16/6/11

oxyro N1.476



paok-oxyro - ΑΠΟ fcpaok

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΕ ΠΑΟΚ 2010-2011

Την απολογιστική Συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ξεκίνησε ο κ. Γιώργος Φαρλαλής

Ο κ. Φαρλαλής εξήγησε ότι το άνοιγμα των περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, οφείλεται στο γεγονός ότι, η ομάδα έπαιξε και στην Ευρώπη κι ότι τα πριμ αυξήθηκαν κατά 1.600.000 ευρώ μαζί με φόρους. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τις απώλειες από τις πωλήσεις των διαρκείας και μεμονωμένων εισιτηρίων, τα πρόστιμα (περίπου 650 χιλιάδες ευρώ) και τους φόρους που προήλθαν από τα πριμ και τη μεταβολή των συμβολαίων με τη νέα κλίμακα όπου πλέον η φορολόγηση είναι στο 45% από το 21% που ήταν μέχρι πέρσι».

- Σε ερώτηση πως θα καλυφθεί το άνοιγμα, απάντησε:

«Όπως θα σας πει κι ο κ. πρόεδρος θα γίνει μείωση του μπάτζετ και τα λειτουργικά έξοδα. Εμείς απλά κάναμε υπέρβαση στο αγωνιστικό κομμάτι διότι η ομάδα έπρεπε να συμμετάσχει και στις τρεις διοργανώσεις. Σε ότι τώρα αφορά την πρόβλεψή μας για τα πλέι οφ. Δεν περιμέναμε να υπάρξει τέτοια κρίση και να βάλουμε πακέτο εισιτηρίων με 20 ευρώ».

- Για τα χρήματα που δόθηκαν στον Ερασιτέχνη, έκανε παρέμβαση ο Θόδωρος Ζαγοράκης:

«Δόθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ στον Ερασιτέχνη και θα δοθούν άλλα 800.000 ευρώ για τα έργα στο γήπεδο συν κάτι άλλα λίγα».

- Για τη διαχείριση της μπουτίκ, ο κ. Φαρλαλής είπε:

«Δώσαμε τη διαχείριση της μπουτίκ, σε ό, τι αφορά μόνο τα προϊόντα της PUMA και το τονίζω αυτό, σε μια εταιρία, στην PUMA κι η συμφωνία τελειώνει σε ένα χρόνο. Δεν έχουμε λειτουργικά έξοδα, αλλά μόνο έσοδα από αυτήν τη διαδικασία. Επίσης θα κάνουμε άλλη μπουτίκ με άλλους κωδικούς, δικά μας προϊόντα, πέρα από την PUMA. Αυτό κρίναμε ότι είναι προς το συμφέρον της ομάδας».

- Για την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, τη νέα σεζόν, ο κ. Φαρλαλής υπογράμμισε:

«Η ΟΥΕΦΑ λέει ότι είσαι εταιρία και πρέπει να βαδίσεις όπως όλες οι εταιρίες στον κόσμο. Δε θα ρισκάρουμε καθόλου. Θα βαδίσουμε όπως πρέπει. Η βάση είναι να έχεις προϋπολογισμό ανάλογο των εσόδων και κάθε χρόνο να βελτιώνεσαι. Εμείς θα βαδίσουμε όπως όλα αυτά τα χρόνια. Δε θέλω να ανησυχείτε. Είμαστε όλοι εδώ για το καλό της ομάδας».

- Για τα συμβόλαια που πάνε στο 45%, στη φορολόγησή τους, είπε:

«Θα μειωθεί το μπάτζετ και θα εξαρτηθούν όλα από τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας».

ΞΕΚΙΝΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

«Δεν είμαι εδώ για να δίνω συνεντεύξεις Τύπου. Σημασία για μένα έχει να απαντώ σε όλα τα ερωτήματά σας. Χωρίς να κάνω πρόλογο, θέλω να πω ότι ο κ. Φαρλαλής είπε πριν ότι πλέον τα δεδομένα αλλάζουν με την ΟΥΕΦΑ. Οι ομάδες πρέπει να προσαρμόζονται βάση των κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ σαν εταιρίες κι όχι σαν ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Οι καμπάνες αριστερά, δεξιά χτυπάνε. Δε θέλουμε να χτυπήσουν και στο σπίτι μας. Διέκρινα μια ανησυχία στα ερωτήματα που κάνατε. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Σίγουρα είναι σοβαρό θέμα η αδειοδότηση, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τον πιο πλήρη φάκελο τα τελευταία χρόνια».

- Για το γεγονός ότι δε μιλούν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ συχνά σε συνεντεύξεις Τύπου:

«Αυτό θα αρχίσει να γίνεται, μια και βλέπω ότι υπάρχει ανησυχία. Πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, ο κ. Κωνσταντινίδης θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τα αγωνιστικά θέματα. Επομένως ο κόσμος θα έχει την απόλυτη ενημέρωση».

ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΝI ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΙΠΕ:

«Όσο περνάει ο χρόνος υπάρχει φθορά. Πόσο περισσότερο για τον πρόεδρο ενός τεράστιου συλλόγου. Μου δίνεται, όμως, την πάσα για να ξεκινήσω ένα μίνι απολογισμό για την ομάδα. Πριν από τέσσερα χρόνια η ομάδα ξεκίνησε, ξέρετε πως. Με χιλιάδες προβλήματα. Θέλαμε να μειώσουμε τα προβλήματα, να κάνουμε μια ελκυστική ομάδα. Ο πρώτος χρόνος δεν ήταν ο καλύτερος, τερματίσαμε 9οι. Το δεύτερο έτος σάς είπα ότι θα κάναμε ομάδα μέταλλο, η οποία θα πρωταγωνιστεί και θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα που μιλάμε, αυτό έγινε. Κάναμε αρκετά πράγματα, σε ορισμένα δεν κάναμε τίποτα και κάποια αφήσαμε στη μέση. Αυτό που είπαμε πριν τρία χρόνια, κατά μεγάλο ποσοστό υλοποιήθηκαν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Φέτος το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε από ΄΄Α΄΄, κλείσαμε προπονητή. Πέρυσι πληρώσαμε το λάθος, ότι έγινε τελευταία στιγμή αυτό. Φέτος θα πάμε βάση πλάνου. Ενοχλήσαμε τις ανταγωνιστικές ομάδες, διεκδικήσαμε. Δυστυχώς δεν πήραμε έναν τίτλο που θέλαμε πολύ».

- Για την επιτροπή ελέγχου από τον Ερασιτέχνη:

«Με τον κ. Κατσαρή έχω συχνή επικοινωνία και γνωρίζει καλύτερα από όλους την ΠΑΕ. Ανά τρίμηνο γνωρίζει τα πάντα. Μάς κάνει μάγκες όμως με τον έλεγχο που γίνεται στην ΠΑΕ. Στην αρχή ενοχλήθηκα με τον έλεγχο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Ο Ερασιτέχνης πρέπει να βάλει προτεραιότητες. Μιλάμε για το γήπεδο εδώ και τρία χρόνια. Που είναι η επιτροπή γηπέδου που είπαν; Ο Ερασιτέχνης επιβάλλεται να πάρει πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει το γήπεδο. Είναι η μάνα του συλλόγου. Αντε να μπούμε εμείς μπροστά, όμως ότι κι αν κάνουμε υπάρχει αμφισβήτηση. Σήμερα ήρθε για δεύτερη φορά ο ορκωτός λογιστής της επιτροπής διαφάνειας. Είναι όλα καθαρά. Γιατί να μπούμε εμείς μπροστά; Για να αμφισβητηθούμε και πάλι;».

- Σε ερώτηση γιατί δεν έγινε διαγωνισμός για τις Θύρες 7 και 8, ο κ. Φαρλαλής είπε:

«Αρχικά το έξοδο ήταν 1.250.000 ευρώ. Μειώθηκε αρχικά στις 900.000 ευρώ κι εμείς με την ΕΡΓΟ 3 πήγαμε τα έξοδα στις 600.000 ευρώ. Σε 25 μέρες παραδόθηκε η Θύρα 7 και 8 στην επιτροπή της Περιφέρειας και στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα στην ΟΥΕΦΑ. Τελικά δε μας στοίχισε 600.000, αλλά 800.000 διότι η Θύρα 8 των φιλοξενουμένων κοιτούσε τις τουαλέτες. Ετσι και στη Θύρα 8 και στην 7 βάση του κανονισμού της ΟΥΕΦΑ έγινε ανακατασκευή στους χώρους υγιεινής Επίσης κάναμε εργασίες και στη μόνωση. Όλη αυτή η δουλειά έφθασε τις 800.000 ευρώ. Αν δε γινόταν όλα αυτά με γρήγορες διαδικασίες, δε θα παίζαμε το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Ούτε τον Οκτώβριο θα είχαμε την άδεια, αν κάναμε διαγωνισμό».

Ποιος είναι ο στόχος με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο;

«Είπα ότι φέτος η ομάδα ξεκίνησε από το "Α". Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρσι. Θα πρέπει να είμαστε όμως πολύ προσεκτικοί για να γίνουμε καλύτεροι. Είπαμε για μπόλιασμα νέων παικτών και παικτών που θα προστεθούν από τις Ακαδημίες. Πριν τέσσερα χρόνια παίρναμε 14χρονα 15χρονα παιδιά, όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Δε χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Να μην περιμένει ο κόσμος ότι θα δει 7-8-10 παιδιά ταλαντούχα. Και εγώ άμα το άκουγα θα με έπιανε πανικός. Δε θα αλλάξει η ομάδα. Δεν είπαμε ότι έκλεισε ο κύκλος. Κλείνει ο κύκλος. Και το ξέρουν και οι παίκτες. Αν ήταν θα έπαιζα και εγώ ακόμα ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να γίνει διαχείριση σε όλα τα επίπεδα και το μέταλλο θα μείνει. Όταν άρχισε η φθορά ήμουν και εγώ παίκτης στην ομάδα. Θα μειωθεί το μπάτζετ. Και;».

Θα παραμείνει ίδιος ο αγωνιστικός στόχος;

«Δεν θα πρέπει να διαταραχτεί η ομάδα».

Θα υπάρξουν πωλήσεις;

«Όλα πωλούνται. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον επιχειρηματία που θα βάλει λεφτά. Μερικά από αυτά που έχουμε πετύχει προέρχονται από πωλήσεις παικτών. Μακάρι να βρεθεί κάποιος να βάλει λεφτά. Είναι δυνατόν να θέλουμε να δώσουμε παίκτη σε ανταγωνιστική ομάδα;».

Υπάρχει επίσημη πρόταση για παίκτη;

«Όχι δεν έχουμε κάτι επίσημο. Πρέπει να έρθουν έσοδα στην ομάδα. Δε θέλω να παίζω με τα λόγια. Δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ. Χρειάζεται να έρθουν έσοδα όπως και να το κάνουμε. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Η αγωνία μας είναι το πως θα παρουσιαστούμε».

Αν δεν έρθουν έσοδα;

«Θα πρέπει να βρούμε τρόπο. Θα μειώσουμε και άλλο κάποια πράγματα».

Πως θα λειτουργήσει με τη διαιτησία και τα κέντρα αποφάσεων;

«Δεν νομίζω ότι μας αδίκησε κάπου φέτος η διαιτησία. Για τα κέντρα αποφάσεων, νομίζω ότι υπήρχαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν να εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα. Τα 650.000 πρόστιμα είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν πέντε-δέκα φάσεις αλλά μιλάμε συνολικά».

Για το αν είναι εμπόδιο η διαιτησία.

«Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα λάθος του επόπτη. Δε θα γίνω εγώ συνήγορος των διαιτητών. Σαν γενική εικόνα αναφέρθηκα».

Την επόμενη σεζόν με μικρότερο μπάτζετ τι μπορεί να περιμένει ο οπαδός του ΠΑΟΚ;

«Γιατί οι άλλοι έχουν τρελαθεί στις μεταγραφές; Τέλος πάντων εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Πρέπει να γίνουν πολύ πιο σωστές επιλογές. Ήδη ανέβηκαν κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές, που δίκαια είναι εκεί. Αυτό είναι μείωση του μπάτζετ. Αν δούμε ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται θα δούμε ότι δεν υπάρχει ανησυχία. Ξεκινήσαμε από το "Α" που είναι ο προπονητής».

Τι έπεισε για την επιλογή Μπόλονι;

«Δεν είναι τωρινό. Και στο παρελθόν είχαμε ασχοληθεί. Αν κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό ενός προπονητή μπορεί να καταλάβει αρκετά. Τον καλύτερο στον κόσμο να φέρεις, θέλει δουλειά και χημεία. Είναι μεγάλη υπόθεση να δέσει. Και έχει τα προσόντα να το κάνει».

Είναι θετικοί οι παίκτες σε μείωση αποδοχών;

«Ναι και όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις θα σας πούμε ποιοι και πως. Δε μπορώ να απαντήσω τώρα όμως για το αν κάποιοι δε δεχτούν. Αφορά την ΠΑΕ και την πλευρά του παίκτη».

Με βάση τα οικονομικά στη χώρα και την ανάγκη για έσοδα, αν έρθει πρόταση για Βιεϊρίνια πως θα αντιδράσει;

«Ο Βιεϊρίνια έχει ρήτρα 15 εκατομμύρια. Αν έρθει πρόταση 12-13 εκατομμύρια το συζητάμε. Αν δεχτούμε μία μικρή πρόταση, θα τα χάσουμε από τα διαρκείας».

Τι έφταιξε στην αστοχία κάποιων μεταγραφικών επιλογών;

«Έγιναν λάθη. Από εκεί και πέρα, δημιουργήσαμε μία ομάδα. Όταν τερματίζεις ένατος και δεν παίζεις στην Ευρώπη, πρέπει να πληρώσεις. Πρέπει να τον πείσεις για να έρθει. Με τα λόγια δε χορταίνει κανείς. Για αυτό και είπα ότι θα γίνει ξεκαθάρισμα, αλλά θα γίνουν οι πιο σωστές επιλογές. Ακόμα και εγώ αναρωτιέμαι αν είναι πετυχημένη η χρονιά ή αποτυχημένη. Μπορώ να τη διαχωρίσω σε πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκή πορεία. Χρειάζεσαι ποδοσφαιριστές. Μας ήρθαν προτάσεις για παίκτες. Τι έπρεπε να κάνουμε;».

Θα εξαρτηθούν οι μεταγραφές από την πώληση κάποιου παίκτη;

«Σίγουρα. Πώληση, έσοδα,όπως θέλετε πάρτε το. 27 με 30 του μηνός θα είναι εδώ ο κ. Κωνσταντινίδης να τον ρωτήσετε. Άφησαν και μία προίκα αυτοί οι παίκτες. Για πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς. Αν περάσει μία φορά είναι απόσβεση. Αν περάσει δύο είναι κέρδος. ΟΙ κακές επιλογές έγιναν αλλά πέρασαν, Και θα είναι απίθανο να μη γίνουν άλλες».

