10/4/16

oxyroN2.789









29ης αγωνιστικής της Super League 

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός - 2-0

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό και παρότι έπαιξε με τη… φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παρουσίας του στα φετινά πλέι οφ της Super League.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Βλάνταν Ίβιτς:
«Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση των παικτών. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί υπομονή. Τα είχαμε και στο τέλος φτάσαμε στη νίκη. Οταν παίζεις χωρίς κοσμο και με μια οργανωμένη ομάδα, που έχει επικίνδυνους επιθετικούς, αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να έχεις οργάνωση, πειθαρχία και να βγάζουμε την ποιότητά μας. Μας βγήκε προς το τέλος και πήραμε αυτό που θέλαμε.
Κάθε παιχνίδι έχει πίεση, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και ως παίκτες και ως προπονητές, ιδιαίτερα στην Τούμπα. Ολα τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίσεις. Σίγουρα η ομάδα δεν αξίζει να παλεύει να μπει στα πλέι οφ. Μαθηματικά έχουμε μπει, τώρα έγινε αυτό με τους βαθμούς. Λιγότερο από όλους φταίνει οι παίκτες. Επρεπε να αντιδράσουμε μετά το προηγούμενο παιχνίδι κι ευτυχώς έχουμε κάνει ένα καλό ματς. Παίξαμε με μια ομάδα καλά οργανωμένη, με δέκα παίκτες πίσω και είναι δύσκολο να τους σπάσεις. Έχουμε δύο ψηλούς επιθετικούς (σ.σ. Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ) τους οποίους δεν είχαμε στο παιχνίδι, ενώ κι αυτός που έπαιξε (Μακ), είχε να παίξει πολύ καιρό. Αυτό που τους ζήτησα, αυτό κάνανε και συγχαρητήρια».
Για το τι θετικό κρατάει από το σημερινό ματς: «Κρατώ την πειθαρχία και την υπομονή, γιατί παίξαμε με μυαλό και λογική. Ξέραμε ότι το παιχνίδι κρατάει 95 λεπτά. Εννοείται ότι θέλαμε να βάλουμε γκολ στο πρώτο λεπτό, αλλά το παιχνίδι λήγει όταν σφυρίξει ο διαιτητής».
Για το τι πρέπει να βελτιώσει ενόψει πλέι οφ: «Η ομάδα έχει κάνει πολλές τελικές. Και στο προηγούμενο παιχνίδι που χάσαμε είχαμε πάλι αρκετές τελικές και μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αυτό που προσπαθώ να κάνω μαζί με τους παίκτες είναι να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο και στην άμυνα και στην επίθεση. Εχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Δεν είμαστε κομπλέ κι ελπίζω σύντομα να γυρίσουν οι τραυματίες και να έχουμε επιτέλους όλους τους παίκτες».
Για το πως σχολιάζει δημοσιεύματα  που αφορούν επαφές του ΠΑΟΚ με προπονητές: «Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δεν διαβάζω, δεν ασχολούμαι. Πρώτη φορά το ακούω από σας».
Για το αν σκέφτεται μίνι προετοιμασία ενόψει πλέι οφ: «Δεν υπάρχει σκέψη και δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο. Πρώτα να μπούμε στα πλέι οφ. Δεν ξέρω από που έρχεται αυτό, ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει κάτι».
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να σκοράρει: «Οι επιθετικοί μας έχουν βάλει πολλά γκολ. Αν δούμε τους παίκτες στο κέντρο οι περισσότεροι είναι μεσοαμυντικοί. Σπάνια πατάνε στην περιοχή, εκτός από τον Πέλκα και είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα ο επιθετικός. Δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι και πιστεύω θα το βελτιώσουμε».

Μαρίν Λέοβατς:
«Είναι πολύ ωραίο πράγμα να σκοράρεις και ειδικά όταν είναι ωραίο όπως σήμερα. Το πιο σημαντικό είναι οι βαθμοί σε τέτοια παιχνίδια όμως και σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε».
Για το αν υπήρχε άγχος όσο έμενε το 0-0: «Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου παίξαμε καλά και χάσαμε ευκαιρίες αγχωθήκαμε λίγο. Είπαμε στο ημίχρονο ότι δε γίνεται να μην κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, μπήκαμε, πιέσαμε κι άλλο, σκοράραμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς».
Για την συνέχεια στο πρωτάθλημα και τα πλέι οφ: «Έχουμε το επόμενο παιχνίδι, μετά είναι τα πλέι οφ. Δουλεύουμε κάποια καινούργια πράγματα με νέο προπονητή, πάνω στο στυλ που θέλει, πάνω στους αυτοματισμούς και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».
Για την θέση στην οποία αγωνίζεται: «Σίγουρα, όλη μου τη ζωή έχω μάθει να παίζω με τέσσερις στην άμυνα. Δυσκολευόμασταν με το άλλο σύστημα, δεν άρεσε νομίζω σε όλη την ομάδα, Τώρα βολευόμαστε περισσότερο».
Για το άδειο γήπεδο: «Είναι και δύσκολο και άτυχο ότι θα παίξουμε με άδειες κερκίδες. Δεν έχει μάθει έτσι ο παίκτης, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος 100%. Έχουμε δείξει στα παιχνίδια με τις καλές ομάδες ότι παίζουμε και καλύτερα, ίσως μας βολέψει το γεγονός ότι θα παίζουν ανοιχτά».
Για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στην εθνική Κροατίας: «Αυτή είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να την κάνετε στον προπονητή της εθνικής. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι, να βοηθάω την ομάδα μου, να είμαι υγιής και αν παίξω καλά μπορεί να του βάλω έναν πονοκέφαλο».

Ρόμπερτ Μακ
«Ήμουν τέσσερα παιχνίδια εκτός, ήταν ένα δύσκολο διάστημα, όπως δύσκολο ήταν και το παιχνίδι σήμερα, χωρίς κόσμο. Ήταν ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις φάσεις, μπήκαμε δυνατά, πιέσαμε και πετύχαμε δύο γκολ στο τέλος. Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για να μπούμε στα πλέι οφ», ήταν τα πρώτα λόγια του Σλοβάκου.
Για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ: «Κάθε προπονητής έχει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Σίγουρα ο κ. Τούντορ άφησε κάποια πράγματα, ήρθε ο κ. Ιβιτς, έφερε κάποια καινούργια πράγματα. Προσπαθούμε να τα βάλουμε στο παιχνίδι μας. Επικεντρωνόμαστε στο να κερδίζουμε τα παιχνίδια μας, όπως κάναμε σήμερα, όπως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την επόμενη εβδομάδα».
Για τα επερχόμενα πλέι οφ: «Έχουμε ακόμα 2-3 εβδομάδες για αυτό. Θα προετοιμαστούμε όταν έρθει αυτή τη στιγμή. Κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα από πέρσι. Δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολο, θα πάμε για τη δεύτερη θέση».

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάτσε (90' Τσίμιροτ), Τζιόλης, Χαρίσης, Πέλκας (60' Κοροβέσης), Ροντρίγκεζ (91' Κούστα), Μακ.

Λεβαδειακός: Μοσχονάς, Τσουρίκοφ, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μάγκας (60' Τόπι), Μαχαίρας, Γιακουμάκης, Μπελγκαζουανί (46' Παππάς), Ατζαγκούν (85' Μίνγκας), Μάντζιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...