μας βοηθήσουν στη δύσκολη συνέχεια».

Για τη στήριξη των φιλάθλων απάντησε: «Ο κόσμος μας βοήθησε σε όλη τη διάρκεια. Ακόμη κι όταν ο Πανιώνιος ισοφάρισε το σκορ σε 2-2, ο κόσμος ήταν εκεί, δίπλα μας. Πρέπει να προκαλούμε τον κόσμο για κάτι τέτοιο, με την παρουσία μας… Αν κι εγώ έχω και μία διαφορετική άποψη. Επειδή γνωρίζω την Τούμπα από μικρό παιδί, ακόμη και στην κακή μας μέρα ο ζεστός κόσμος μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι. Περιμένουμε κι αυτό από τον κόσμο».

Σε ερώτηση για το αν ο Κατσουράνης είναι στόπερ με συμπεριφορά χαφ, τόνισε: «Δεν είναι μόνο η συνήθεια, αλλά κι η προπόνηση. Στον τρόπο που πρέπει να διασπάσουμε αντίπαλες άμυνες, όταν κλείνονται πίσω, το κάνουμε στην προπόνηση. Δηλαδή ο μακρινός στόπερ που έχει την ικανότητα στα πόδια να βγάλει πάσες, σέντρες και να κινηθεί σωστά, βγαίνει μπροστά κι όταν χαθεί η φάση πρέπει να καλύψει ο άλλος στόπερ, ο αμυντικός χαφ και ο απέναντι μπακ. Πάντως κι ο Κατσουράνης είναι κουρασμένος, μια και έχει πάρει πάρα πολλά παιχνίδια. Πάντως από αγώνα σε αγώνα θα γίνεται καλύτερος. Λάθη κάνουν ακόμη και στόπερ υψηλού επιπέδου. Αρα δε φταίει ότι λειτουργεί περισσότερο σαν χαφ».

Για τα ωραία γκολ που σημειώνει η ομάδα, απάντησε ότι είναι θέμα έμπνευσης των παικτών, όπως τα σημερινά των Κάτσε και Σαλπιγγίδη, ενώ ο ίδιος «ψήφισε» για καλύτερο γκολ, το οφ σάιντ του Σαλπιγγίδη με την Κέρκυρα. Ακόμη είπε ότι τέτοια γκολ αρέσουν σε όλους και ξεσηκώνουν τον κόσμο.

Για τον… συνωστισμό στις επιλογές, απάντησε: «Ετσι μπορούμε να αλλάξουμε επίπεδο, να γινόμαστε καλύτεροι, με το να προσπαθούν όλοι να βελτιώνονται. Ο ΠΑΟΚ θα γίνει καλύτερος, αλλά πρέπει να μην έχει προβλήματα και τραυματισμούς. Και σήμερα μας έλειψαν δύο παίκτες λόγω ίωσης και κρυώματος. Οταν φθάσουμε μακριά σε κύπελλο και πλέι οφ καλοί θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τα αποτελέσματα που θέλουμε να πάρουμε για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Λίαμ Λόρενς
«Ηταν μια καλή νίκη και είναι σημαντικό για εμάς που σκοράραμε τέσσερις φορές. Δεχτήκαμε όμως δύο τσαπατσούλικα γκολ από τον αντίπαλο μας. Είναι σημαντικό για εμάς που νικήσαμε για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα στην Τούμπα».

Για τη θέση που έπαιξε σήμερα: «Δε με νοιάζει, αρκεί να βοηθάω την ομάδα να νικάει. Οι νίκες δίνουν ρυθμό και μας βοηθάνε να παίζουμε καλύτερα».
Για τον Αστέρα Τρίπολης που παραμένει πάνω από τον ΠΑΟΚ: «Είναι καλή ομάδα και για αυτό βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Ξέρω ότι μπορεί να τους βρούμε στο Κύπελλο και ίσως να τους χρωστάμε μία νίκη».

Δημήτρης Πέλκας
«Νομίζω πως είχαμε τον έλεγχο και στα 90 λεπτά του αγώνα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι μας είπε ο προπονητής και το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε αυτό το σερί των νικών και στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό»
Για την αντίδραση του Πανιωνίου δύο φορές
«Ετσι όπως πήγαινε το παιχνίδι ήμουν σίγουρος ότι θα φτάναμε στη νίκη. Με δύο δικά μας λάθη, ισοφάρισε ο Πανιώνιος».

Για τους νέους παίκτες: «Μπαίνουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές και όλοι προσπαθούμε να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση και να έχει επιλογές ο προπονητής μας. Θέλουμε όλοι να βοηθάμε για να παίρνει η ομάδα τα αποτελέσματα που θέλει».
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Κατσουράνης, Κούρντι, Κολοβός.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Ντίτσιος (Πρέβεζας)
ΒΟΗΘΟΙ : Αναστόπουλος (Αρκαδίας) - Κοντίζας (Πειραιά)
ΠΑΟΚ : Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο (46 Φωτάκης), Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Πέλκας (67 Βούκιτς), Ρομπέρ (67 Κουμάλο), Λόρενς, Σαλπιγγίδης.
Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κουρντί, Κουλουχέρης, Παντίδος, Κούρος, Ανδράλας, Γουνδουλάκης (71 Μενδρινός), Τόσκας, Κολοβός (71 Ντούνης), Αραβίδης, Καπάνταης (81 Όκουε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...