Για τις επιλογές Δερμιτζάκη, Χάβου

«Μετά την απομάκρυνση του κ. Μπερέτα, θέλαμε έναν προπονητή να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και την ομάδα. Επιλέξαμε τον κ. Δερμιτζάκη και με Άγιαξ και Φενέρμπαχτσε δεν τα πήγαμε άσχημα. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα δεν πήγαμε καλά. Πήραμε από κοινού την απόφαση να αλλάξει. Και εκεί έπρεπε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα και από ομολογίες ποδοσφαιριστών μας που έλεγαν ότι με τον κ. Χάβο είμαστε πολύ καλά, αποφασίστηκε να συνεχίσουμε με τον κ. Χάβο. Για το αν ήταν λάθος ή όχι κρίνεται από την πορεία της ομάδας».

Για την επιλογή του Ρομπέρ

«Επιλέξαμε έναν παίκτη εμείς χωρίς να δούμε κάποια πράγματα; Μην προεξοφλούμε κάποια πράγματα από τώρα. Είναι δικό σας κριτήριο αυτό. Πιστεύουμε ότι αξία του κάθε παίκτη που αποφασίζουμε είναι αυτή».

Για τα σενάρια με τους Άραβες ή για άλλους επιχειρηματίες.

«Καλώς να έρθει όποιος θέλει και να βάλει χρήματα στον ΠΑΟΚ. Ψάχνουμε να βρούμε ανθρώπους να επενδύσουν στην ομάδα. Αυτό είναι δεδομένο. Για το θέμα των Αράβων, εμείς βγάλαμε μία ανακοίνωση και είπαμε ότι είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον. Οποιαδήποτε άλλη παραφιλολογία κάνει κακό στην ομάδα. Εσείς δε βγάζατε κάποιους δικηγόρους; Γιατί δεν του βγάζετε και τώρα να μιλήσουν; Εμείς βγήκαμε από αυτήν τη διαδικασία. Κρατήσαμε ανοικτή την αύξηση. Είχαν ονοματεπώνυμο και υπέγραφαν κιόλας την ανακοίνωση».

Για το αν πήρε ποτέ εξηγήσεις από τους Άραβες.

«Όταν μιλάω μαζί τους ακούω μόνο για υπομονή. Πόσο υπομονή ακόμα; Έχουμε πράγματα να κάνουμε. Δε μπορούμε να μένουμε στα λόγια. Περιμένω στις επόμενες ημέρες μία συνέντευξη από αυτούς. Εγώ αυτό που είπα, είναι να μην ξαναπιάσουν στο στόμα τους τον ΠΑΟΚ».

Σκέφτηκε να διατηρήσει τον Χάβο στον πάγκο;

«Μας πέρασαν πολλά από το μυαλό. Σημασία έχει το τι κάνουμε. Πήραμε αυτήν την απόφαση με τον κ. Μπόλονι».

Έχει να δώσει κάποια απάντηση για το αν μπορεί να περιμένει κάτι από τους Άραβες;

«Όσο λένε κάποιοι ότι έχουν διάθεση εμείς είμαστε εδώ. Η αύξηση αυτό λέει. Όποιος θέλει βάζει λεφτά και παίρνει την ομάδα. Είπα αυτό που υπήρχε. Ένα υπαρκτό ενδιαφέρον. Τους έχω δει».

Για τη συνάντηση για την επιστροφή του Ζήση Βρύζα και για το αν σχετίζεται με την πρόταση του Παναθηναϊκού

«Το έχετε κάνει κινηματογραφική ταινία. Έλεος. Και κάποιες μικροπαρεξηγήσεις να υπήρχαν στο παρελθόν δεν υπάρχουν πλέον. Η πρόταση έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Καθόμαστε και βλέπουμε μαζί παιχνίδια. Πήγαν στην Αθήνα και τον βρήκα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Φτάνει πια. Το έχουμε κάνει ταινία. Αυτό είναι το τεράστιο θέμα του ΠΑΟΚ; Είναι σοβαρό θέμα αλλά το έχετε απλώσει πάρα πολύ. Έχω επικοινωνία με τον Ζήση. Και χθες μίλησα. Λέγατε ότι θα κάνει έκπληξη ο Ζαγοράκης στη συνέντευξη Τύπου αλλά εγώ δεν τα κάνω αυτά».

Κάνατε λάθος που ψηφίσατε στη Λίγκα τον Μαρινάκη και τον Μπέο στην ΕΠΟ;

«Δεν νομίζω ότι κάναμε λάθος. Ψηφίσαμε κάποιον. Την ίδια απάντηση είχα δώσει και πέρσι το Σεπτέμβριο. Όσο για τον κ. Μπέο το εξήγησα και το ξέρετε πολύ καλά. Πριν λίγους μήνες παραιτήθηκε ο κ. Βιολίδης από τη θέση του στην ΕΠΟ και ήταν ηθικό το θέμα. Το είδαμε σαν ομάδα και όχι σαν πρόσωπο. Ο ΠΑΟΚ είναι άρμα από μόνος του, δεν πάει πουθενά. Από μία λευκή ψήφο μας κατέταξαν κάπου. Είναι άρμα από μόνος του ο ΠΑΟΚ. Υποθετικά αν ξανακατέβει υποψήφιος ο κ. Μαρινάκης δεν ξέρω».

Γιατί έγιναν όσα έγιναν μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό Κυπέλλου από την ΑΕΚ;

«Θα είμαι εδώ όσο αντέξει η ψυχή μου. Ήταν κάποιες στενάχωρες ενέργειες που μας πίκραναν όλους. Και αμέσως μετά από μία-δύο μέρες έβγαλα μία ανακοίνωση. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν επαληθεύτηκαν οι φήμες ότι παραιτούμε ούτε οτιδήποτε άλλο».

Για το θέμα της ρύθμισης των χρεών

«Ένα που δεν πετύχαμε είναι αυτό. Έχουμε πάει σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς, δίναμε λεφτά και δεν παίρναμε απάντηση. Μένει να πάμε και εμείς σε καμιά πλατεία.Υπάρχει μία-δυο φορές την εβδομάδα ενόχληση στους αρμόδιους. Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Τι πληρώνει ο ΠΑΟΚ στην εφορία;

Φαρλαλής: «Πέντε εκατομμύρια ευρώ».

Ζαγοράκης: «Τα πάντα μας περνούν από το μυαλό. Έχουμε κάνει μία καλή πρόταση. Μιλάμε με τον υπουργό, ενοχλούμε 1-2 φορές την εβδομάδα. Δεν είναι μόνο αυτή η κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη».

Για το αν θα υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές των παικτών.

«Για το "προδομένος" ήταν ότι νιώθω προδομένος από τη φράση που πάμε για πρωτάθλημα. Το πίστευα. Πέμπτη αγωνιστική ήμασταν 10 βαθμούς πίσω. Για την αποχή, εγώ πρώτος είχα πει ότι έχουν δίκιο οι παίκτες».

Για το αν έχει σκεφτεί η διοίκηση να μειώσει κάτι αγωνιστικά, για το αθλητικό κέντρο.

«Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όλη η υπέρβαση που κάναμε όλη αυτήν την τετραετία είχε αντίκτυπο. Θέλουμε όλοι να πάει η ομάδα στο σπίτι της στη Μεσήμβρια. Μειώνουμε το μπάτζετ χωρίς να υπάρχει απόκλιση. Έχουμε πάρει απόφαση κάποια χρήματα να πηγαίνουν στο αθλητικό κέντρο. Επιβάλλεται και πρέπει να γίνει αυτό».

Για το κριτήριο επιλογής των τριών νέων μελών και την συγκεκριμένη επιλογή του Πρέλεβιτς, που συζητείται να μπει και στην ΚΑΕ

«Μιλάμε για τον Μπάνε που είναι μία τεράστια προσωπικότητα. Όταν του έκανα την πρόταση ήταν ανενεργός από τα κοινά του ΠΑΟΚ. Θεώρησα σκόπιμο να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του στον αθλητισμό. Ξέρουμε από που προέρχεται. Μιλάμε για τον Πρέλεβιτς όχι για κάνα παιδάκι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα στο σύλλογο».

