15/10/09

oxyro N970


paok-oxyro - Συνέντευξη Τύπου Φερνάντο Σάντος
Ξεκινώντας ο Σάντος δήλωσε:
«Είναι ό,τι καλύτερο να δουλεύεις με όλους τους παίκτες, εμάς μας έλλειψαν αρκετοί τελευταία, αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσουμε σαν εμπόδιο, για το σαββατιάτικο ματς. Έχουμε την πεποίθηση ότι θα κερδίσουμε εύκολα ή δύσκολα, αρκεί να δείξουμε διάθεση, αποφασιστικότητα και θέληση, όπως κάναμε σε όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο. Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν συνείδηση του τι πρέπει να κάνουν και τι πρέπει να γίνει, δεν υπάρχουν εύκολα ματς, όλα είναι δύσκολα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».
Για την ξαφνική αλλαγή του προέδρου:
«Η πρώτη εντύπωση που έμεινε ήταν ότι ξαφνιαστήκαμε. Δεν το περίμεναν οι παίκτες, αλλά ξεπεράστηκε πολύ εύκολα και ανώδυνα, λόγω αλληλλουχίας φυσιολογικής. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος πρόεδρος ήταν κοντά στην ομάδα ουσιαστικά από την αρχή όταν ξεκίνησε αυτή η νέα προσπάθεια για τον ΠΑΟΚ. Ήταν συνεχώς παρών στις προπονήσεις, οι παίκτες είχαν και έχουν αρκετά καλή σχέση μαζί του, και αυτό ήταν κάτι σημαντικό. Να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε πιο ομαλά την αλλαγή στην προεδρία. Δε θα βρούμε εκεί κάποια προβλήματα. Εννοείτε ότι όλοι οι παίκτες τρέφουν σεβασμό προς το Θόδωρο Ζαγοράκη, αλλά είναι επαγγελματίες και είναι εδώ για να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του, οπότε δεν τίθεται κάποιο ζήτημα».
Για τις επιστροφές τραυματιών και το αν θα παίξουν το Σάββατο:
«Όσοι είναι έτοιμοι 100% θα αγωνιστούν, ο Σνάουτσνερ φαίνεται πιο κοντά, έχει περισσότερο χρόνο από το Βιτόλο, που ίσως να τον χρησιμοποιήσουμε με τη β’ ομάδα για να πάρει χρόνο συμετοχής και να αποκτήσει ρυθμό αγωνιστικό και ανταγωνιστικό. Από εκεί και πέρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την επάνοδο αυτών των παικτών, αποτελούν ρόστερ του ΠΑΟΚ και είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα».
Ερωτηθείς εκ νέου για την αποχώρηση του Ζαγοράκη και τη δική του θέση:
«Είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία ήμουν έκπληκτος από την απόφαση αυτή. Όλοι ξέρετε ποια είναι η θέση μου, μας συνδέει μια δυνατή και στενή σχέση όχι μόνο επαγγελματική. Οπότε από τη στιγμή που έγινε αυτό που έγινε, η θέση μου ήταν να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεση του νέου προέδρου, και αυτό όχι λόγω έλλειψης σεβασμού προς το σύλλογο, το ακριβώς αντίθετο. Αλλά γιατί θεώρησα πως αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσω το σύλλογο».
Αναφορικά με το Ζήση Βρύζα είπε:
«Με το νέο πρόεδρο επίσης έχω μια πολύ καλή σχέση, μια σχέση που σφυρηλατήθηκε δύο χρόνια, πρώτα ως παίκτης και μετά ως τεχνικός διευθυντής. Ο ίδιος μου εξέθεσε την άποψη να συνεχίσουμε μαζί και αποδέχτηκα αυτήν την επιθυμία. Με την ίδια αποφασιστικότητα και διάθεση όπως είχα την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο, γιατί πάντα αυτός που καθοδηγεί το καράβι και καθορίζει τα πράγματα είναι ο πρόεδρος. Αυτός θα καθορίσει την τακτική και από εκεί και πέρα θα πάρουμε αποφάσεις κατάλληλες για την ομάδα».
Συνεχίζοντας, ο Σάντος υποστήριξε:
«Δεν έχω πίεση ότι θα φύγω, έχω 30 χρόνια προπονητικής, δεν ασχολούμαι με τέτοια. Για τον πανηγυρισμό μου στο γκολ επί του Ηρακλή, σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά που αντέδρασα με τέτοιο τρόπο σε γκολ, ούτε η τελευταία. Ήταν μια φυσιολογική αντίδραση κάποιου που βλέπει την ομάδα του και τους παίκτες του να έχουν διάθεση, θέληση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και δυστυχώς κάποιοι παράγοντες δεν έχουν μετατρέψει σε αποτέλεσμα αυτά που έχουν γίνει μέσα στα παιχνίδια. Όταν λοιπόν έρχεται το γκολ στο τέλος, δικαιώνει τέτοιες αντιδράσεις. Θεωρώ ότι ήταν μια αντίδραση που δείχνει καθαρά το πόσο πιστεύουμε σε αυτήν την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου