10/3/13

oxyro N1.957







 















































Superleague  Αγωνιστική: 25η

Πλατανιάς - ΠΑΟΚ - 1-2
Ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας τον Πλατανιάς στα Χανιά με 2-1 έχασε και δύο παίκτες, τον Σταφυλίδη και τον Σαλπιγγίδη, που αποβλήθηκαν...άδικα. Τα γκολ στο 3 και στο 32 Σαλπιγγίδης
Στεφάνι στην μνήμη του αδικοχαμένου 16χρονου παίκτη του Πλατανιά, Ζαχαρία Καραντωνάκη, κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνιδι με την ομάδα των Χανίων. 
Συγχαρητήρια στην ομάδα! Πραγματικά μεγάλη νίκη. Τεράστιος Σάλπι, πολύ μεγάλος Λίνο, μπράβο και στον Κωνσταντινιδη που έκανε εξαιρετικό αγώνα. Τώρα, όλοι εσείς που φάγατε την προπαγάνδα και κατηγορούσατε την ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ως Γάβρο γηια 2(!!) σφυρίγματα που πήρε σε ολόκληρο το πρωτάθλημα (τόσο σας κόβει) ελπίζω να πανηγυρίσατε με τις αποβολές των παιχτών μας και να κλάψατε από λύπη που δεν γύρισε το ματς το χωριό του πλατανιά. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΑ.
Γιώργος Δώνης
 «επειδή παίξαμε πέντε συνεχόμενα ματς, οι αρχικές μου σκέψεις ήταν να φρεσκάρω την ομάδα. Ομως σήμερα (σ.σ.: χθες) παρατάξαμε μια αρκετά επιθετική ενδεκάδα, η οποία αγωνίζεται έτσι για πρώτη φορά μετά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, με Καμαρά, Ολίσε στα άκρα κι Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη μπροστά. Θέλαμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, αλλά ο Πλατανιάς πίεζε ψηλά στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας. Αγωνιστήκαμε λανθασμένα, δεν παίξαμε με την μπάλα στην πλάτη της άμυνας.» Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε με διαφορετικό προσανατολισμό, όμως στο 46΄ μείναμε με 10 παίκτες. Μετά από αυτό αγωνιστήκαμε σε σχηματισμό 4-4-1 και μετά 4-4 για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Στο συγκεκριμένο αμυντικό κομμάτι τα πήγαμε πολύ καλά, είχαμε σωστή λειτουργία. Είχαμε καλές τοποθετήσεις, αλληλοκαλύψεις και φύγαμε νικητές από το γήπεδο, αν κι ήταν δύσκολο αυτό από τη στιγμή που παίζαμε με εννέα παίκτες».

Σε ερώτηση για τις κόκκινες κάρτες: «Την πρώτη κόκκινη του Σταφυλίδη δεν την είδα, μια κι ήμουν στα αποδυτήρια, δεν είχα προλάβει να βγω. Στη συνέχεια για την περίπτωση του Σαλπιγγίδη, του είχα πει νωρίτερα να μην μιλάει στον διαιτητή και στον βοηθό, αλλά δεν ξέρω τι έγινε στη φάση. Απλά ξέρω το ήθος του ανθρώπου και ποδοσφαιριστή Σαλπιγγίδη».

Για τον σχηματισμό του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο: «Εμείς συνήθως πάμε καλύτερα σε 4-4-2 ή 4-4-1-1 μέσα στην έδρα μας, έχουμε κατοχή της μπάλας και δημιουργικότητα. Πλέον έχουμε ποδοσφαιριστές που βρίσκονται γύρω από την περιοχή του αντιπάλου και μέσω αυτής της διαδικασίας των πολλών επιλογών, θα υπάρξει μεγαλύτερος συναγωνισμός και η ομάδα θα ανέβει επίπεδο. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο στον τελικό του κυπέλλου και την πρωτιά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος».

Για το αν είναι δίκαιη η νίκη του ΠΑΟΚ: «Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος σε ένα παιχνίδι, όμως εφόσο καταφέραμε να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ με 9παίκτες, κερδίσαμε δίκαια. Ο Πλατανιάς είναι πολύ επικίνδυνος στην έδρα του, έχει καλή ποιότητα στο ρόστερ του και καλό προπονητή. Πιστεύω ότι δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα για να παραμείνει στην κατηγορία».

Τέλος υπογράμμισε ότι στον ΠΑΟΚ νοιάζονται περισσότερο για το πως θα χτίσουν μια ομάδα που την επόμενη ή την μεθεπόμενη σεζόν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης
«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας για εμάς και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την προσπάθεια που κατέβαλαν».