Υπάρχει τώρα κάποιος υπεύθυνος στα οικονομικά;

«Δεν είναι ο κ. Φαρλαλής. Έχουμε έναν οικονομικό σύμβουλο που έχει απεριόριστη εμπειρία, τον γνωρίζω προσωπικά, είναι αφιλοκερδώς εδώ και βάζει κάποια πράγματα σε μία τάξη. Εγώ έχω την ευθύνη από τη στιγμή που είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι συμμάζεμα. Αυτός ο άνθρωπος έχει μεγάλη εμπειρία από εταιρείες. Και ο ΠΑΟΚ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί σαν εταιρεία».

Θα δεχόταν να ήταν υποψήφιος πρόεδρος στον Α.Σ;

«Βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6; Το έχω ξεκαθαρίσει αυτό. Εγώ είμαι για το ποδόσφαιρο. Όπου μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα τμήματα του συλλόγου να το κάνουμε με χαρά».

Έχει αποφασίσει να γίνουν έργα στο χλοοτάπητα της Τούμπας;

«Ναι θα γίνουν έργα. Είναι ένα θέμα που με αρρωσταίνει. Πάντα τον Ιούνιο έχουμε το καλύτερο χόρτο και έχουμε μετά μύκητες. Δε γίνονται αυτά. Σε συνεργασία με τη Σούπερ Λιγκ, από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για νέο χλοοτάπητα».

Για την εκμετάλλευση του σήματος του ΠΑΟΚ και το όφελος της ΠΑΕ

Φαρλαλής: «Θα το συζητήσουμε με τον Ερασιτέχνη και θα το δούμε».

Έθεσε κάποιον όρο ο Μπόλονι;

«Θα ξέρει η ομάδα και οι περισσότεροι ότι τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα. Θα ξέρουν όλοι ακριβώς τι γίνεται. Υπάρχουν κάποιες οφειλές όλα θα μπουν σε μία σειρά».

Για την κατάσταση στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Αυτό που συμβαίνει δεν τιμάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα μπάχαλο και πρέπει να βρεθεί μία λύση για να αρχίσουμε να λειτουργούμε κανονικά. Νομίζω ότι άμεσα θα βρεθεί μία λύση».

Πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος άλλος παίκτης από αυτήν την ομάδα που να συνεχίσει όπως ο Κωνσταντινίδης, ο Κονσεϊσάο κτλ.

«Τώρα τους περιμένουμε να παίξουν μπάλα. Είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις το ποδόσφαιρο. Εμείς τους περιμένουμε ως ποδοσφαιριστές».

Για τα εισιτήρια διαρκείας και την κίνηση που υπάρχει έως τώρα.

«Αν ήταν να πω κάτι για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, χωρίς υπερβολή ο ΠΑΟΚ είναι μία όαση. Κάθε μέρα 250-300 άτομα έρχονται να πάρουν διαρκείας και αυτό δείχνει ότι υπάρχει κοινή πορεία και κοινό πιστεύω».

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΣΡΟΩΝ

Προϋπολογισμός: 2010-2011 - Εκτίμηση 2010-2011

Χορηγίες – Επιχορηγήσεις (προ φόρων): 6.543.000, 8.685.492 Τηλεοπτικά (προ φόρων): 3.080.000, 3.409.560 Εισιτήρια (προ φόρων): 10.092.000, 9.840.570 Λοιπά – Έκτακτα έσοδα: 800.000, 250.000 Φόροι εισροών (ΦΠΑ): 3.785.000, 4.133.368

ΣΥΝΟΛΟ: 24.300.000, 26.318.990

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΣΡΟΩΝ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΙΕΣ- ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ Καθαρά ποσά (προ φόρων)

Προϋπολογισμός 2010-11 - Εκτίμηση 2010-11

Χορηγοί: 3.773.000, 4.227.854 Επιχορήγηση Σούπερ Λίγκα και ΟΠΑΠ: 770.000, 1.277.683 Επιχορήγηση UEFA: 2.000.000, 2.640.000 Επιχορήγηση Αποτελεσμάτων στο Γιουρόπα Λιγκ: 0, 540.000 Τηλεοπτικά Σούπερ Λίγκα και Προκριματικά UEFA: 3.080.000, 3.409.560 ΣΥΝΟΛΟ: 9.623.000 12.095.052

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΣΡΟΩΝ ΑΠΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Καθαρά ποσά (προ φόρων)

Προϋπ. 2010-2011 - Εκτίμηση 2010-2011

Εισιτήρια διαρκείας: 5.916.000, 5.827.260 Εισιτήρια Σούπερ Λίγκα: 1.783.500, 1.446.810 Εισιτήρια προκ. UEFA: 696.000, 783.00 Εισιτήρια Γιουρόπα Λιγκ: 565.500, 1.131.000 Εισιτήρια Κυπέλλου: 348.00, 174.000 Εισιτήρια πλέι οφ: 783.000, 478.500 ΣΥΝΟΛΟ: 10.092.000, 9.840.570 Τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν ότι ξεκάθαρα το άνοιγμα των 2 εκατομμυρίων και κάτι προήλθε από το αγωνιστικό κομμάτι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΡΟΩΝ 2010-2011

Προϋπολογισμός 2010-11 - Απολογισμός εκτίμηση

Αγωνιστικό (με φόρους): 14.820.000, 17.308.759 Διεξαγωγή Αγώνα: 2.730.000, 3.466.015 Υποδομές και Αθλητικό Κέντρο:730.000, 716.801 ΑΣ ΠΑΟΚ: 1.800.000, 1.800.000 Εξοδα Διοίκησης και Προώθησης: 1.240.000, 1.344.570 Λοιποί Φόροι και Εξυπηρέτηση Δανείου: 2.980.000, 3.768.00 ΣΥΝΟΛΟ: 24.300.000, 28.404.145

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΡΟΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ

Προϋπολογισμός 2010-11 - Απολογισμός εκτίμηση

Συμβόλαια παικτών: 7.100.000, 7.385.000 Συμβόλαια προπονητών: 900.000, 1.022.000 Πριμ συμβ. Σούπερ Λιγκ: 200.000, 257.400 Πριμ συμβ. Κυπέλλου: 100.000, 83.625 Πριμ συμβ. Γιουρόπα Λιγκ Κυπέλλου: 250.000, 540.000 Μισθοδοσία: 900.000, 1029.000 Ατομικά Πριμ: 400.000, 889.000 Εξ. Προπονήσεων - Λοιπά: 450.000, 550.000 ΕΠΟ % επί των συμβολαίων: 430.000, 566.083 Manager- Ομάδες: 700.000, 650.000 Φόροι παικτών - προπονητών - πριμ: 3.390.000, 4.336.661 ΣΥΝΟΛΟ: 14.820.000, 17.308.759

Στις υπόλοιπες λίστες, στην εκτίμηση (λόγω ότι δεν έχει κλείσει ο μήνας λειτουργίας, ο Ιούνιος) εκροών της διεξαγωγής των αγώνων ο προϋπολογισμός ήταν 2.730.000 κι η εκτίμηση (μικτά) έφθασε τα 3.466.015, στην εκτίμηση εκροών του Αθλητικού Κέντρου Υποδομών και ΑΣ ΠΑΟΚ ήταν 2.530.000 και τελικά η εκτίμηση ήταν μικρότερη, 2.406.790. Σε ό, τι αφορά την κατηγορία «Γραφεία και Προώθηση» ο προϋπολογισμός ήταν για 1.240.000 και πήγε 1.344.570 ευρώ και τέλος στα «Δάνεια και Φόροι» το ποσό ήταν προϋπολογισμένο για 2.980.000 κι έφθασε τα 3.768.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...