22/5/24

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.223






🏆 Π.Α.Ο.Κ. ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023-24!

Ποδόσφαιρο Γυναικών Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος

Π.Α.Ο.Κ. - Αεκ - 1-1 (5-4)

Κυπελλούχος Ελλάδος Ποδοσφαίρου γυναικών αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ Morris, επικρατώντας στον τελικό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου της ΑΕΚ με 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι, ύστερα από το τελικό 1-1 της κανονικής διάρκειας. 

Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Νόιχαους, Κοσκερίδου, Γκούνη, Κιουρεξίδου, Μήτκου, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή, Γιαννακά, Χέλμβαλ και Παπαδοπούλου.

Κυριαρχικός ήταν ο ΠΑΟΚ Morris από την αρχή του αγώνα, απειλώντας στο 2ο λεπτό με την Μήτκου, η οποία επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. 

Στο 15ο λεπτό, η Παπαδοπούλου υποδέχτηκε την πάσα της Χαλατσογιάννη μέσα από την περιοχή, ωστόσο το σουτ της κόντραρε και πήγε κόρνερ. 

Πέντε λεπτά αργότερα, η Μήτκου βρήκε με υπέροχη σέντρα την Παπαδοπούλου, η οποία με έξοχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. 

Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος συνέχισε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, κόντρα σ' έναν αντίπαλο, ο οποίος αμυνόταν μαζικά, προσπαθώντας να βρει την δίοδο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Δικέφαλο προηγούμενο στο σκορ με 1-0. 

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ, κόντρα στην ροή του αγώνα, έφτασε στην ισοφάριση, με γκολ της Στεφάτου στο 48ο λεπτό. 

Οι «ασπρόμαυρες» συνέχισαν να διατηρούν την κατοχή, προσπαθώντας να βρουν το γκολ το οποίο θα τις έβαζε μπροστά στο σκορ, και θα τις έδινε πλεονέκτημα στην κατάκτηση του κυπέλλου. 

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Δικέφαλος έψαξε το «χρυσό» γκολ, με την Χαλατσογιάννη να βρίσκει στην περιοχή την Χέλμβαλ, ωστόσο η Σουηδή νικήθηκε στο τετ-α-τετ. Έτσι, το 1-1 διατηρήθηκε, με το τρόπαιο να κρίνεται στην παράταση. 

Στην παράταση, η κούραση έκανε την εμφάνιση της στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ήταν ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια των παικτριών του ΠΑΟΚ Morris, ο οποίος είχε διαρκώς την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να βρει το γκολ. 

Στο 115ο λεπτό, η Κοσκερίδου με όμορφη σέντρα βρήκε την Παπαδοπούλου, η οποία έκανε όμορφη κίνηση στο πρώτο δοκάρι, ωστόσο η κεφαλιά της κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ. Έτσι, οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. 

Στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ Morris ευστόχησε και στα πέντε, με τις Μήτκου, Χαλατσογιάννη, Παπαδοπούλου, Κοσκερίδου και Γιαννακά να σημαδεύουν σωστά, ενώ η Νόιχαους με εκπληκτική απόκρουση σταμάτησε τη Νίκα, με τον Δικέφαλο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του «νταμπλ» με 5-4 στην διαδικασία. 

Επόμενη και τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Θαλή Θεοδωρίδη, το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 13:45, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στο Γήπεδο Νέων Επιβατών, όπου και θα πραγματοποιηθεί η φιέστα με το πρωτάθλημα και το κύπελλο. 

Η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Θαλή Θεοδωρίδη είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 25 Μαΐου στις 13:45 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, κατά πάσα πιθανότητα στους Νέους Επιβάτες, όπου και θα πραγματοποιηθεί η φιέστα με τα δύο τρόπαια!

ΠΑΟΚ Morris (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Κοσκερίδου, Κιουρεξίδου, Γκούνη, Μήτκου, Στράντζαλη (56′ Δοϊρανλή), Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή (Αργυρίου 74′), Χέλμβαλ (112′ Ακίντα), Γιαννακά, Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.229

Ποδόσφαιρο Γυναικών Β' Εθνικές Π.Α.Ο.Κ. Β'  Πρωταθλητής Ελλάδος Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ Β', ο οποίος στον Τελικό ...