5/2/09

oxyro N771


















paok-oxyro - Κύπελλο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός-1-0ΘΡΥΛΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΡΑΣ E...Θ...Σ...Γ...Κ...Ε...Θ...Π...Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 στη φλεγόμενη Τούμπα και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Σκόρερ του τέρματος ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στο 29ο λεπτό με εξαιρετικής ομορφιάς σουτ.Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ γέμισαν ασφυκτικά -όπως άλλωστε αναμενόταν...το γήπεδο της Τούμπας, δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα.
ΦΑΣΕΙΣ
4-Ο Βλάνταν Ίβιτς βρίσκει χώρο και σουτάρει από μακριά, όμως ο Νικοπολίδης πέφτει στη γωνία του και μπλοκάρει τη μπάλα.
7- Απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Λίνο να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και τον Ζεβλάκοφ να απομακρύνει τη μπάλα!
25-Πρώτο καλό σουτ για τον Ολυμπιακό με τον Ντουντού να επιχειρεί από μακριά να αιφνιδιάσει τον Χαλκιά που δεν δυσκολεύεται να μπλοκάρει τη μπάλα.
30- ΓΚΟΛ: Τραγικό λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού με τον Ζεβλάκοφ να μην αντιλαμβάνεται την πάσα του Ντουντού, ο Κονσεϊσάο παίρνει τη μπάλα και με ένα καταπληκτικό πλασέ «κρεμάει» τον Νικοπολίδη κάνοντας το 1-0.
39- Σουτ της... απελπισίας από τον Μπελούτσι από τα 30 μέτρα, η μπάλα περνά άουτ.
44-Για ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός προσπαθεί να απειλήσει από μακριά με το σου του Ντουντού, όμως και πάλι η μπάλα περνά άουτ.
45- Απευθείας φάουλ του Μπελούτσι από τα 30 μέτρα, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Χαλκιά.
46-Φάουλ με τον Τζόρτζεβιτς, γυριστή κεφαλιά του Ντουντού, ο Χαλκιάς με εντυπωσιακή ενέργεια έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Μπαλούτσι, κεφαλιά του προωθημένου Ζεβλάκοφ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.
48-Γύρισμα του Γκαλίτσιου για τον Μήτρογλου που «στρώνει» τη μπάλα στον Ντουντού, αυτός κάνει.. κάτι σαν σουτ, όμως ο Τοροσίδης δεν καταφέρνει να κοντρολάρει και να σουτάρει από κοντά!
59-Φάουλ για τον ΠΑΟΚ από αριστερά με τον Λίνο, κεφαλιά του Σορλέν, ο Ντουντού βάζει την κόντρα και η μπάλα περνά κόρνερ.
64-Σέντρα του Γκαλίτσιου από δεξιά, κεφαλιά του Τζόρτζεβιτς, ο Χαλκιάς με υπερένταση πέφτει στη δεξιά γωνία του και πετά τη μπάλα κόρνερ.
87-Φάουλ με τον Πάμπλο Γκαρσία από αριστερά, ο Λίνο πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Αθανασιάδης από κοντά δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή για να σκοράρει
Φερνάντο Σάντος:
«Νομίζω ότι ήταν ένα όμορφο παιχνίδι ποδοσφαίρου. Ένα πρώτο ημίχρονο όπου εμείς παίξαμε πολύ καλά σε όλους τους τομείς, δηλαδή, πιέσαμε μπροστά τον Ολυμπιακό και δεν του επιτρέψαμε να κρατάει τη μπάλα στα πόδια του και να την κυκλοφορεί. Ταυτόχρονα είχαμε πολύ καλή ανάπτυξη με στόχο το γκολ και το 1-0 με το οποίο πήγαμε στα αποδυτήρια μας αδίκησε, γιατί μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα τέρματα»
«Θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι και στην επανάληψη, αλλά και ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, έκανε φάσεις και η ομάδα μου άρχισε να έχει κάποιες αμφιβολίες, δεν κρατούσε τη μπάλα στα πόδια της και έπαιζε δέκα μέτρα πίσω σε σχέση με εκεί που έπρεπε να ήταν. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες για γκολ. Εμείς αμυνθήκαμε πολύ καλά και δυστυχώς και επιθετικά δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θα θέλαμε. Δεν είχαμε κυκλοφορία της μπάλας που θα μας επέτρεπε να βάλουμε το γκολ, αλλά πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι για κάποιους παίκτες ήταν το τέταρτο παιχνίδι σε δέκα ημέρες. Επί της ουσίας, τελείωσε το πρώτο παιχνίδι και μας περιμένει ο επαναληπτικός μετά από έναν μήνα».
