12/2/09

oxyro N777

paok-oxyro - ΑΠΟ FC PAOK
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σ.Φ ΠΑΟΚ ΧΙΟΥ "EAST FRONT"
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ"


Χρονικό
Διαβάζοντας τις τοπικές πολιτικές εφημερίδες της Χίου την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, σε κάποιο σημείο έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο που αναφερόταν στον ΠΑΟΚ και στο παιχνίδι κυπέλου με τον Ολυμπιακό. Οι οπαδικές προτιμήσεις του συντάκτη με αφήνουν αδιάφορο αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο όταν διαβάζω παραποιημένο το όνομα της ομάδας μου, μιας ομάδας που υποστηρίζω από μικρό παιδί, που κάνω χιλιόμετρα ολόκληρα για να βρεθώ κοντά της σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια και που πριν ένα μήνα είχα την τιμή να γίνω και μέτοχος της.
Το επόμενο πράγμα που είχα να κάνω ήταν να κάνω γνωστό το θέμα στο υπόλοιπο ΔΣ του συνδέσμου μας. Η απόφαση μας ήταν να αποστείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας στην συγκεκριμένη εφημερίδα. Μάλιστα περιμέναμε και 3 μέρες μήπως γίνει διόρθωση σε κάποιο από τα επόμενα φύλλα της εφημερίδας, αλλά αυτό δεν έγινε. Έτσι στείλαμε επιστολή το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου. Η επιστολή είχε ως εξής:
Επιστολή Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Χίου “East Front” στην εφημερίδα Δημοκρατική με αφορμή δημοσίευμα στο φύλλο της Τετάρτης 4.2.2009
Προς εκδότη της εφημερίδας,
Κύριο Νίκο Γεωργούλη
Αγαπητέ κύριε Γεωργούλη, με λύπη μας αναγνώσαμε στο φύλλο της εφημερίδας «Δημοκρατική» υπʼ αριθμό 3839 της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου 2009, στην σελίδα 4 στη στήλη «Παρασκήνια» παραποίηση του ονόματος της ομάδας που υποστηρίζουμε, και που αποτελεί και όνομα που περιλαμβάνεται στον τίτλο του συλλόγου μας. Θα θέλαμε να ζητήσουμε διευκρινήσεις για το αν η παραποίηση αυτή αποτελεί τυπογραφικό λάθος ή εάν πρόκειται για οπαδικό παραλήρημα του συντάκτη της στήλης αυτής. Υποθέτουμε ότι εάν είχαμε να κάνουμε με τυπογραφικό λάθος θα είχε αποκατασταθεί σε κάποιο από τα φύλλα των επόμενων ημερών, αλλά δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Θα εκτιμούσαμε πολύ εάν η εφημερίδα σας μας έκανε γνωστές τις απόψεις της για το συγκεκριμένο θέμα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων...
Με τιμή
Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Χίου “East Front”


Τη Δευτέρα το πρωί διαβάζοντας την συγκεκριμένη εφημερίδα όχι μόνο δεν είδαμε την επιστολή μας και κάποια διόρθωση ως όφειλαν αλλά συνέχιζαν το θέμα με ένα πιο προκλητικό ακόμα δημοσίευμα. Αυτό που είχαμε να κάνουμε ήταν να επισκεφτούμε την ίδια ώρα την εφημερίδα και να ζητήσουμε εξηγήσεις. Το «ντου» μας είναι αλήθεια ότι ξάφνιασε και όπως είδαμε στα μάτια τους, τρομοκράτησε τους δημοσιογράφους οι οποίοι στην προσπάθεια να δικαιολογηθούν έπεσαν σε μια σειρά αντιφάσεων και παραλογισμών. Οι δικαιολογίες που μας είπαν δεν μας έπεισαν όπως δεν θα έπειθαν και ένα παιδί 4 χρονών αλλά μας ικανοποίησαν γιατί κατέδειξαν την έλλειψη πυγμής, θάρρους και ανδρισμού που διακρίνει κάποιους κονδυλοφόρους που νομίζουν ότι δικαιούνται να γράφουν οτιδήποτε χωρίς να σέβονται στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, νόμους του κράτους και σε μία πιο ανοιχτή προσέγγιση τα κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα κάποιων συμπολιτών τους.
Ενδεικτικά σας αναφέρω κάποιες δικαιολογίες που ακούστηκαν. Αρχικά είπαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί κάτι επιλήψιμο. Στη συνέχεια όταν τους παρουσιάσαμε τα αντίστοιχα δημοσιεύματα είπαν ότι είναι τυπογραφικό λάθος και σατανική σύμπτωση να έχει γίνει το ίδιο λάθος σε δύο διαφορετικά φύλλα (της Τετάρτης 4/2/2009 και της Δευτέρας 9/2/2009) της εφημερίδας. Επίσης συνέχισαν λέγοντας ότι στον προφορικό λόγο το ΠΑΟΚ ακούγετε με Μ μπροστά και ότι έτσι το προφέρουν οι βορειοελλαδίτες. Η απάντηση μας ήταν ότι ΠΑΟΚ είναι κατοχυρωμένη εμπορική επωνυμία εκτός των άλλων και ότι επίσης δεν έχουν δικαίωμα να χλευάζουν ενδεχομένως το τοπικό ιδίωμα ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού θυμίζοντας τους ότι τοπικό ιδίωμα με έντονα στοιχεία διαφορετικότητας ομιλούν και στην Πελοπόννησο γενέτειρα του συγκεκριμένου δημοσιογράφου αρθρογράφου της επίμαχης στήλης, ο οποίος είναι και μέλλος στο ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Πελοποννησίων Χίου και προφανώς δεν θα του άρεσε μια ανάλογη πράξη εις βάρος των συμπατριωτών του. Τους προειδοποιήσαμε ότι έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα ως σωματείο που αναφέρετε στον τίτλο του το όνομα ΠΑΟΚ να προβούμε σε αγωγές και το θέμα έκλεισε ζητώντας μας συγνώμη προφορικά και δεσμευόμενοι να κάνουν διόρθωση στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας.

Όλα αυτά τα γεγονότα καταδεικνύουν το μέγεθος της ενόχλησης που δημιουργεί η αναγέννηση του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ καθώς και η ύπαρξη Συνδέσμου του στο νησί. Μία πολίτική εφημερίδα που εκδίδετε για λογαριασμό της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Χίου και όχι κάποιου οποιουδήποτε άλλου μεμονωμένου εκδότη (που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως γραφικός) κάνει τέτοια επίθεση στον ΠΑΟΚ προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα και όπως θα διαβάσετε και στο άρθρο τους να ενεργοποιήσει τους οπαδούς άλλων ομάδων. Ίσως για έναν βορειοελλαδίτη που διαβάζει αυτά εδώ τα γεγονότα να τα θεωρεί ανάξια λόγου, όμως θα ήθελα να του πω ότι αποτελούν συνέχεια μιας σειράς από πράξεις άρνησης και πολεμικής που αντιμετωπίζουμε οι Σύνδεσμοι που υπάρχουμε σε περιοχές με πλειοψηφία οπαδών ομάδων της Αθήνας.
Εμείς βέβαια δεν πτοούμαστε αλλά συνεχίζουμε δυναμικά με παρουσίες στην Τούμπα και σε άλλα γήπεδα που παίζει ο ΠΑΟΚ κάνοντας ταυτόχρονα εκδηλώσεις και έχοντας δυναμική πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νησιού. 8 Μάρτη στην Τούμπα θα είμαστε εκεί μαζί με τους East Front της Κω να πανηγυρίσουμε άλλη μια νίκη 4 μέρες μετά από μια πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλου Ελλάδας. Σας περιμένουμε στο τραπέζι μας σε κάποια από τις ψησταριές της Τούμπας.
Για το FCPAOK.GR
ΠΑΟΚ ΧΙΟΣ CLUB-EAST FRONT-ΠΑΟΚ ΚΩΣ CLUB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...