31/1/20

oxyro N 3.927




Μπάσκετ γυναικών 15η αγωνιστική

Σπόρτινγκ - ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ - 70-65

Για την 15η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Σπόρτινγκ, γνωρίζοντας την ήττα με 70-65.

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε στο γήπεδο, με αρχική σύνθεση τις: Καρλάφτη, Κωτούλα, Σύρρα, Ταρπάγκου και Μάλιγκαν, καθώς ο Βασίλης Μασλαρινός δεν είχε στην διάθεση του την Λολίτα Λύμουρα, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε, μένοντας εκτός παιχνιδιού.

Το πρώτο δεκάλεπτο, ήταν άκρως απολαυστικό όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Ο Δικέφαλος μπήκε καλύτερα, καταφέρνοντας να πάρει μία διαφορά πέντε πόντων, 12-17. Ωστόσο, στα τελευταία τρία λεπτά, οι γηπεδούχες έκαναν την ανατροπή, με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 25-22.

Στην δεύτερη περίοδο, το παιχνίδι είχε παρόμοια εικόνα με αυτή της πρώτης. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα, ήταν αμφότερες άστοχες, με τον Δικέφαλο να πηγαίνει στα αποδυτήρια υπολειπόμενος πέντε πόντους, 40-35.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ δεν πάτησε καλά στην αρχή της τρίτης περιόδου, επιτρέποντας στον Σπόρτινγκ να πάρει διψήφια διαφορά στο πρώτο τρίλεπτο, 51-39. Μετά από κείνο το σημείο, ο Δικέφαλος έβγαλε αντίδραση, ψαλιδίζοντας σταδιακά την διαφορά. Το δεκάλεπτο έκλεισε με φοβερό μπάζερ-μπίτερ της Κωτούλα, η οποία διαμόρφωσε το 59-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος κυνηγούσε να καλύψει μια διαφορά πέντε πόντων στην μεγαλύτερη διάρκεια του. Το πλήγμα για την ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού, ήταν οι απώλειες της Κωτούλα λόγω τραυματισμού μετά από αγκωνιά της Τζάκσον, και της Μάλιγκαν με πέντε φάουλ για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ δεν κατάφερε να επιστρέψει, γνωρίζοντας την ήττα με 70-65.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού, στις 9 Φεβρουαρίου κόντρα στη Νίκη Λευκάδας στο PAOK Sports Arena.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 40-35, 59-54, 70-65

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ(Βασίλης Μασλαρινός): Χατζηδάκη, Καρλάφτη 12(2), Κωτούλα 16(1), Σύρρα 11, Μπουτσούκη, Ταρπάγκου 9, Κουμαντσιώτη, Καρακούλα, Τζέλου, Μάλιγκαν 12, Γκατζιώλη, Κιλαζίδου 5



Ποδόσφαιρο γυναικών 12η αγωνιστική

ΠΑΟΚ Morris - Οδυσσέας Γλυφάδας - 7-1

Με το δεξί ξεκίνησε και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ Morris κερδίζοντας στο Προπονητικό κέντρο Νέας Μεσημβρίας τον Οδυσσέα Γλυφάδας με 7-1.

Με την έναρξη του αγώνα ο ΠΑΟΚ Morris μπήκε με διάθεση στο γήπεδο και είχε δοκάρι στο 3' μετά από λόμπα της Πατερνά. Το γκολ ήρθε τελικά στο 20' με την Βαρδαλή να εκτελεί συρτά κόρνερ και την Κακαμπούκη με τεχνικό σουτ να ανοίγει το σκορ. Ένα λεπτό αργότερα η Πούλιου δοκίμασε την τύχη της με ένα σουτ, η απόκρουση της τερματοφύλακα δημιούργησε σύγχυση στην άμυνα του Οδυσσέα, η Γκάτσου επωφελήθηκε και πλάσαρε για το 2-0. Το 3-0 για τον Δικέφαλο ήρθε στο 32' με την Μήτκου να σουτάρει δυνατά από την γραμμή της περιοχής, την τερματοφύλακα να αποκρούει και την Πούλιου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Στην επανάληψη, ο Δικέφαλος μπήκε με τον ίδιο ρυθμό και σκόραρε με την Καραπέτσα να βρίσκει υπέροχα την Πούλιου, η οποία με ωραίο κοντρόλ έφυγε κατά μέτωπο και πλάσαρε ιδανικά. Στο 75' η Betancourt με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε η Βαρδαλή και ευστόχησε για το 5-0. Δύο λεπτά μετά η Πούλιου κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής με την Betancourt να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να σκοράρει αλα Vieirinha. Στο 82' ο Δικέφαλος δέχτηκε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 90' η Μήτκου με ωραίο σουτ έβαλε το 7ο γκολ του ΠΑΟΚ Morris, και έγραψε το τελικό 7-1.

Οι παίκτριες και το τεχνικό τιμ του Δικεφάλου στρέφουν την προσοχή τους στην επόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο τα ΓΠΟ Γιάννενα, εντός έδρας. Το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους επιχειρηματίες των εστιατορίων "Το ΝΕΟΝ Καφενείον" που στέκονται ανελλιπώς από την αρχή της χρονιάς δίπλα στην ομάδα, προσφέροντάς της υπέροχα γεύματα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης με την είσοδο της Ακριβάκη στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ Morris είχε μέσα στο γήπεδο 9 παίκτριες, οι οποίες προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας.

Από τις κερκίδες του προπονητικού κέντρου της Νέας Μεσημβρίας παρακολούθησαν το παιχνίδι τα κορίτσια της Β' ομάδας του Δικεφάλου, και στο τέλος πανηγύρισαν την νίκη με την "μεγάλη" ομάδα.

Σκόρερς: Κακαμπούκη, Γκάτσου, Πούλιου 2, Βαρδαλή, Betancourt, Μήτκου

ΠΑΟΚ (Σπύρος Φιλίππου): Παπακωνσταντίνου, Πατερνά, Χατζηγιαννίδου, Γκάτσου, Μήτκου, Στράντζαλη, Βαρδαλή (88' Κωνσταντινίδου), Κακαμπούκη, Καραπέτσα (60' Δοϊρανλή), Betancourt (80' Ζώτου), Πούλιου (85' Ακριβάκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....