Σε ερώτηση για το αν η οπισθοχώρηση της ομάδας του οφείλεται στην αναγκαστική αλλαγή του Ίβιτς (40’ με τον Βερόν): «Έπαιξε ρόλο στην αλλαγή στην εμφάνισή μας, αλλά ήταν κι άλλα τρία-τέσσερα ζητήματα που επηρέασαν συνολικά».
Και κατέληξε, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να κάνει ροτέισον στη ρεβάνς: «Δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Εννοείται ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα ροτέισον, χωρίς να αλλάξουμε τη φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά της ομάδας».
Πάμπλο Γκαρσία:
«Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα και το ζήτημα για εμάς είναι να πάρουμε την πρόκριση στην Αθήνα κάνοντας οτιδήποτε πρέπει. Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο αυτό. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από καμία ομάδα.
Αν είχαμε καλύτερες διαιτησίες θα ήμασταν ψηλότερα. Επρεπε να δεχθεί και σήμερα παίκτης του Ολυμπιακού αποβολή. Εγώ στο Καραϊσκάκη πιθανότατα θα είχα αποβληθεί σε παρόμοια φάση.Hταν ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Κονσεϊσάο παρότι είναι μεγάλος σε ηλικία, έχει νεανικό πνεύμα. Ο κόσμος ήταν φανταστικός.
Δεν πέταξε αντικείμενα όπως συμβαίνει σε άλλα γήπεδα. Μας έσπρωξε προς τη νίκη. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε. Θέλουμε να κρατήσουμε την διαφορά με τον Παναθηναϊκό και γιατί όχι να την αυξήσουμε».
Ματίας Βερόν:
«Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όσο δύσκολος θα είναι και ο επαναληπτικός. Δεν είναι καλό σκορ το 1-0. Μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι. Απέναντι μας ήταν μία πολύ καλή ομάδα, ενώ εμάς μας βγήκε και η κούραση σε ένα σημείο. Πρέπει να μείνουν ήρεμοι οι οπαδοί μας. Θα κυνηγήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η κούραση φυσικά υπάρχει για πολλούς παίκτες όμως υπάρχει και μεγάλη διάθεση, οπότε μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε».
Φίλιππος Δάρλας.
«Σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα αρκετά καλό. Μπήκαμε στο γήπεδο για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Κάναμε το πρώτο βήμα, αφού κερδίσαμε 1-0. Θα πάμε εκεί για την πρόκριση.
Δεν νομίζω ότι απειληθήκαμε ιδιαίτερα με εξαίρεση το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ίσως μπορούσαμε να βάλουμε κι ένα δεύτερο γκολ, όμως και το 1-0 είναι καλό αποτέλεσμα», τόνισε. Υπάρχει κούραση, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, αφού είμαστε κοντά στην βαθμολογία και πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι καλό».
Συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μάρκος Αντόνιο, Δάρλας, Κοντρέρας, Λίνο (92' Μπαλάφας), Αραμπατζής, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Ίβιτς (40' Βερόν), Σορλέν, Αναστασάκος (79' Αθανασιάδης)
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλίτσιος (80' Όσκαρ), Ζεβλάκοβ, Α. Παπαδόπουλος, Πάντος, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς (76' Λεονάρντο), Ντουντού, Μπελούτσι, Μήτρογλου (61' Ντάρμπισαϊρ)
Διαιτητής: Κάκος
Βοηθοί: Ιωσηφόγλου, Καλαϊτζίδης
Κίτρινες: Σορλέν, Αναστασάκος, Πάμπλο Γκαρσία, Μπαλάφας, Δάρλας, Βερόν - Αβρ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Τζόρτζεβιτς, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Τοροσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...