25/2/10

oxyro N1.93



Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Σε συνέχεια του εγγράφου που μας εστάλη την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να επισημάνει τα εξής:

1. Θεωρούμε ότι η πρόταση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για τη διάθεση 1.200 δωρεάν εισιτηρίων προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ανέφικτη να υλοποιηθεί με δεδομένο ότι έχει τεθεί σε ισχύ η κοινή απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών των ομάδων, καθώς και της χορήγησης εισιτηρίων σε φιλοξενούμενες ομάδες.

2. Ανέφικτη ως προς την εφαρμογή της, βάσει του ΚΑΠ, είναι και η δεύτερη πρόταση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης για την αλλαγή έδρας διεξαγωγής του αγώνα.

3. Η θέση μας αναφορικά με την παρουσία φιλάθλων της ομάδας μας στον αγώνα της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague εκφράστηκε επισήμως στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 και δεν είναι άλλη από την ελεύθερη διάθεση εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του γηπέδου των Πηγαδίων σε μεμονωμένους και χωρίς να φέρουν διακριτικά φιλάθλους οι οποίοι θα επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο σωματείων. Κάτι το οποίο συμβαίνει κατά κόρον μέχρι σήμερα, ακόμα και μετά την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ



Δήλωση Θόδωρου Ζαγοράκη

Αισθάνομαι άσχημα κάθε φορά που πρέπει να υποδείξω σε ελεύθερους πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους ποια συμπεριφορά πρέπει να ακολουθήσουν εν όψει ενός αγώνα της ομάδας μας. Μετά τα τελευταία γεγονότα κρίνω σκόπιμο να μοιραστώ με τον κόσμο του ΠΑΟΚ τις σκέψεις μου, σχετικά με τις μετακινήσεις οπαδών, καθώς έχουμε μπροστά μας έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας σε μια κοντινή και φιλική πόλη όπως είναι η Ξάνθη, με έντονο το ΠΑΟΚτσήδικο στοιχείο.
Δεν χωράει ο νους μου ότι προτιμούμε να διεξάγονται αγώνες σε άδεια γήπεδα, από τα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να βρίσκονται στις εξέδρες με ασφάλεια και σε φίλαθλα πλαίσια όσο το δυνατόν περισσότεροι φιλάθλοι και των δυο αγωνιζόμενων ομάδων.
Η πρόσφατη σχετική υπουργική απόφαση μας αφαιρεί αυτό το δικαίωμα, να είμαστε δηλαδή υπεύθυνοι για τις εκδρομές των φιλάθλων μας, ευθύνη που δεν είχαμε πρόβλημα να αναλάβουμε. Ως εκ τούτου η μόνη λύση θα ήταν η κοινή λογική των παραγόντων να διαθέτουν εισιτήρια σε μεμονωμένους φιλάθλους και να συνεργάζονται προς τον κοινό στόχο της αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ήδη θεωρώ ότι έγινε μεγάλη κουβέντα για το αυτονόητο. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου πρεσβεύουμε τη λογική που θέλει το άθλημα και τον ποδοσφαιριστή τους πρωταγωνιστές σε ένα θέαμα για όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους.
Η ομάδα ανταποκρίνεται στο σχεδιασμό που έγινε και είναι κρίμα να σπαταλάμε διάθεση και ενέργεια για πράγματα που μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν.
Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει θεσμικά να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία που εφαρμόζεται κατά γράμμα στους δικούς μας φιλάθλους. Μέχρι τότε καλώ τους φιλάθλους μας να μην αγνοήσουν την νομοθεσία, όσο άδικη κι αν τη θεωρούν, και να μη δώσουν το δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλευτεί το πάθος τους για τον ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει εμπόδια στην προσπάθεια της ίδιας της ομάδας.
Για ακόμη μια φορά θα πρέπει να ζητήσουμε από τους φιλάθλους μας να εναρμονισθούν με τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις, αλλά και την απόφαση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη να μην επιτρέψει τη διάθεση εισιτηρίων από εκδοτήρια του γηπέδου, και να συμβάλλουν από την πλευρά τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες για την ομάδα.

Θόδωρος Ζαγοράκης

paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου