29/4/16

oxyroN2.806














4ο ματς της σειράς των Play-off  Τελικός

ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου - 3-2

Π.Α.Ο.Κ. Πρωταθλήτής Ελλάδος 2015-2016

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας τρομερή ανατροπή, επικράτησε στο Παλατάκι του Φοίνικα Σϋρου, με 3-2 σετ και στέφθηκε για δεύτερη φορά πρωταθλήτής Ελλάδος!
Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έγραψε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου την 28η Απριλίου, όπως είχε κάνει πέρσι με την 29η Απριλίου και την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος, αφού έκανε το «ριπίτ» με συνολικό απολογισμό 3-1 νίκες στην σειρά των τελικών, απέναντι σε μία αντίπαλο που δεν τα παράτησε στιγμή, αλλά τελικά υποκλίθηκε στην αγωνιστική ανωτερότητα και τον ασύγκριτο κόσμο του Δικεφάλου!

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ο πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ Αντώνης Τσαλόπουλος
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά και ένα δύσκολο παιχνίδι έτσι όπως αυτό πήγε. Φυσικά και νιώθω δικαιωμένος από την επιλογή μου. Βοήθησαν οι αλλαγές που κάναμε»,
ανέφερε και κατέληξε σχολιάζοντας για το μέλλον του Γιάννη Καλμαζίδη.
«Δεν θα φύγει. Δεν θα ξαναγίνει το ίδιο λάθος».

Γιάννης Καλμαζίδης:
"Είναι βέβαιο ότι θα απολυθώ και πάλι, το πιστεύω, Τι να πω... Έτσι έχει και μεγαλύτερη αξία, αλλά το θέμα δεν είναι να το πάμε στο πέμπτο σετ. Ευτυχώς γυρίσαμε την ψυχολογία,, που ήταν εις βάρος μας και πήραμε τον τίτλο. Είναι υπέροχο, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αυτό εδώ το πράγμα...
Δεν είναι τυχαίο, που το πήραμε ξεκινώντας από την 4η θέση, εγώ πίστευα στην ομάδα. Είδα ότι υπάρχουν δυνατότητες να κάνουμε κάτι καλό. Καταφέραμε να σπάσουμε δύο έδρες, το αξίζαμε"

Ρολάντο Σεπέδα
«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου! Είμαι πανευτυχής! Είναι ο πρώτος μου μεγάλος τίτλος σε επίπεδο συλλόγων και είναι πραγματικά ξεχωριστός για μένα. Είχα πει ότι δεν θα γυρίσω στην πατρίδα μου χωρίς το τρόπαιο του πρωταθλητή και αυτό θα κάνω. Είναι το καλύτερο φινάλε για τη φετινή χρονιά. Μας μένει μία γλυκιά γεύση. Αξίζαμε να πάρουμε τον τίτλο, παλέψαμε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα καταφέραμε», είπε ο Κουβανός διαγώνιος και πρόσθεσε:
«Ό,τι και να πω για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, θα είναι λίγο... Το τρόπαιό μας είναι αφιερωμένο σ' αυτούς, γιατί χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχαμε κερδίσει απόψε. Η ενέργεια και η δύναμη που μας έδωσαν στα δύσκολα σημεία, ήταν πολύ σημαντικά στοιχεία για να μπορέσουμε να 'γυρίσουμε' το παιχνίδι. Ίσως δείχνουν υπερβολικό πάθος και... τρελαίνονται στις εξέδρες, αλλά είναι καταπληκτικό το να παίζεις μπροστά τους, σ' αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν!»
Αναφερόμενος στη χρονιά που έκλεισε, αλλά και στο τι επιφυλάσσει το μέλλον, ο Σεπέδα είπε: «Αυτό που κρατώ από τη φετινή σεζόν, είναι η πολύ μεγάλη βοήθεια που είχα από τους συμπαίκτες μου και από τους προπονητές μου, που με στήριξαν με κάθε τρόπο και με έκαναν καλύτερο παίκτη. Τους ευχαριστώ πολύ όλους! Οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι, λόγω της γλώσσας, αλλά σιγά – σιγά ήρθε η προσαρμογή και μπόρεσα να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα. Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ του χρόνου. Προς το παρόν έχω άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού θα δοκιμαστώ στην Κορέα και κατόπιν θα ενσωματωθώ στην Εθνική Κούβας για να παίξουμε στο Παγκόσμιο Λιγκ και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο. Θα δούμε τι θα συμβεί μετά. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι στο μέλλον θα μου άρεσε πολύ να ξαναφορέσω τη φανέλα του ΠΑΟΚ και να παίξω πάλι μπροστά σ' αυτό τον κόσμο».

Νίκος Σμαραγδής :
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Μπορεί να είναι η τέταρτη ομάδα που έχω κατακτήσει πρωτάθλημα μαζί της, αλλά αυτό είναι το πιο γλυκό. Γιατί το πήρα με την ομάδα που έκανα τα πρώτα μου βήματα στην Α1. Είχαμε μία δύσκολη σειρά ημιτελικών και τελικών, αλλά το πιστέψαμε. Παρά το γεγονός πως χάναμε 2-0 σετ, πήγαμε το ματς στο πέμπτο και πιστεύω πως το πήραμε δίκαια και αποδείξαμε πως είμαστε καλύτεροι».
Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ τερμάτισε τέταρτος στην κανονική διάρκεια: «Είμαστε η ομάδα που ανατρέπει τα πάντα. Οι παίκτες είναι έμπειροι και καλοί. Ο Κουρνέτας κάνει τη διαφορά το τελευταίο διάστημα και έχει ξανανιώσει. Από το Γενάρη και μετά έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και με το πρωτάθλημα αυτό ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο αυτή η χρονιά».
Για τον τραυματισμό που είχε μέσα στη χρονιά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον προπονητή που με πίστεψαν. Ελπίζω να τους δικαίωσα. Εμείς οι αθλητές πρέπει να αποδεικνύουμε τις δυνατότητές μας. Είχα έναν τραυματισμό, αλλά δεν ήθελα να μείνω στο ράφι. Έχω σύνολο οκτώ πρωταθλήματα, αλλά αυτό όπως είπα είναι το πιο γλυκό. Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ, είναι το σπίτι μου η Θεσσαλονίκη και ελπίζω να παραμείνω».

Τα σετ: (21-25, 21-25, 25-16, 25-14, 15-10)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 17 (14/24 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 57% υπ -29% άριστες), Κουρνέτας 4 (2/2 π, 2 μπλοκ), Σεπέδα, 28 (24/47 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Λι, 8 (7/10 επ, 1 μπλοκ), Τακουρίδης, Γιαμπλόνσκι 10 (9/20 επ, 1 μποκ 66% υπ - 28% άριστες) / Γκαράς (λ, 50% υπ - 22% άριστες), Ντίνας, 1 (μπλοκ),Τερζής, Σμαραγδής 3 (2/5 επ, 1 άσσος), Εφραιμίδης 3 (2/4 επ, 1 μπλοκ), Καρασαββίδης

Φοίνικας (Νίκολιτς): Φέργκιουσον 4 (2/8 επ, 2 μπλοκ), Πάρις 6 (3/7 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κάλντγουελ 17 (17/32 επ, 58% υπ 39% άριστες), Ντόκιτς 16 (15/35 επ, 1 άσσος), Ανδρεάδης 7 (6/11 επ, 1 μπλοκ), Παπαρόδουλος, 7 (4/18 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ 47% υπ -26% άριστες)/ Ζήσης (λ, 57% υπ - 39% άριστες), Ηλίας, Χαραλαμπίδης 2 (2/2 επ), Λάππας,2 (2/2 επ, 1 μπλοκ, 33% υπ - 22% άριστες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...