27/9/20

oxyro N 4.013










3η αγωνιστική, Superleague

Βόλος - ΠΑΟΚ - 0-0

Για την 3η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ έμεινε στη λευκή ισοπαλία εκτός έδρας με τον Βόλο ΝΠΣ ...

Ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως το μυαλό όλων στην ομάδα είναι στραμμένο στον τελικό της Τετάρτης, όμως αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερα σοβαρή δικαιολογία για τη νέα βαθμολογική απώλεια!

Ο Φερέιρα παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ουαγκέ, Περέιρα, Νινούα, Εσίτι, Πέλκας, Βρακάς, Τσόλακ, κάνοντας ένα εκτεταμένο ροτέισον, καθώς μπήκαν στην ενδεκάδα επτά καινούρια πρόσωπα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κράσνονταρ.

Η ομάδα έδειξε στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού εντελώς ασύνδετη, αφού ήταν πολλοί οι παίκτες που έπαιζαν μαζί για πρώτη και ίσως τελευταία φορά!

Οι γηπεδούχοι στο διάστημα αυτό απείλησαν σε 1-2 περιπτώσεις, όμως ο Ζίβκοβιτς ήταν σταθερός και η αμυντική μας γραμμή κρατούσε στις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Τα προβλήματα του ΠΑΟΚ ξεκινούσαν από τη μεσαία του γραμμή, η ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και οι πλάγιοι δεν απειλούσαν!

Ο Φερέιρα έκανε πέντε αλλαγές περνώντας στο ματς παίκτες που θεωρούνται βασικοί, χωρίς ωστόσο να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Αμπέλ Φερέιρα:

«Νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει σε αυτές τις λίγες ευκαιρίες που θα έχουμε, γιατί σε τέτοιους αγώνες αν δε βάλεις ένα γκολ γρήγορα για να ανοίξει το παιχνίδι, ξέρεις καλά ότι ο αντίπαλος σου θα αμύνεται με όλους τους ποδοσφαιριστές πίσω από τη μπάλα, και θα πιστεύει ότι μπορεί να πάρει κάτι θετικό. Το κλειδί είναι να πετύχεις ένα γκολ στις πρώτες σου ευκαιρίες, προκειμένου να κάνεις πιο εύκολα τα πράγματα για εσένα. Σήμερα είδαμε ένα χαρακτηριστικό παιχνίδι από αυτά που θα συναντήσουμε πολλές φορές φέτος, οπότε πρέπει να μάθουμε να ξεκλειδώνουμε αυτές τις άμυνες, όντας αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα έχουμε. Σήμερα είχαμε ευκαιρίες, δεν το καταφέραμε και το πληρώσαμε με την απώλεια βαθμών».

Για το αν τον προβληματίζει η αποτελεσματικότητα της ομάδας του:

«Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι ομάδα έκανε αρκετά πράγματα για να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που θα της έδιναν το γκολ. Είδαμε στα τελευταία λεπτά είχαμε την ευκαιρία του Κούτσια που θα μπορούσε να κοντρολάρει καλύτερα την μπάλα, είχαμε τον Νινούα, που το σουτ του κόπηκε, είχαμε το δοκάρι από το κόρνερ, τη φάση του Πέλκα. Είχαμε επίσης τη φάση στο πρώτο ημίχρονο που για πολύ λίγο ήταν οφσάιντ ο Τσόλακ, πριν του γίνει πέναλτι. Οπότε, η ομάδα δημιούργησε και προσπάθησε. Ξέρουμε ότι θα έχουμε και άλλα τέτοια παιχνίδια, που δεν θα είναι εύκολα. Όπως είπα και πριν το κλειδί είναι να πετύχεις ένα γκολ που θα αναγκάσει τον αντίπαλο να βγει λίγο από τα καρέ του και να εκμεταλλευτείς τους χώρους που θα δημιουργηθούν για να πετύχεις περισσότερα γκολ. Δε νομίζω να μας απασχολήσει αυτό στο παιχνίδι της Τετάρτης. Είναι δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια και διοργανώσεις, νομίζω ότι δεν υπάρχει σύγκριση».

Για το τι μπορεί να κερδίσει από το παιχνίδι με τον Βόλο:

«Νομίζω ότι κρατάμε το ότι παρόλο που μπήκαν αρκετά νέα πρόσωπα, έδειξαν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, έχουν ποιότητα. Ξέρουμε ότι από τη στιγμή που έχουμε παιχνίδια κάθε τρεις μέρες πρέπει να τους υπολογίζουμε όλους. Όλοι θα πρέπει να παίξουν και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας. Δεν μπορούμε ούτε να απογοητευτούμε, ούτε και να πανηγυρίζουμε όταν έχουμε παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για τον επόμενο αγώνα, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ένας τόσο σημαντικός αγώνας για ολόκληρο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, όπως αυτός με την Κράσνονταρ».

Βόλος ΝΠΣ: Γκαραβέλης, Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μπαριέντος (85' Κιάκος), Περέα (49' Γκουαροτσένα), Μαρτίνες (58' Μπαρτόλο), Δουβίκας.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ουαγκέ (73' Κούτσιας), Περέιρα (64' Γιαννούλης), Νινούα, Εσίτι (64' Ελ Καντουρί), Πέλκας (56' Ζίβκοβιτς), Βρακάς (56' Τζόλης), Τσόλακ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....