10/1/23

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.767








Basketball Champions League,  Δεύτερο παινχίδι των play-inο 

ΠΑΟΚ - Ρίτας - 81-78 

Ματς-τελικό είχε σήμερα (11/1) στο PAOK Sports Arena ο Δικέφαλος, καθώς φιλοξένησε την Ρίτας Βίλνιους για το δεύτερο ματς της σειράς των Play in του Basketball Champions League.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε νικητής από το ματς-θρίλερ, κερδίζοντας την Ρίτας με 81-78. Με αυτή τη νίκη ο Δικέφαλος ισοφάρισε τη σειρά των αγώνων και πλέον θα παίξει τα ρέστα του στην Λιθουανία για την πρόκριση στους 16 του BCL!

Ο Ράιλι πέτυχε ασύλληπτο τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, δίνοντας στους «ασπρόμαυρους» την ισοφάριση (1-1) και παράλληλα την ευκαιρία να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους «16» στο Βίλνιους.

Δεν μπήκε καλά στο ματς ο Δικέφαλος

Ο Άρης Λυκογιάννης επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, με τον ΠΑΟΚ mateco να έχει παράπονα στα πρώτα λεπτά για δύο φάουλ, που δεν δόθηκαν.

Οι «ασπρόμαυροι» φορτώθηκαν με τρία ομαδικά φάουλ στα πρώτα δύο λεπτά, με τα πράγματα να γίνονται δύσκολα στη συνέχεια, αφού έστειλαν τους φιλοξενούμενους αρκετές φορές στη γραμμή των βολών.

Ο κόουτς του Δικεφάλου αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ στα μισά της πρώτης περιόδου, διότι είδε την Ρίτας να παίρνει προβάδισμα με εννιά πόντους (6-15).

Στόχος του ΠΑΟΚ ήταν να ροκανίσει τη διαφορά, που έφτασε τους 11 πόντους. Ο Τζέιλεν Χαντς με δύο διαδοχικά τρίποντα μείωσε τη διαφορά στους έξι πόντους (17-23), που ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου δεκαλέπτου.

Απολαυστικός ΠΑΟΚ στη δεύτερη περίοδο

Με καλύτερες προϋποθέσεις μπήκε στο παρκέ στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ, καθώς πλησίασε στο σκορ τους Λιθουανούς, με διαδοχικά καλάθια του Σλαφτσάκη και τους Χαντς (24-28).

Το άψογο τρίποντο με ταμπλό του Γιαννίκ Φράνκε πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο έβαλε τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ (29-28), «παγώνοντας» την Ρίτας, που ζήτησε άμεσα τάιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ αύξησε το προβάδισμά του στους έξι πόντους (34-28), καθώς ο Πόλεϊ ευστόχησε σε τρίποντο, που ξεσήκωσε το Παλατάκι.

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη πήγαν στα αποδυτήρια με το 46-34, έχοντας κάνει μαγικό δεύτερο δεκάλεπτο. Το ποσοστό ευστοχίας των «ασπρόμαυρων» ξεπέρασε το 56% στο ημίχρονο, ενώ στο περιφερειακό σουτ ήταν στο 53%!

«Τρελός» ρυθμός στο τρίτο δεκάλεπτο

Τέσσερις διαδοχικούς πόντους πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο ο Μαργαρίτης με τρίποντο έβαλε και πάλι τη διαφορά στους δέκα (49-39). Το παιχνίδι είχε έντονο ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην επιθετική τους λειτουργία.

Αυτού του είδους το παιχνίδι δεν ευνόησε τον ΠΑΟΚ, διότι η Ρίτας μείωσε στον πόντο (57-56) ένα λεπτό πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Πολλά τα παράπονα από τη διαιτησία, η οποία «έκλεισε» τα μάτια σε πολλές περιπτώσεις. Με επιμέρους 11-24 στο τρίτο δεκάλεπτο η Ρίτας προσπέρασε στο παιχνίδι με 57-58.

Άσχημη ήταν η εκκίνηση του ΠΑΟΚ και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν συνεχόμενους πόντους με τον Βαράντι. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους εννιά (58-67), ωστόσο ο Ράιλι πέτυχε σερί τρίποντα, τα οποία κράτησαν κοντά στο σκορ τον ΠΑΟΚ (66-71).

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους τρεις πόντους (74-77) τρία λεπτά, πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, κάνοντας το παιχνίδι «θρίλερ». Ο Τζέιλεν Χαντς έφερε τον αγώνα στα ίσα (78-78) περίπου 1.5 λεπτό πριν τη λήξη, με την Ρίτας να ζητάει πανικόβλητη τάιμ άουτ.

Με τον Ράιλι να πετυχαίνει τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τη σειρά των αγώνων και κέρδισε με 81-78!

Επόμενο αγωνιστική υποχρέωση την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 19:15 απέναντι στο Περιστέρι για την Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 46-34, 57-58, 81-78

ΠΑΟΚ: Χαντς 20 (4), Καμπερίδης 3 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Ρένφρο 5, Ράιλι 15 (3), Χρηστίδης 2, Φράνκε 10 (1), Πόλι 7 (1), Σαλούστρος 8 (2), Σάιμπερτ, Σλαφτσάκης 4

Ρίτας: Έκοντας 12, Φόστερ 31 (5), Φρίντρικσον 5, Ρατζεβίτσιους 6, Βάραντι 12 (1), Κάιρις 3, Λέκουνας 3 (1), Μασιούλις 2, Νορμάντας 2, Ούλεκας, Γουίλιαμς 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....