8/1/23

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 4.763







 

Super League, 17η αγωνιστική 

Λαμία - ΠΑΟΚ - 0-3

Για την 17η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τη Λαμία με 3-0

Ο Λουτσέσκου, θέλοντας να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες, προχώρησε σε rotation και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον, Λύρατζη, αμυντικά χαφ τους Ντόουγκλας, Ντάντας, μπροστά τους τους Κωνσταντέλια, Μουργκ, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Ολιβέιρα.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι μας με τον συμπολίτη, δεν ξεκίνησαν οι Κουλιεράκης, Σάστρε, Σβαμπ, Νάρεϊ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο 45λεπτο, είχε την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό κοντά στο 70% και προηγήθηκε με 0-2. Πριν ανοίξει λογαριασμό ο Δικέφαλος, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είδε τον Μουργκ να αντικαθίσταται μόλις στο 8ο λεπτό από τον Νάρεϊ (με ταυτόχρονη μετατόπιση του Κωνσταντέλια στο «10»), έχοντας πρόβλημα στον προσαγωγό!

Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 0-1, με τον Νάρεϊ να σουτάρει, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ολιβέιρα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Προηγήθηκε εκτέλεση φάουλ του Ντάντας δίπλα από το σημαιάκι του κόρνερ.

Στο 27ο λεπτό ο Ντάντας σημείωσε το 0-2 με άψογο τελείωμα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Νάρεϊ από εξαιρετική θέση τετ α τετ κατάφερε και σούταρε άουτ! Νωρίτερα η κεφαλιά του Μπεχαράνο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι μας!

Στο 32ο λεπτό, ο Κοτάρσκι αρχικά και ο Νάσμπεργκ στη συνέχεια απέτρεψαν τη μείωση του σκορ! Οι γηπεδούχοι στο 35' έκαναν αναγκαστική αλλαγή τον Γκαραβέλη, με τον Σαράνοφ να παίρνει τη θέση του.

Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον ΠΑΟΚ στο 44', όταν ο Ολιβέιρα από καλή θέση σημάδεψε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας...

Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ συνέχισε αυτή τη φορά από εκεί που σταμάτησε! Πίεσε τη Λαμία αναζητώντας ένα τρίτο γκολ το οποίο δεν άργησε να έρθει! Το ρολό σημάδευε το 58ο λεπτό όταν ο ο Ζίβκοβιτς πέτυχε το 0-3 μετά από εξαιρετική συνεργασία και μπαλιά του Λύρατζη στον σκόρερ! Προηγήθηκε εξαιρετική ανάπτυξη με τους Κωνσταντέλια, Ντόουγκλας και Νάρεϊ. Ένα γκολ αποθέωση του ομαδικού τρόπου παιχνιδιού!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τελευταίο σφύριγμα του Κουμπαράκη (πέρασε απαρατήρητος αυτή τη φορά!), ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το παιχνίδι και έφτασε άνετα στο τρίποντο με μια πολύ πειστική εμφάνιση!

Λαμία: Γκαραβέλης (38' Σαράνοφ), Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (59' Μαρτίνεθ), Βέργος, Σιμόν (46' Γκοράνοφ), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (65' Τσιλούλης), Κορνέζος (65' Αντέτζο), Βασιλαντωνόπουλος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον, Λύρατζης (79' Σάστρε), Ντάντας (79' Φιλίπε Σοάρες), Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς, Μουργκ (8' Νάρεϊ), Κωνσταντέλιας (70' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (70' Μπράντον).

Ράζβαν Λουτσέσκου

«Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο εύκολο ειδικά στο πρώτο μέρος, αν δεχόμασταν ένα γκολ στα κόρνερ, ίσως δίναμε το δικαίωμα να πιστέψουν. Συζητήσαμε στα αποδυτήρια και αρχίσαμε στο β’ με τον έλεγχο του αγώνα, είχαμε απόλυτη κυριαρχία και άλλες ευκαιρίες. Από την άλλη είναι αλήθεια είναι ότι όσοι έπαιξαν, μπήκαν καλά και έχουμε έναν μεγαλύτερο αριθμό παικτών που υπολογίζουν. Έχουμε πολλά ματς μπροστά μας. Η αυτοπεποίθηση που έρχεται από τις νίκες βοηθάει να μπαίνουν καλά και αυτοί οι παίκτες. Το μοναδικό “πρόβλημα” είναι αυτοί που παίζουν δεν θέλουν να βγαίνουν αλλά αυτό είναι από τα ωραία της δουλειάς».

Για τις αλλαγές που πραγματοποίησε είπε πως «Τον Ολιβέιρα και τον Ντέλια θέλαμε να ξεκουράσουμε παραπάνω. Ο Ολιβέιρα είναι λίγο πιο ευαίσθητος, πρέπει να το διαχειριστούμε. Ο Μπράντον μπαίνει και πιέζει. Ο Ντέλιας έχει δυνάμεις αλλά διέκρινα ότι ίσως ήταν πνευματικά κάπως κουρασμένος. Ο Ντάντας ήταν πολύ καλός αλλά άρχισε να πέφτει μετά το 70′. Η κουβέντα έγινε επειδή λίγο δυσαρεστήθηκε στην αλλαγή, του εξήγησα το σκεπτικό και όλα καλά. Τόσο ο Ντάντας όσο και ο Ντόουγκλας ήταν πολύ καλοί. Ο αντίπαλος έπαιζε με μακρινές μπάλες και ανταποκρίθηκαν».

Αναφέρθηκε και στη δουλειά που γίνεται σημειώνοντας «Δεν έχω να σκεφτώ κάτι τώρα από τα παλιά, δεν υπάρχει λόγος να γυρίσουμε στο παρελθόν. Ήξερα ότι θέλει χρόνο ,οι εντάσεις μας είναι καλές απολαμβάνουμε την δουλειά. Με ηρεμία θα πω, πριν τρεις μήνες νικήσαμε τον Ολυμπιακό, χάσαμε με διαιτητικές αποφάσεις από Παναθηναϊκό, χάσαμε βαθμούς με ΟΦΗ η διαφορά είναι η αυτοπεποίθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.209

Χάντμπολ Γυναικών Τρίτος Ημιτελικός ΠΑΟΚ mαteco - ΑΕΣΧ Πυλαίας - 26-19 Την πρόκριση στους τελικούς της Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, ε...