6/10/18

oxyro N 3.485





Πρώτη αγωνιστική της Basket League

ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 81-64

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα στην "PAOK Sports Arena" το Ρέθυμνο Cretan Kings, με 81-64, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Basket League...

Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Yanick Moreira με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Jamal Jones είχε 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ηλίας Παπαθεοδώρου
«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη και την προσπάθεια που έκαναν σήμερα. Σήμερα είχαμε απέναντί μας μια καινούρια ομάδα με πάρα πολλά νέα πρόσωπα και έτσι είναι λογικό να μην είναι στην κατάσταση ετοιμότητας που θα ήθελε, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πρόσθεσαν δύο κομβικούς παίκτες τις τελευταίες 15 μέρες. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε αυτό το γεγονός στα καλά μας κομμάτια, όταν ανεβάσαμε ρυθμό στην άμυνα μας, αντιδράσαμε πιο σωστά στις άμυνες που επέλεξε να παίξει το Ρέθυμνο. Βρήκαμε καλές επιλογές, ευστοχήσαμε σε κάποια σουτ και σε συνδυασμό με κάποια σουτ ειδικά στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου είχαμε μια διαφορά ασφαλείας και είναι σημαντικό για εμάς ότι ξεκινήσαμε με νίκη στο πρώτο μας παιχνίδι. Συνεχίζουμε, έχουμε το επόμενο παιχνίδι την Τρίτη στην Ευρώπη και προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά να παρουσιαστούμε σε κάθε αγώνα και καλύτεροι. Θέλω να ευχηθώ στο Ρέθυμνο και προσωπικά στον κόουτς καλή συνέχεια στην πρώτη του ουσιαστικά σεζόν ως πρώτος προπονητής σε ομάδα της Basket League. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και ελπίζω να έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο του σε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα».
Για τα καλά κομμάτια της ομάδας: «Θεωρητικά πιστεύουμε κι εμείς ότι κάθε μέρα που περνάει, βάζοντας δουλειά και προπόνηση, είτε αυτή είναι σε αγώνες είτε στην προπόνηση, θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Σήμερα είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά σίγουρα όχι αυτή που απαιτείται. Διαβάσαμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού και με την ποιότητα που έχουν οι παίκτες μας, επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».
Για τις 22 ασίστ που μοίρασε η ομάδα: «Όταν καταφέρνεις και μοιράζεις την μπάλα καλά, δείχνει μια μεγαλύτερη ποιότητα η ομάδα και μια καλύτερη λειτουργία. Στον αγώνα Κυπέλλου είχαμε 23 ασίστ, σήμερα 22 και νομίζω ότι αυτή την στιγμή οι περισσότερες από τις ασίστ που μοιράζουμε είναι περισσότερο λόγω της ατομικής ποιότητας των παικτών, παρά λόγω της ομαδικής μας λειτουργίας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάθε μέρα θα κάνουμε 22 ασίστ. Παίζει ρόλο τι σου δίνει ο αντίπαλος, παίζει ρόλο αν θα μπουν τα σουτ, αλλά σίγουρα είναι ένα κομμάτι πάνω στο οποίο θέλουμε να χτίσουμε».
Για την εικόνα του Yanick Moreira: «Η ομάδα έχει ένα ρόστερ στο οποίο μπορούν να προσφέρουν όλοι ανά πάσα στιγμή, οπότε για να προλάβω ερωτήσεις και για άλλον αγώνα, θα συμβεί κι άλλη φορά σε έναν αγώνα κάποιος να παίξει λιγότερο και κάποιος άλλος να είναι πρωταγωνιστής. Θα γίνεται αυτό φέτος. Ο Moreira ταίριαζε σήμερα, γιατί το Ρέθυμνο έχει δύο δυνατά παιδιά, τον Clanton και τον Γλυνιαδάκη»
Για τον αγώνα με τη Reyer Venezia: «Φεύγουμε τη Δευτέρα για ένα δύσκολο παιχνίδι σε διαφορετική διοργάνωση. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και εμείς έχουμε ήδη αρχίσει την προετοιμασία μας για αυτό».

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 44-30, 69-51, 81-64

ΠΑΟΚ: Jones 16 (4) , Moreira 16, Χρυσικόπουλος 8 (2), Σχίζας 4, Κόνιαρης 6 (2), Αθηναίου 4 (1), Μαργαρίτης 8, Ζάρας 7 (1), Παπαντωνίου, Hatcher 4, Garrett 8

Ρέθυμνο: Daniels 12 (1), Davis 12 (1), Guyton 5 (1), Durham 12 (2), Ράζης, Γλυνιαδάκης 2, Burtt 19 (2), Καλογιαννίδης, Clanton 2



1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Γυναικών

Ατρομήτου Αθηνών - ΠΑΟΚ - 0-1

Με το δεξί μπήκε ο ΠΑΟΚ ΜΟRRIS στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, επικρατώντας του Ατρομήτου Αθηνών στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής με σκορ 0-1.

Ο Δικέφαλος, ξεπερνώντας το άγχος της πρεμιέρας, τους τραυματισμούς έξι βασικών παικτριών, καθώς και το αμυντικογενές σχήμα που έστησε ο αντίπαλος, κατάφερε να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό του, να πιέσει τον αντίπαλο, αλλά το «πούλμαν» που έστησαν οι αθλήτριες του Ατρομήτου ήταν αποτρεπτικό να ανοίξει το σκορ. Τελικά τη «λύτρωση» έφερε η Κακαμπούκη, η οποία παραβιάζοντας την αντίπαλη εστία στο 89' έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στο Δικέφαλο.

Τη νίκη στο σημερινό αγώνα, οι αθλήτριες του Δικεφάλου την αφιέρωσαν στα αδικοχαμένα «αετόπουλα».

ΠΑΟΚ: Παπακωνσταντίνου, Μήτκου, Βοριά (82' Δοϊρανλή), Στράντζαλη, Γεωργίου, Νεφρού, Κακαμπούκη, Χατζηγιαννίδου, Σακελλάρη (61' Πίτσιου), Πούλιου, Βαρδαλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...