6/12/16

oxyroN2.946
8η αγωνιστική του Basketball Champions League 

ΠΑΟΚ - Rosa Radom - 85-66

Την τέταρτη του νίκη στο FIBA Champions League πανηγύρισε  ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Ρόσα με 85-66  χάρη κυρίως στο εκπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο και τις αντοχές που έδειξε στο τελευταίο.  Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, όχι μόνο κέρδισε αλλά κάλυψε και την διαφορά των οχτώ πόντων που είχε χάσει στην Πολωνία. Έτσι οι ασπρόμαυροι υπερτερούν της αντιπάλου τους, σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Νωρίς το πρωί, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο PAOK Sports Arena για το καθιερωμένο... ξεμούδιασμα ενώ αργότερα είχαν την ευκαιρία να πάρουν ορσμένα μαθήματα ιστορίας από τον μπασκετικό ΠΑΟΚ στην αίθουσα VIP.
Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ήταν στο γήπεδο μαζί με τη Μαρία Γκοντσάρεβα και φυσικά είδε την αναμέτρηση με τον Μπάνε Πρέλεβιτς.

Σούλης Μαρκόπουλος
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, γιατί σε πολύ μεγάλη διάρκεια έπαιξαν αυτό που θέλαμε να παίξουμε σε άμυνα και επίθεση. Πήραμε ένα αποτέλεσμα που το θέλαμε πολύ για να έχουμε ελπίδες να συνεχίσουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Σήμερα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στον Σάιμπερτ, Υπερέβαλλε εαυτόν με το πρόβλημα που είχε. Οπωσδήποτε η επάνοδος του Πέινερς, είναι θετική. Μέρα με τη μέρα ελπίζουμε να βρει τα πατήματά του και να μας βοηθήσει όπως στην αρχή της περιόδου. Για το παιχνίδι, υπήρχαν ορισμένα διαστήματα, όπου άνηκε ότι η ομάδα δε μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, κάτι λογικό, γιατί τα σχήματα και οι παίκτες αλλάζουν. Υπάρχει και η λογική αντίδραση της αντιπάλου ομάδες, η οποία βλέποντας ότι φεύγει το σκορ, πεισμώνει και προσπαθεί να σε βγάλει από το ρυθμό σου. Μέσα από αυτό, δημιουργείται μία κατάσταση, με την ομάδα να μη δείχνει την ίδια καλή εικόνα. Παρόλα αυτά, είδαμε μέσα στο παιχνίδι, ορισμένους παίκτες που δεν είχαν συνηθίσει τις συνεργασίες να είναι αρκετά θετικοί και αυτό σημαίνει ότι καταλαβαίνουμε τι αντιμετωπίζουμε και πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις μέσα στο γήπεδο».
Για το αν η εικόνα της ομάδας στην πρώτη περίοδο είναι αυτή που περιμένει να βλέπει:
«Αυτό είναι ταο μπάσκετ που θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι. Δεν το επιτρέπουν όμως όλες οι ομάδες. Πρέπει να παίρνεις τις ευκαιρίες όταν μπορείς να παίξεις ελεύθερο μπάσκετ αλλά και όταν είσαι στο πέντε εναντίον πέντε, να μπορείς να διαβάζεις τι σου δίνει ο αντίπαλος για να μην υπάρχουν αυτές οι διαφορές».
Για το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με τις πολλές ασίστ του Μιλιένοβιτς:
«Όταν υπάρχουν ασίστ, πάει να πει ότι έχεις βάλει εύκολα καλάθια. Όλοι οι παίκτες προσφέρουν τα μέγιστα, σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Παιχνίδι με παιχνίδι, είναι ανθρώπινοι οργανισμοί, δε μπορείς να περιμένεις την ίδια απόδοση κάθε μέρα».
Για το γεγονός ότι σήμερα η ομάδα κράτησε τη διαφορά:
«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις μας δίνει ο νατίπαλος και όσο μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Σήμερα εκμεταλλευτήκαμε σε περισσότερο χρόνο αυτά που μας έδινε ο αντίπαλος».
Για το κοντό σχήμα στο οποίο επέμεινε σήμερα:
«Είναι ανάλογα με το τι σου δίνει ο αντίπαλος. Σίγουρα χρειάζονται καλοί χειριστές. Οι περισσότερες ομάδες πιέζουν την περιφέρεια και χρειάζεται περισσότερο από ναν χειριστή, γιατί να τον… «σκοτώσουν» οι αντίπαλοι».

Τα δεκάλεπτα: 32-15, 47-31, 65-52, 85-66

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 10 (1), Κόνιαρης 2, Τσόχλας 5 (1), Καραμανόλης, Καμάρας, Γλυνιαδάκης 9, Miljenovic 8, Sibert 22 (4), Bryant 9 (1), Clanton 11, Peiners 4, Taylor 5 (1)

Rosa Radom: Callahan 11 (1), Witka 2, Bojanowski 1, Bell 25 (6), Zyskowski 9, Sokolowski 9, Adams, Bonarek, Jeszke, Jackson 9

Δεν υπάρχουν σχόλια: