31/3/13

oxyro N1.969
























 

Super League 27ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 0-0

Ο ΠΑΟΚ ήρθε  0-0 μέσα στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό για την  27η αγωνιστική. Μεγάλη εμφάνιση από τον Ιτάνζ και φανερό "σπρώξιμο" του Ολυμπιακού από τον Σιδηρόπουλο που πήρε υπερβολική απόφαση αποβολής του Δώνη

Γιώργου Δώνη
«είχαμε απουσίες, όπως και εκείνη του Λάζαρ, αλλά παρ΄ όλα αυτά μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τις φάσεις. Ημασταν επικίνδυνοι στο ανοιχτό γήπεδο και η ομάδα μας δείχνει ότι προοδεύει, και γίνεται καλύτερη για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έπαιξε με καθυστερήσεις και με τρόπο που βοηθούσε στο 0-0 

«Εχουμε αποδείξει σε όλη διάρκεια της σεζόν αλλά κι εγώ σε όλη την καριέρα μου ότι οι παίκτες μου δεν προσπαθούν να κερδίσουνε με δόλο ένα αποτέλεσμα ή με καθυστερήσεις. Οταν λειτουργείς με κάποιον συγκεκριμένο τα΄ροπο και θέλεις να φτιάξεις μεγαλύτερους στόχους, πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Κι εμείς για να φθάσουμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας και να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος, χρειάζεται πολλή δουλειά. Λόγω του δικού μας ξεκινήματος, αλλά της δυναμικής του Ολυμπιακού, υπήρχε μεγάλη απόσταση από εμάς. Όμως προσπαθούμε να μειώσουμε αυτήν την απόσταση, κι έχοντας το DNA του ΠΑΟΚ που έπαιρνε τίτλους θέλουμε να φθάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμός στα παιχνίδια, να δημιουργούμε καλύτερα κ.α. Αυτό που επιλέξαμε σήμερα, το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο».

Σχετικά με την αποβολή του κι αν προσφέρει ο ΠΑΟΚ θέαμα 

«Υπάρχει μια υπερβολή πάντα στην χώρα μας. Αν γίνεται σύγκριση με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερ, να είστε σίγουροι ότι δε θα δούμε ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Ομως αν παρακολουθήσετε άλλες ομάδες που δαπάνησαν ακόμη και 200 εκ. ευρώ, παίζουν χειρότερα από μας. Σχετικά με την αποβολή μου έγινα τα εξής: χτυπήθηκε ένα αράουτ από τον πάγκο μας, αλλά δέκα μέτρα πιο κοντά προς την περιοχή μας. Εγώ χτύπησα την μπάλα που ήταν έξω κι όχι αυτήν που παιζόταν ο αγώνας και το έκανα αυτό προς τα αριστερά κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ο 4ος τελικά έκρινε ότι έπρεπε να αποβληθώ».

Για την αποβολή κι αν έχει γίνει στόχος των διαιτητών, μετά και την άδικη αποβολή στο ΟΑΚΑ, στο ματς με την ΑΕΚ 

« Γενικώς έχω μια συγκεκριμένη άποψη για όλα αυτά. Οι διαιτητές κι ο 4ος δεν πρέπει να λειτουργούν μόνο με την εξουσία τους και με στόχο να επιβάλλουν την τάξη. Εχω παίξει στο εξωτερικό, έχω ταξιδέψει αρκετά κι έχω δει πολλά πράγματα. Εγώ πάντα ζω με ένταση το ματς, δεν είμαι ήσυχος, αυτό είναι το στυλ μου. Ο σκοπός του 4ου πρέπει να είναι να με ηρεμήσει κι όχι στο παραμικρό να με βγάζει έξω από το γήπεδο. Αυτό είναι κακό για το άθλημα, για την ομάδα μου, για όλους. Κι οι δύο τελευταίες αποβολές μου ήταν άδικες».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ  

«Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί από ματς σε ματς δείχνουμε ολοένα και πιο καλά πράγματα. Παίζουμε με οργανωμένη άμυνα και με την μπάλα στα πόδια μας όταν κάνουμε επίθεση. Εχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα, όπως να κάνουμε δυνατή την Τούμπα. Όμως ουσιαστικά οι στόχοι μας ξεκινάνε τώρα. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ, ώστε κάνοντας καλές και γρήγορες επιλογές πριν την προετοιμασία για να κυνηγήσουμε την πρόκρισή μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον Μίτσελ

«Κι οι παίκτες κι οι προπονητές πρέπει να έχουν πάνω από όλα καλές σχέσεις κι αμοιβαίο σεβασμός. Και στο παρελθόν δεν πήρα ποτέ θέση υπέρ των ελλήνων προπονητών. Η άποψή μου είναι συγκεκριμένη, ότι υπάρχουν έλληνες και ξένοι προπονητές που είναι καλοί ή μέτριοι ή κακοί. Οσοι παράγουν έργο, καλώς να έρθουν και να αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Μίτσελ μου μίλησε τόσο στην αποβολή όσο και μετά τον αγώνα κι αυτό είναι προς τιμή του».

Για τον Σαλπιγγίδη κι αν έπρεπε να παίξει στα δεξιά 

«Ο κάθε προπονητής έχει τη δικιά του άποψη. Ο Σαλπιγγίδης έπαιξε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην Εθνική στα δεξιά, όμως για μένα δεν είναι ο κατάλληλος δεξιός εξτρέμ στο 4-4-2, αλλά κατάλληλος για 2ος φορ ή καθαρός φορ».

Για τον Αστέρα Τρίπολης κι αν υπάρχει δικαιοσύνη στη βαθμολογία 

«Γενικώς δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, όποιος σκοράρει κερδίζει βαθμούς και νίκες. Εγώ, πάντως, θεωρώ ότι είμαστε ως σύνολο καλύτεροι από τον Αστέρα και πιστεύω ότι μέχρι τέλους θα βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Πάντως για να απαντήσω στην ερώτησή σας, υπάρχει δικαιοσύνη λόγω αποτελεσμάτων».

Για τον Λόρενς που έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος στον άξονα, δίπλα στον Κάτσε 

«Ο Λόρενς είναι παίκτης που στο αγγλικό ποδόσφαιρο αγωνίστηκε ως δεξιός ακραίος ή ως 2ος αμυντικός μέσος, ειδικά στην Τσάμπιονσιπ. Επειδή έχουμε πρόβλημα όποτε έρχονται οι τιμωρίες κι οι τραυματισμοί, κάναμε προπόνηση στο τακτικό κομμάτι. Είμαι ικανοποιημένος στην απόδοσή του, ειδικά και στις τρεις θέσεις που έχει αγωνιστεί, μια και δίνει τα πάντα για την ομάδα κι εμείς θέλουμε τέτοιους παίκτες».
 
Αλέξανδρος Αποστολόπουλος
«Το 0-0 σε μία δύσκολη έδρα είναι καλό αποτέλεσμα. Μας πίεσε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μπάλα, να παγώσουμε το ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποιες ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση, αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να τις κάνουμε γκολ και να πάρουμε τη νίκη».

Για τη διαιτησία: «Ολοι είδαμε ότι ο διαιτητής, ήταν υπέρ των γηπεδούχων, ειδικά στη φάση του οφ σάιντ του Καμαρά, που ήταν πέντε μέτρα πίσω…»

Για τα σημαντικά παιχνίδια στη συνέχεια: «Πρέπει να έχουμε πιο καθαρό μυαλό στην τελική μας ενέργεια. Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι, τις επόμενες μέρες».

Σέκου Ολίσε
«Ηρθαμε εδώ για να πάρουμε τη νίκη. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και εμένα προσωπικά, δε μου δίνει αυτό που ήθελα. Πάντως, ήρθαμε για να παλέψουμε και το κάναμε. Η κάθε ομάδα είχε το δικό της προσανατολισμό στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του και εμείς προσπαθούσαμε στο μεγαλύτερο διάστημα να αμυνθούμε. Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση, φτιάξαμε και τρεις ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να τις κάνουμε γκολ. Η εικόνα και το αποτέλεσμα είναι προϊόν της ποιότητας και των δύο ομάδων».
 Γκόρντον Σίλντενφελντ 
«Νομίζω ότι υπάρχει μια ικανοποίηση. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις με τον Ολυμπιακό, γιατί είναι μια ομάδα πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες του πρωταθλήματος και έχει ποιότητα. Στην αρχική πίεση που δεχτήκαμε, καταφέραμε να ισορροπήσουμε. Ισως σε κάποιες δικές μας προσπάθειες, οι αποφάσεις του διαιτητή, να μην ήταν αυτές που έπρεπε. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το αποτέλεσμα μας αφήνει ικανοποιημένους. Ηταν από τα καλύτερα αμυντικά. Δεν τους επιτρέψαμε να μπούνε στην περιοχή μας. Ο διαιτητής δεν ήταν 50-50 αν είχαμε 50-50 θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο. Ηταν πολύ δύσκολο να παίξουμε και αναπτυχθούμε. Υπήρξαν σφυρίγματα που δε μας άφησαν να κάνουμε το παιχνίδι. Ελπίζω να μη συμβεί ξανά στα επόμενα ματς και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Ηταν προθέρμανση αυτό το παιχνίδι για τα πολύ σημαντικά ματς που ακολουθούν. Δε δεχτήκαμε ευκαιρίες, ελπίζω και μεσοεπιθετικά στη συνέχεια να βελτιωθούμε για να φτιάχνουμε ευκαιρίες και σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια».
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Σίλντενφελντ, Βούκιτς, Καμαρά.
 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Σιδηρόπουλος
ΒΟΗΘΟΙ :
Φραγκιαδάκης, Σωτηρόπουλος.
 

Ολυμπιακός : Μέγιερι, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (70 Φουστέρ), Βλαχοδήμος (60 Φετφατζίδης), Αμπντούν, Τζιμπούρ.
 

ΠΑΟΚ : Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Λόρενς, Ολίσε (77 Βούκιτς), Καμαρά (90 Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...