Όταν αναφέρθηκε στην επίμαχη φάση της αποβολής του:
«Επάνω στην ένταση φάνηκε σα να έκανα μία απαξιωτική κίνηση προς τον βοηθό. Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση ήταν το πολύ για κίτρινη κάρτα. Είδε την κίνηση των χεριών μου και θεώρησε ότι τον μούντζωσα. Εγώ όμως έκανα αυτή την κίνηση προς τα κάτω. Προς την γη. Όταν μουντζώνεις κάποιον το κάνεις στο πρόσωπό του. Νιώθω ότι με αδίκησαν και ο διαιτητής και ο βοηθός. Τους το είπα και στα αποδυτήρια. Μου απάντησε ότι σέβεται ότι έχω κάνει στην καριέρα μου, αλλά αυτή η κίνηση ήταν λάθος. Δεν είναι αληθές αυτό. Ήταν μία κίνηση με κλειστά τα δάκτυλα προς τα κάτω και όχι στο πρόσωπό του. Είμαι φοβερά λυπημένος γι’ αυτό. Νιώθω την αδικία στο πετσί μου…».

Κατά τα άλλα και για τον αγώνα ο σκόρερ του ΠΑΟΚ: «Δεν παίξαμε πολύ καλά, όπως θα θέλαμε. Ευτυχίσαμε όμως να βάλουμε δύο γκολ και να κρατήσουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια σε σημείο που ο Πλατανιάς πίεζε για την ισοφάριση.  Η νίκη ήρθε ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας».

Σε ερώτηση για το αν αυτή η νίκη βοηθάει ψυχολογικά ενόψει των αναμετρήσεων με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ο Σαλπιγγίδης: «Ήταν πράγματι πολύ σημαντική και με ανεβασμένη ψυχολογία μπορούμε να συνεχίσουμε το σερί μας».
Δημήτρης Κωνσταντινίδης
«Παλέψαμε πάρα πολύ στο σημερινό παιχνίδι και ειδικά όταν μείναμε αρχικά με δέκα παίκτες και στη συνέχεια με εννιά. Είναι πολύ σημαντικό το σημείο που ήρθε αυτή η νίκη, ιδιαίτερα γιατί ακολουθούν τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».
Για τη θέση του: «Προσπαθώ να είμαι το ίδιο καλός, τόσο όταν αγωνίζομαι δεξιός μπακ, όσο και όταν αγωνίζομαι ως δεξιός χαφ. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και εγώ κάθε φορά, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

Για τις αποβολές: «Δεν ξέρω για τη φάση του Σαλπιγγίδη, αν μούντζωσε τον επόπτη, γιατί δεν την είδα. Για τη φάση του Σταφυλίδη, πάντως είμαι σίγουρος, ότι δεν ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και ο ίδιος ο Σταφυλίδης ήταν έξαλλος. Οι αποφάσεις του διαιτητή, επηρέασαν την εικόνα του αγώνα».
 
Γκόρντον Σίλντενφελντ
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας, αλλά και πολύ δυσαρεστημένος από τη δική μου απόδοση. Νιώθω ανακουφισμένος για τη νίκη, αφού ήρθε παρά τα δικά μου λάθη»
Κώστας Σταφυλίδης
«Πήγα στη φάση πάνω στον παίκτη του Πλατανιά, αλλά δεν ήταν κίτρινη κάρτα. Δεν έπρεπε να με αποβάλλει ο διαιτητής, αλλά να δώσει κίτρινη κάρτα για θέατρο στον παίκτη του Πλατανιά που έπεσε χωρίς να τον βρω. Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο εύκολο να παίξεις με δύο παίκτες λιγότερους. Εμείς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και καταφέραμε ως το τέλος να κρατήσουμε το προβάδισμα. Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη η σημερινή ειδικά και με τον τρόπο που την πήραμε»

ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Δημήτρης, Κανακούδης, Σταφυλίδης.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ :
Στφαυλίδης (46), Σαλπιγγίδης (77)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ :
Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ :
Ελευθερίου (Αθήνας) - Τουμπακάρης (Αθήνας)
 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ : Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (62 Γιακουμάκης), Τετέ, Κάλαιτζιτς, Λαμπάρθε, Μιρτσέτα (46 Γκονζάλες), Μπέλιτς (72 Τσιντί), Αναστασάκος.
 

ΠΑΟΚ : Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης, Κουμάλο, Σίλντενφελντ, Κάτσε, Λάζαρ, Καμαρά (81 Έτο), Ολίσε (50 Λίνο), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (50 Φωτάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...