4/5/17

oxyro N 3.088



 

Μπασκετ 

ΠΑΟΚ - Άρης - 75-84

Ένας άστοχος  και φανερά αγχωμένος ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Άρη με 75-84 για δεύτερη συνεχόμενη φορά και αποκλείστηκε  από την συνέχεια του πρωταθλήματος. Το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου βρισκόταν συνέχεια πίσω στο σκορ, αλλά και όταν πλησίασε τον Άρη, δεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι.

Σούλης Μαρκόπουλος:
“Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τόσο το τεχνικό τιμ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και την διοίκηση, γιατί παλέψαμε με τα δεδομένα που υπάρχουν. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε. Το γεγονός ότι τα παιδιά είναι στεναχωρημένα, δείχνει πόσο ήθελαν να κερδίσουν, όμως πολλές φορές το παιχνίδι πηγαίνει αλλού… Είναι πολύ περίεργο για εμάς που δεχθήκαμε 52 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, μόνο ο Παναθηναϊκός το κατάφερε κόντρα σε μας..
Για την κακή διαχείριση του αγώνα από πλευράς ΠΑΟΚ:
“Φτάσαμε να μειώσουμε στο -4 και στο -2 κι εκεί χάσαμε εύκολα καλάθια… Ο Άρης έβαλε δύο μεγάλα σουτ, πήρε ψυχολογία κι έχει καλούς παίκτες που βρήκαν τους τρόπους για να πάρουν το παιχνίδι. Σας ευχαριστώ όλους για την συνεργασία κι εύχομαι τα καλύτερα.
Η ομάδα έχει αρκετούς μικρούς σε ηλικία παίκτες, ενώ δεν έχουν ανάλογες εμπειρίες από τέτοιους αγώνες. Η διαχείριση δεν ήταν εύκολη. Ο Άσκα για παράδειγμα πρώτη φορά έπαιζε Play Offs, δεν ήταν μαθημένοι στην πίεση του παιχνιδιού”.
Για το πως κρίνει την 5η θέση του Δικεφάλου:
“Όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα δεν ξέρεις που θα φτάσεις. Να κρίνουμε την πέμπτη θέση ανάλογα με το μπάτζετ; Με το ρόστερ; Με το μπάσκετ που έπαιξε η κάθε ομάδα; Αυτό είναι εντελώς στον αέρα. Δεν είναι το καλύτερο ούτε το χειρότερο. Θέλαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, είμαστε στεναχωρημένοι που τελειώνουμε νωρίς”.
Για την αστοχία του ΠΑΟΚ στα τρίποντα:
“Δεν είμαστε εύστοχη ομάδα γενικά, έχουμε 28% στο τρίποντο όλη τη χρονιά. Όταν κλείνει όμως η ρακέτα είσαι αναγκασμένος να πάρεις τρίποντα για να την ανοίξεις. Πήραμε ελεύθερα σουτ, άλλα μπαίνουν κι άλλα όχι. Κι ο Άρης στο πρώτο μέρος είχε 67% στο τρίποντο, ενώ στο δεύτερο 43%. Βιαστήκαμε σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί ο παίκτης εκείνη την στιγμή να είχε στρες λόγω χρόνου, είτε να ήθελε να γυρίσει αυτός το ματς. Δεν ξέρεις τι σκέφεται…
Για το πως σκέφτεται το μέλλον του στην ομάδα:
“Αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε τίποτα”.
Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να είναι καλύτερος του χρόνου:
“Θα ήθελα να πάρω παίκτες υψηλών προδιαγραφών και να πάω καλύτερα. Ίσως να βρεις καλύτερη χημεία και να βρεις παίκτες που να έχουν καλύτερη μεταξύ τους και να… κάνεις τον σταυρό σου, οι παίκτες να μην έχουν τόσους τραυματισμός. Όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί τραυματισμοί, τα πράγματα μπερδεύουν”.
Για την αίσθησή του μετά το τέλος της χρονιάς:
“ Υπήρχαν ματς τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλες νίκες. Θέλαμε μία νίκη απέναντι σε μεγάλη ομάδα, γιατί έτσι οι παίκτες ανδρώνονται και πιστεύουν όλο και περισσότερο. Η επιτυχία είναι ότι βάλαμε νέα παιδιά στο παιχνίδθ, που στο μέλλον μπορούν να φτιάξουν ένα καλύτερο σύνολο, γνωρίζοντας καλύτερα τι ζητάμε από αυτούς”.
Για τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο για τον πάγκο της εθνικής:
“Δεν υπάρχει κανένα σενάριο”.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 40-52, 59-63, 75-84

ΠΑΟΚ (Σ. Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 9 (1), ΜακΦάντεν 7 (2/6 δίπ., 0/6 τρίπ.), Πέινερς 14, Κλάντον 8 (15 ριμπ.), Μαργαρίτης 4, Σόμπεϊ 13 (1/4 δίπ., 2/7 τρίπ.), Τσόχλας 9 (1/5 τρίπ.), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης 2, Άσκα 5.

Άρης (Δ. Πρίφτης): Κάμινγκς 18 (2), Ζάρας 10 (2), Γιάνκοβιτς 11 (1), Καββαδάς 3 (6 ριμπ.), Ντραγκίσεβιτς 21 (4), Σκοτ, Ξανθόπουλος 7 (1 τρίπ., 5 ασ.), Τσαϊρέλης 6 (1), Σίμτσακ 2, Τζάκσον 5, Μούρτος 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου