14/9/20

oxyro N 4.001











3ο προκριματικό γύρο του Champions League

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα - 2-1

Για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την Μπενφίκα με 2-1...

Ο ΠΑΟΚ ξόρκισε έναν από τους κακούς του δαίμονες στο γήπεδο της Τούμπας, επικράτησε της πανίσχυρης Μπενφίκα με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τα Play Offs του UEFA Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ σε διπλές αναμετρήσεις με έπαθλο μία θέση στα... αστέρια.

Ένας εξαιρετικός ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τους Πορτογάλους, διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, χτύπησε όταν του δόθηκε η ευκαιρία και κατάφερε να πάρει μία ιστορική πρόκριση, κόντρα σε έναν αντίπαλο που στο παρελθόν τον είχε αποκλείσει και τις τρεις φορές που συναντήθηκαν.

Ο Αμπέλ Φερέιρα εμπιστεύτηκε την ίδια 11άδα με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ, με τον Χοσέ Κρέσπο να παίρνει θέση στα δεξιά αντί του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ .Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ομάδα του Ζεσούς, αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ. Από το 10′ και μετά οι Πορτογάλοι πήραν τα ηνία του αγώνα, είχαν την κατοχή της μπάλας και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Πίζι σε απευθείας φάουλ, με την άμυνα του Δικεφάλoυ και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να στέκονται εξαιρετικά.

Η ομάδα του Φερέιρα αφού άντεξε την πίεση του πρώτου μέρους, στο δεύτερο άρχισε να γίνεται πιο απειλητικοί και να ψάχνει το γκολ. Ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε τον Έβερτον σε τετ α τετ στο 57′ σε μία από τις πιο κομβικές φάσεις του αγώνα, για να έρθει στο 65′ ο Γιαννούλης , να κάνει εξαιρετική ενέργεια, να δίνει στον Άκπομ , ο Άγγλος να κάνει το γύρισμα και ο Βερτόνγκεν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Δικέφαλος μετά το γκολ δεν άλλαξε το πλάνο του και στο 75′ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς , που πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι, πλήγωσε την παλιά του ομάδα, πήρε την ασίστ από τον Γιαννούλη και έκανε το 2-0.

Οι Πορτογάλοι πολιόρκησαν την περιοχή του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, ο Ζίβκοβιτς έκανε δύο ακόμα μεγάλες επεμβάσεις, νικήθηκε μόνο στο 94′ από τον Σίλβα και στο φινάλε ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία ιστορική πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ακόμα εμπόδιο να ξεπεράσει στο δρόμο για τους ομίλους του Champions League. Η Κράσνονταρ θα είναι ο αντίπαλος του Δικεφάλου στα Play Offs της διοργάνωσης, σε διπλές αναμετρήσεις.

Αμπέλ Φερέιρα 

«Αυτό που είδαμε σήμερα είναι κάτι που δημιουργείτε εδώ και ένα χρόνο. Οφείλετε σε δουλειά των παικτών του προπονητή της διοίκησης, όλου του συλλόγου. Κάποιος που δεν ξέρει ποδόσφαιρο μπορεί να πιστεύει ότι ήταν δουλειά ενός μήνα αλλά δεν είναι έτσι. Εγώ είμαι ο ίδιος είτε η ομάδα χάνει είτε κερδίζει, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε μια ισορροπία γιατί κάθε μέρα δημιουργούμε ένα ομαδικό πνεύμα που είναι δύσκολο να εξηγήσω πως γίνεται.

Θέλουμε να έχουμε ποδοσφαιριστές που θέλουν να υπηρετήσουν την ομάδα είτε είναι για 3 λεπτά είτε για 90. Ο Μπίσεσβαρ αγωνίστηκε στο προηγούμενο ματς, σήμερα όμως θεωρήσαμε ότι χρειαζόμασταν άλλου είδους ποδοσφαιριστή, έμεινε στον πάγκο και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Διατηρούμε την ισορροπία μας, ούτε είμαστε οι καλύτεροι τώρα ούτε οι χειρότεροι πριν, οι ίδιοι είμαστε, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Για τη σιγουριά που είχε για την ομάδα του στη συνέντευξη τύπου:

«Ο σύλλογος έχει κάνει μια επένδυση ώστε να έχουμε ότι καλύτερο γίνεται για να πετύχουμε τους στόχους μας. Μου αρέσει που είμαι εδώ, είμαι εδώ για να βοηθήσω να πετύχουμε τους στόχους μας. Μετά το τέλος των πλέι οφ είχα πει ότι είμαι εδώ για να κερδίζω και όχι να περνάω τον χρόνο μου. Έχουμε τα εχέγγυα για να το κάνουμε αυτό. Έχουμε έναν πολύ ωραίο συνδυασμό από έμπειρους και νέους παίκτες. Έχω αυτοπεποίθηση γιατί βλέπω ότι η ομάδα ανεβαίνει και εξελίσσεται».

ΠΑΟΚ ( Φερέιρα ): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Γιαννούλης, Πέλκας (66' Α.Ζίβκοβιτς ), Τζόλης, Άκπομ (70' Σφιντέρσκι ).

Μπενφίκα (Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνγκεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Πίζι, Τααράμπτ (78' Ράφα), Εβερτον, Πεντρίνιο (65' Νούνιες), Σεφέροβιτς (72' Βινίσιους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....