28/2/10

oxyro N1.97






paok-oxyro - Ξάνθη-ΠΑΟΚ - 0-3
O ΠΑΟΚ διέλυσε 3-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για κατάκτηση του πρωταθλήματος
ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ. ΘΕΛΕΙ ....ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ κ. Χρυσοχοίδη και κ. Βούγια ......
Φερνάντο Σάντος:
"Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκαμε από την αρχή πολύ δυνατά και κυρίως στα πρώτα 15 λεπτά. Είχαμε μεγάλη δυναμική επιθετικά και αμυντικά και καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ πολύ νωρίς. Μετά χωρίς να καταλάβω γιατί χαλαρώσαμε πολύ και χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Παίζαμε με πολύ... στιλ. Δεν πιέζαμε και δεν είχαμε επιθετικότητα. Με την μπάλα κάναμε αχρείαστα λάθη. Για 15 περίπου λεπτά δεν μπορούσαμε να κάνουμε σωστή πάσα και αυτό έκανε την Ξάνθη να πιστεύει ότι μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι.
Μετά το 30΄ αποκτήσαμε πάλι τον αυτοέλεγχο και την οργάνωση του παιχνιδιού. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να πετύχουμε ένα ακόμη τέρμα. Είπαμε να μπούμε και στο δεύτερο ημίχρονο το ίδιο δυνατά με το πρώτο. Οι ποδοσφαιριστές το κατάλαβαν αυτό και μπήκαν με άλλη διάθεση στο δεύτερο μέρος. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν το χάσαμε ποτέ. Οπότε θεωρώ ότι ήταν κατ΄ όλα μία δίκαιη νίκη.
Ήταν ένα ακόμη βήμα για μία ακόμη νίκη που θέλαμε πολύ. Τώρα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι".
Ρωτήθηκε αν περίμενε να εξελιχθεί τόσο εύκολα το ματς αλλά:
"Παιχνίδια εύκολα δεν υπάρχουν ποτέ. Είχαμε δει πολύ την Ξάνθη, ξέραμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία της, εκμεταλλευτήκαμε αυτά που έπρεπε και κάναμε εμείς εύκολο το παιχνίδι".
Για το αν αυτή η φετινή πορεία είναι μία απάντηση σε όσους πίστευαν ότι ο Π.Α.Ο.Κ. δεν θα αντέξει τόνισε :
"Δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε απάντηση σε κανέναν. Εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας και μένουμε σε αυτό. Να σεβόμαστε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Τους είπαμε να παίξουν για το σύλλογο και την ιστορία του. Αυτή είναι η νοοτροπία μας και δεν πρόκειται να αλλάξει για κανέναν λόγο".
Του ζητήθηκε να σχολιάσει και την απαγόρευση των μετακινήσεων:
"Δεν έχει λογική η απαγόρευση των μετακινήσεων και είναι κακό για το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Είναι κακό και για τους συλλόγους που χάνουν χρήματα. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί όμως γενικά στην Ελλάδα έχω συναντήσει πράγματα που δεν τα έχω συναντήσει αλλού".
Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιο μυστικό για τη φετινή σταθερότητα: "Ο Π.Α.Ο.Κ. γενικότερα τον τελευταίο καιρό έχει φθάσει σε υψηλά σημεία απόδοσης χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση του. Αυτό πρέπει να διατηρήσουμε μέχρι το τέλος".
Παρά το 0-3, ο Σάντος είχε παράπονα από τους παίκτες του για τη χαλαρότητα μετά το δεύτερο γκολ:
"Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό το χρονικό διάστημα που ήταν πολύ κακό. Σίγουρα είμαι ευχαριατημένος από τη νίκη που είναι δίκαια όμως δεν θέλω από τους ποδοσφαιριστές να χαλαρώνουν σε κανένα χρονικό διάστημα του αγώνα".
ΦΑΣΕΙΣ
7: Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Φάουλ από αριστερά του Λίνο, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από τον Βιεϊρίνια και 0-1!
10: Ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Κιντάνα απέναντι από τον Χαλκιά, αλλά κάνει "τσαφ" και δεν μπορεί να πλασάρει.
13: Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Ιδανικό ξεκίνημα για τον δικέφαλο του Βορρά. Σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά και εύστοχη σκαστή κεφαλιά του Ιβιτς για το 0-2!
57: Ο Βιεϊρίνια σουτάρει με το αριστερό έξω από την περιοχή και ο Γκσπούρνινγκ διώχνει δύσκολα πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.
63: Εκπληκτική διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μαλεζά! Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από φάουλ του Λίνο, αλλά η διπλή του προσπάθεια (προβολή και κεφαλιά) δεν βρήκε στόχο, με τον Γκσπούρνινγκ να τον νικάει και τις δύο φορές.
66: Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Ο Ιβιτς γυρίζει την μπάλα στον Βιεϊρίνια και αυτός με δυνατό σουτ θα πετύχει το δεύτερό του τέρμα γράφοντας το 0-3!
74: Εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, ο Χαλκιάς διώχνει δύσκολα.
78: Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Γκσπούρνινγκ έβγαλε ενστικτωδώς το κοντινό σουτ του Μουσλίμοβιτς και στη συνέχεια ο επερχόμενος Σορλέν θα σουτάρει από κοντά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.
Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Χ. Ακρίβος (Αθηνών) Χ. Μπαλτάς (Αχαΐας)
Ξάνθη:
Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, Κιμ Τζάγκι, Γιάννης Παπαδημητρίου (46' Φλορίν Στίνγκα), Σπύρος Βάλλας, Θανάσης Κωστούλας, Κώστας Φλίσκας, Ντιέγκο Κιντάνα (69' Λουτσιάνο Ντε Σόουζα), Ζντένο Στρμπα, Μάουρο Πόι, Μπούγκα Μουγκουρέλ (46' Νέιθαν Ελιγκτον ), Μαρσελίνιο Λέιτε
Π.Α.Ο.Κ.:
Κώστας Χαλκιάς, Στέλιος Μαλεζάς, Πάμπλο Κοντρέρας, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Μασιέλ Λίνο, Βλάνταν Ιβιτς (86' Γιώργος Φωτάκης), Βίκτορ Βιτόλο, Ολιβιέ Σορλέν, Πάμπλο Γκαρσία (89' Αρνάλδο Εντίνιο), Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Αντελίνο Βιεϊρίνια (79' Μοράις Κριστιάνο)
ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΕΕΕΕΕ.......είτε στην πόλη μας...... είτε άλλου.....
Superleague
1 Π.Α.Ο.Κ.-53-24
2 Παναθηναϊκός-52-23
3 Ολυμπιακός-50-23
4 Α.Ε.Κ.-42-24
5 Άρης-35-23
6 Καβάλα-33-23
7 Ατρόμητος-31-23
8 Αστέρας Τρίπολης-30-24
9 Εργοτέλης-29-24
10 Ηρακλής-28-24
- Πανιώνιος-28-23
12 Ξάνθη-25-24
13 Α.Ε.Λ.-24-23
14 Λεβαδειακός-21-23
- ΠΑΣ Γιάννινα-21-23
16 Πανθρακικός-12-23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου