27/1/20

oxyro N 3.919




17η αγωνιστική, Basket League

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ -117-79

Μπορεί το ενδιαφέρον ήταν λίγο παραπάνω στο ντεμπούτο του Ρετ και του Ουίλιαμς, ωστόσο κόντρα σε μια ομάδα αυτού του επιπέδου, που έβαλε 21/33 τρίποντα, ο ΠΑΟΚ άντεξε μόνο ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο, τον πήρε η... κατηφόρα και το σκορ πήγε στο 117-79.

Ο Σμιθ με 25 πόντους και 6/10 τρίποντα, ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε επιθετικά, ενώ όσον αφορά τους νέους, ο Ουίλιαμς, έπαιξε σχεδόν 24 λεπτά, έχοντας 10 πόντους (με 5/12 δίποντα) και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Ρετ, έπαιξε 16.30 λεπτά, με 2 πόντους και 6 ριμπάουντ...

Για τον Παναθηναϊκός, που ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του στα τρίποντα (από το παιχνίδι με τον Ηρακλή) με 21/33, ο Ράουτινς με 7/8 έξω από τα 6,75 και 21 πόντους ήταν πρωταγωνιστής, αλλά οι περισσότεροι που έπαιξαν, έκαναν αυτό που ήθελαν για τους πρωταθλητές. Μάλιστα, ο Πιτίνο, έδωσε χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά, μέχρι και στο νεαρό Περσίδη...

Ο ΠΑΟΚ πέρα από το ντεμπούτο των δύο νέων, δεν έχει να κρατήσει κάτι άλλο από αυτό το παιχνίδι, κόντρα σε έναν αντίπαλο που απέχει... έτη φωτός από αυτόν. Μένει η υποχρέωση στη Σαραγόσα την Τετάρτη και στη συνέχεια, εκεί που υπάρχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στον «τελικό» με τον Κολοσσό στο Παλατάκι, την ερχόμενη Κυριακή.

Κώστας Χαραλαμπίδης
«Δεν μπορώ να πω ότι χρίζει ιδιαίτερης κριτικής το παιχνίδι αυτό, μόνο το πρώτο 15λεπτο ήμασταν ανταγωνιστικοί. Είναι δύσκολες οι συνθήκες, πρέπει να βοηθήσουμε τα καινούρια παιδιά να προσαρμοστούν, έχουμε συγκεκριμένο στόχο και συγκεκριμένα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε
Θα μας βοηθήσει η διακοπή πολύ, έχουμε ένα παιχνίδι στην Ισπανία που έτσι κι αλλιώς είμαστε εκτός στόχων και μετά ένα παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη με τον Κολοσσό που για μας είναι κάτι παραπάνω από τελικός».

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε:
«Ξέραμε ότι παίζαμε απέναντι στην καλύτερη επίθεση της Ευρώπης και του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν καταφέραμε, σε καμία περίπτωση να περιορίσουμε τον Παναθηναϊκό, έβαλαν 21 τρίποντα με πολύ μεγάλο ποσοστό και έβγαλαν πολλούς αιφνιδιασμούς.
Εμείς θα πρέπει να ξεχάσουμε πάρα πολύ γρήγορα αυτό το παιχνίδι και να πάμε στο επόμενο, γιατί για εμάς σε αυτό κρίνονται οι στόχοι μας.
Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στη EuroLeague».

Για το πόσο ευχαριστημένος είναι από την απόδοση των Ουίλιαμς και Ρετ: «Τα παιδιά αυτά, είναι στην ομάδα μόλις 5 μέρες και δεν έχουν κάνει πολλές προπονήσεις. Δεν είναι εύκολο να αφομοιώσουν πράγματα και να αφομοιωθούν από το σύνολο. Το σημερινό παιχνίδι και αυτό με τη Σαραγόσα θα βοηθήσουν τα παιδιά να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Μπορούν να προσφέρουν αρκετά πράγματα, απλά θα πρέπει να τους βοηθήσουμε κι εμείς για να τους εντάξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο σύνολο».

Δεκάλεπτα: 26-21, 54-52, 86-53, 117-79

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.208

Play-Off, Super League 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ - Αεκ - 3-2 Για την 8η αγωνιστική των play offs της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ.....