12/9/20

oxyro N 3.998











1η αγωνιστική της Super League.

ΠΑΟΚ - Αελ - 1-0

Για την 1η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΛ με 1-0 ..

O Φερέιρα παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδη στην άμυνα, Καντουρί, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Γιαννούλη στα χαφ, μπροστά τους οι Τζόλης, Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο ματς απέναντι σε έναν αντίπαλο που κατέβηκε με αμυντικές διαθέσεις, είχε εξ αρχής την κατοχή της μπάλας και άρχισε να βγάζει από νωρίς τελικές προσπάθειες με κάποια σουτ που δεν βρήκαν όμως στόχο.

Δε συνέβη όμως το ίδιο στο 16ο λεπτό όταν ο Τζόλης με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Μπίσεσβαρ, άνοιξε το σκορ.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να χτίζει με υπομονή επιθέσεις προσπαθώντας να βρει διαδρόμους για την εστία του Νάγκι, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν εγκατέλειψαν την αμυντική τους τακτική παρά το σε βάρος τους σκορ.

Η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 66%, χωρίς όμως ο ΠΑΟΚ να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για την εστία της ΑΕΛ.

Οι καλύτερες στιγμές μας μέχρι που ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Τσαγκαράκη, ήρθαν στο 30ό λεπτό όταν ο Μπίσεσβαρ έσκαψε την μπάλα στον Πέλκα που προσπάθησε να σκοράρει όπως ο Τζόλης, αλλά βρήκε αέρα και στο 44ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ, η κεφαλιά του Σβαμπ πέρασε άουτ.

Σε χαμηλό τέμπο ξεκίνησε η επανάληψη, το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό αλλά στο 63ο λεπτό, χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Πέλκας γύρισε στον Άκπομ που σε κενή εστία δεν βρήκε μπάλα!

Η ομάδα μας δεν απειλούνταν από τους φιλοξενούμενους, είχε μια δυο καλές στιγμές για να καθαρίσει το ματς, δεν το έκανε και στο φινάλε απειλήθηκε με ισοφάριση! Στο 94' η ΑΕΛ κόντεψε να βρει γκολ, όταν ο Τρούγιτς σούταρε και ο Ίνγκασον έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η είσοδος στο 73' του Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έδειξε καλά στοιχεία και έτοιμος να βοηθήσει τον Δικέφαλο, καθώς και η επανεμφάνιση των Κρέσπο - Ζαμπά, μετά από πολύ καιρό!

Αμπέλ Φερέιρα:

«Πράγματι ήταν και μία πρόβα για το ματς με την Μπενφίκα. Μπήκαμε σταθερά και καλά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ. Ξέραμε ότι οι αντίπαλοι θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος μας ή στατική φάση.

Είχαν δύο φάσεις που φάνηκαν απειλητικοί. Μία στο πρώτο μέρος και μία στο δεύτερο. Κατά τα άλλα εμείς δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα γκολ. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε.

Κρατάμε τη νίκη και το ότι ξεκινάμε το πρωτάθλημα όπως θέλαμε. Η ομάδα συνεχίζει να έχει μία σταθερή πορεία με συνοχή. Από το τέλος των πλέι-οφ μία ομάδα σταθερή στο αμυντικό κομμάτι που δεν απειλείται και κάνουμε παράλληλα βήματα προς τα εμπρός στο επιθετικό κομμάτι.

Το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Αυτό μετράει και αυτό θέλουμε σε κάθε παιχνίδι. Σήμερα κάναμε βήματα μπροστά στο επιθετικό κομμάτι. Αφού δημιουργούμε φάσεις, θα πετύχουμε σίγουρα γκολ. Δεν έγινε σήμερα, θα γίνει σε επόμενο ματς. Πρέπει πάντα να πετυχαίνουμε ένα παραπάνω γκολ από τον αντίπαλο. Σήμερα ήταν ένα, με την Μπεσίκτας ήταν δύο».

Για την χρησιμοποίηση του Μπίσεσβαρ ως δεξί μπακ:

«Οι αντίπαλοι θα έπαιζαν αμυντικά, θέλαμε έναν παίκτη που θα μας έδινε περισσότερα επιθετικά στοιχεία και ο Μπίσεσβαρ είναι ένας τέτοιος παίκτης. Δεν είμαι συντηρητικός προπονητής. Πειραματίζομαι, θέλω να φέρω μία εξέλιξη, θεώρησα ότι αυτό είναι σωστό για την ομάδα. Θα δούμε για τη συνέχεια.

Μου άρεσε η απόφαση για 20 παίκτες στην αποστολή και 5 αλλαγές γιατί οι προπονητές έχουν περισσότερες επιλογές. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να σταματήσει το cooling break. Συγχαρητήρια για το νέο αγωνιστικό χώρο γιατί μας βοηθάει ακόμη περισσότερο. Η μπάλα φεύγει με μεγαλύτερη ταχύτητα. Μακάρι να είχαμε κάτι ανάλογο και στη Νέα Μεσημβρία».

Για τον Α. Ζίβκοβιτς:

«Θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ομάδας. Η μεταγραφική περίοδος φέτος είναι περίεργη. Μπορεί να έχουμε αποχωρήσεις ή ερχομός νέου παίκτη. Όποιος έρθει θέλουμε να βελτιώσει την ομάδα. Οι νεαροί παίκτες πρόσθεσαν ενέργεια στην ομάδα (Τζόλης, Μιχαηλίδης, Βράκας, Κούτσιας) και περιμένουμε να δούμε πώς θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες».

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Καντουρί, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (90' Κρέσπο), Γιαννούλης, Τζόλης (90' Ζαμπά), Πέλκας (73' Ζίβκοβιτς), Άκπομ (79' Σφιντέρσκι).

Αελ: Νάγκι, Φιλίπ, Μιχαήλ, Ζίζιτς (90' Μαϊδανός), Μπέρτος (89' Γρηγορόπουλος), Σεσέροβιτς, Σπαρβ, Τρούγιτς, Τόρζε (81' Πινακάς), Μιλοσάβλιεβιτς (57' Πλατέλλας), Ντουρμισάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.207

Basket League  5η αγωνιστική Γ’ Φάσης  ΠΑΟΚ - Μαρούσι - 77-62  Πλησιάζοντας ξανά το triple-double ο Αμερικανός, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στα...