17/5/17

oxyro N 3.099









 

Δεύτερη αγωνιστική των Play Offs.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ  - 1-0 (Οριστική διακοπή)

Δείτε τα στιγμιότυπα ΕΔΩ

Την οριστική διακοπή της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου αποφάσισε ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Κομίνης, μετά τις… αλητείες των οπαδών των «πράσινων», που χτύπησαν με κουτάκι από μπύρα τον προπονητή του Δικεφάλου, Βλάνταν Ίβιτς.
Ο Βλάνταν Ίβιτς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ευαγγελισμό έτσι ώστε να εξεταστεί από τους γιατρούς.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο γιατρός του Ευαγγελισμού κ. Παπακώστας, η κατάσταση του Σέρβου τεχνικού είναι ελεγχόμενη.
«Είναι λογικό να ζαλίζεται μετά από ένα τέτοιο χτύπημα, όμως η γενική του εικόνα είναι καλή» είπε ο κ. Παπακώστας ο οποίος αναμένεται να κάνει ράμματα στον τεχνικό του δικεφάλου και να μελετήσει την αξονική που θα υποβληθεί.
Ο Γιώργος Κομίνης το σκέφτηκε, το ξανασκέφτηκε, περίμενε και τελικά μετά από μιάμιση περίπου ώρα το παιχνίδι διακόπτεται οριστικά.
Ο Κομίνης συντάσσει το φύλλο αγώνα και μένει να φανεί το αν θα έχει το σθένος να τα γράψει όλα.
Αυτό άλλωστε προβλέπεται από το σχετικό άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, από τη στιγμή που χτυπήθηκε στο κεφάλι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, από αντικείμενο που έπεσε από την κερκίδα...

Ο Βλάνταν Ίβιτς χτυπήθηκε από κουτάκι μπύρας στο κεφάλι από οπαδό του Παναθηναϊκού, με τον αγώνα στη Λεωφόρο να έχει διακοπεί.
Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ σε περίπτωση τραυματισμού διαιτητή, ποδοσφαιριστή ή αξιωματούχου ομάδας από ρίψη αντικειμένου από την εξέδρα, αυτό που προβλέπεται είναι οριστική διακοπή της αναμέτρησης, με το άρθρο 15, παράγραφος 3β του Πειθαρχικού Κώδικα να έχει ως εξής:
"Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη.
Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού ( Low of the games).
Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά:
α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και
β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες".

Ιβάν Σαββίδης: 
«Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σημερινής κωμωδίας θα κυνηγηθούν με όλα τα ένδικα μέσα».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Είναι κρίμα που ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του. Δεν είναι τα χρήματα που τους λείπουν, αλλά η σοβαρότητα. H διοίκηση οφείλει να είναι αντίστοιχη του μεγάλου μεγέθους του Παναθηναϊκού.
Δημιούργησαν το κλίμα, αποπροσανατόλισαν συστηματικά τον κόσμο τους εναντίον του νέου «εχθρού», για να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση με τον καινούριο «φίλο»… Άφησαν την κερκίδα να επιτίθεται στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη, να φτύνει κυριολεκτικά και μεταφορικά εμετικά αντεθνικά συνθήματα. Και ένας ηλίθιος σαν αυτούς που βρίσκονται πάντα, τους έδωσε τη χαριστική βολή. Η σημερινή ντροπή έχει ονοματεπώνυμο.
Η υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα. Γίνεστε ίδιοι με τους καινούριους συνοδοιπόρους σας…

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος Ο., Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Εμποκού, Μαρινάκης, Ρέις, Κλωναρίδης, Μολίνς (23’ Στιλ), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Κάτσε (46’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα, Ενρίκε (35’ Κάμπος ), Πρίγιοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.20

6η αγωνιστική των play offs  Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - 2-1  Για την 6η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπια...