6/10/09

oxyro N960











Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. αισθάνεται την ανάγκη να αφιερώσει όχι μόνο τη σημερινή νίκη, αλλά και τη συνεχή και κοπιαστική προσπάθεια καταξίωσης της ομάδας, στα έξι παιδιά που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα Τέμπη σαν χθες πριν από δέκα χρόνια.
Η αγάπη τους για τον Π.Α.Ο.Κ. τους έφερε εκεί, τους άφησε εκεί και συνέχισε παραπέρα αγκαλιάζοντας διαχρονικά την ομάδα και αποτελεί τον οδηγό μας για έναν Π.Α.Ο.Κ. όπως τον ονειρεύτηκαν...
ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.
ΠΑΟΚ -Ηρακλης - 1-0
Ενός λεπτού σιγή, κρατήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή μπροστά σε 20.000 οπαδους μας, στη μνήμη των έξι αδικοχαμένων φίλων του ΠΑΟΚ , που έχασαν την ζωή τους πριν από δέκα χρόνια στα Τέμπη .
Αδέρφια Ζείτε Εσείς μας οδηγείτε
Φερνάντο Σάντος
"Η νίκη είναι κάτι παραπάνω από δίκαιη. Το πρώτο ημίχρονο είχε ένταση. Η δική μου ομάδα προσπάθησε πολύ, δούλεψε, πάλεψε αλλά όταν είχαμε τη μπάλα στα πόδια μας, κυριαρχούσε μεγάλη νευρικότητα. Υπήρχε πίεση γιατί θέλαμε κι εμείς να βάλουμε γκολ για να διώξουμε το άγχος που υπήρχε. Στο ημίχρονο είπαμε να διατηρήσουν την ίδια συμπεριφορά στην άμυνα, αλλά θα έπρεπε να παίξουμε με περισσότερη ηρεμία με τη μπάλα στα πόδια. Είπαμε να ενισχύσουμε την περιοχή περιμένοντας να κατεβούν περισσότεροι παίκτες. Το κάναμε στα πρώτα 20 λεπτά καθώς δημιουργήσαμε 3-4 ευκαιρίες όπου θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Δεν το καταφέραμε, αλλά διατηρήσαμε το καθαρό μυαλό. Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Παπάζογλου και τελικώς ήρθε στο τέλος το γκολ. Κατά την άποψή μου το τελικό σκορ αντικατροπτίζει την εικόνα του αγώνα", τόνισε ο Πορτογάλος για να αναφερθεί στη συνέχεια στον κόσμο:
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας. Ήταν φανταστικός ο τρόπος που στήριξαν την ομάδα. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει νευρικότητα απ' όλες τις πλευρές, αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν να μας στηρίζουν. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους και όλοι μαζί συνεχίζουμε".
Στη συνέχεια ο τεχνικός του δικεφάλου είπε: "Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ του και αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουν και οι παίκτες. Εχουμε παρουσιάσει βελτίωση σαν ομάδα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμη καλύτερα. Ασφαλώς και με τις επιστροφές θα βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουμε περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι μας και να μετουσιώνουμε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο όπου είχαμε κακή εικόνα, σε όλα τα άλλα παιχνίδια αν μεταφράζαμε σε γκολ το 1/10 των ευκαιριών θα είχαμε διαφορετική βαθμολογική θέση κι άλλη ηρεμία".
Ο Σάντος ρωτήθηκε για την χρησιμοποίηση του Πάμπλο Κοντρέρας στην επίθεση: "Και στον Ατρόμητο ήταν να γίνει, να χρησιμοποιήσω δηλαδή τον Κοντρέρας στην επίθεση, αλλά χρειάστηκε να αγωνιστεί στην άμυνα λόγω του τραυματισμού του Σαβίνι. Ο Κοντρέρας ξεκίνησε ως επιθετικός τη καριέρα του και σε αρκετές από προπονήσεις που κάνουμε, όπου οι παίκτες έχουν ελευθερία, μου έχει δείξει ότι κατέχει τα χαρακτηριστικά της θέσης".
Τέλος, για τον Θανάση Παπάζογλου είπε: "Στον Παπάζογλου είπα να συνεχίσει τη δουλειά. Εχει διάθεση να μάθει κάτι που είναι σημαντικό. Μαζί με τον Κουτσιανικούλη δείχνουν ότι έχουν διάθεση. Διαθέτουν ταλέντο αλλά το θέμα είναι να το μετουσιώσουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν χρειάζεται να νιώθουν χαμένοι επειδή δεν βάλανε ένα γκολ. Για μένα, πιο σημαντικό είναι να έχεις διάθεση".
Φάσεις:
2: Ο Επστάιν κατεβάζει τη μπάλα με το χέρι και μπαίνει στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Το σουτ που επιχειρεί από καλή θέση περνάει άουτ.
10: Ο Κατσαμπής από καλή θέση θα κάνει το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Χαλκιά.
24: Κεφαλιά του Βιεϊρίνια από καλή θέση, ο Κοβαλέφσκι μπλοκάρει.
47: Ο Σορλέν θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά στον Φωτάκη, όμως την κεφαλιά του τελευταίου θα διώξει με υπερένταση ο Κοβαλέφσκι.
50: Ο Βιεϊρίνια θα γυρίσει στον Φωτάκη που είναι ξεμαρκάριστος, όμως το σουτ του θα περάσει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοβαλέφσκι.
64: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Παπάζογλου να πλασάρει εξ επαφής άουτ σε κενή εστία!
87: Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Μετά από πάσα του Κοντρέρας ο Ιβιτς κάνει το σουτ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή!
ΣΚΟΡΕΡΣ: 87' Ιβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30' Τσιρίλο, 39' Μαλεζάς, 57' Κονσεϊσάο, 84' Γκαρσία - 25' Λέκι, 39' Γιάκομπ, 81' Γιαννούλης
Διαιτητής: Β.Παμπορίδης
Βοηθοί: Δ.Σαραϊδάρης, Π.Τρύφων
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Φωτάκης (74' Ιβιτς), Κονσεϊσάο (66' Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (85' Κοντρέρας).
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Γιαννούλης, Λέκι (76' Παπαζαχαρίας), Κατσαμπής, Ντιέ, Παπαστεριανός, Τούμα (63' Κονέ), Επστάιν, Ντίκα (69' Ντάλα Μπόνα), Γιάκομπ.
paok-oxyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου