9/4/16

oxyroN2.786















Ημιτελικα των play offs του πρωταθλήματος volley

Ολυμπιακος - ΠΑΟΚ - 2-3

Το μεγαλύτερο πάρτι μέχρι το επόμενο, που θα γίνει τη Δευτέρα στο «Παλατάκι» μπροστά στον κόσμο μας, έστησε ο ΠΑΟΚ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, όπου θριάμβευσε και πάλι επί του Ολυμπιακού, με τρόπο επικό: Η τεράστια νίκη με 2-3 σετ (27-25, 25-21, 20-25, 20-25, 14-16) ήρθε με ανατροπή από 2-0 σετ και από 14-12 στο τάι μπρέικ, με τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη να κάνουν ξανά κατάθεση ψυχής...
Ο Δικέφαλος έδειξε ποιος είναι ο πρωταθλητής και «ξεγύμνωσε» για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες την κορυφαία ομάδα της κανονικής περιόδου της Volleyleague, φτάνοντας σε 2-0 νίκες στην σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ.
Πλέον, το ραντεβού ανανεώνεται για το "PAOK Sports Arena", όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα (11/04, 20:30), με στόχο να «καθαρίσει» την πρόκριση με 3-0 νίκες, παίρνοντας δύναμη από τους φιλάθλους του, που είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν την ομάδα όπως μόνο αυτοί ξέρουν!

Δείτε το video ΕΔΩ

Γιάννης Καλμαζίδης: 
"Είμαστε κοντά στην πρόκριση, αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα. Έχουμε κούραση, τόσο σωματική και όσο και πνευματική. Είναι δύσκολο να ξαναδώσεις ενέργεια στο παιχνίδι όταν δεν πάνε τόσο καλά τα πράγματα, αλλά στο τέλος καταφέραμε και το κάναμε, φτάνοντας στη νίκη. Τώρα η καυτή πατάτα έρχεται στα χέρια μας, μέσα στο γήπεδό μας. Ξέρουμε πως πολλές φορές η έδρα δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια".
Όσο για τον υπερηχητικό Σεπέδα: "Έχουμε στο ρόστερ 14 παίκτες, που όλοι έχουν τον ρόλο τους και είναι εξαιρετικοί. Ο Σεπέδα είναι διαγώνιος, οπότε παίρνει αυτός πολλές επιθέσεις. Έχει πολλά να μάθει ακόμη. Εκεί που χτυπάει τη μπάλα δεν το κάνουν πολλοί. Είναι πολύ υψηλού επιπέδου παίκτης!"

Ρολάντο Σεπέδα:
«Το παιχνίδι δεν μας πήγε καλά στην αρχή, αλλά δεν παραδοθήκαμε ποτέ. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατός αντίπαλος, εμείς όμως είχαμε μεγαλύτερη αντοχή και μεγαλύτερη θέληση. Ήταν πολύ σημαντική η νίκη της Τετάρτης, επηρέασε πολύ και τις δύο ομάδες και πλέον ξέραμε τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε για να κερδίσουμε ξανά».
Αναφορικά με τη δική του εμφάνιση:
«Όλοι δώσαμε το καλύτερο που μπορούσαμε, για να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη με 2-0 νίκες. Στην Κούβα υποσχέθηκα ότι θα γυρίσω ως πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ και θέλω να τηρήσω την υπόσχεσή μου. Εμείς οι Κουβανοί δεν εγκαταλείπουμε ποτέ.
Ήταν πραγματικά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στον οποίο οφείλω πολλά. Μετά από τις άτυχες στιγμές που προηγήθηκαν στις άλλες διοργανώσεις, είχα χρέος απέναντι στην ομάδα και στον κόσμο της, που μου έδωσε δύναμη και πιστεύει σ' εμάς. Τη Δευτέρα θέλουμε να τους έχουμε όλους κοντά μας, για να φτάσουμε σε άλλη μια νίκη. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά τώρα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση».
Τέλος, σχετικά με τον τελευταίο πόντο του αγώνα και την απαράδεκτη αντίδραση από πλευράς ηττημένων, οι οποίοι έδειξαν ότι δεν ξέρουν να χάνουν, ανέφερε:
«Το μόνο που έκανα, ήταν να αγγίξω το σήμα του ΠΑΟΚ, πράγμα που δεν άρεσε σ' αυτούς που φώναζαν υπέρ του Ολυμπιακού και μας αποδοκίμαζαν σ' όλο το παιχνίδι. Πλέον ξέρω πώς είναι οι οπαδοί στην Ελλάδα και δεν μου φαίνονται τόσο παράξενες οι αντιδράσεις τους. Εγώ κάνω το παιχνίδι μου και όταν ολοκληρώθηκε το ματς έδειξα ότι αγωνίζομαι και κερδίζω για τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Θάνος Τερζής
«Η προχθεσινή νίκη μας έδωσε πίστη ότι μπορούμε να κερδίσουμε ξανά. Το πιστεύαμε όταν χάναμε με 2-0 σετ, αλλά ακόμα και στο τάι μπρέικ. Ξέραμε ότι η δική μας απόδοση θα ήταν το κλειδί. Όπως έχω ξαναπεί, είμαστε καλύτεροι σε όλους τους τομείς, ως ομάδα αλλά και ως μονάδες. Πλέον έχουμε 'δέσει' ως σύνολο και παίζουμε αυτό που μπορούμε. Χρειάζεται όμως να το κάνουμε κάθε φορά», είπε ο 37χρονος πασαδόρος.
Ταυτόχρονα, αναγνώρισε ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη για τον Δικέφαλο:
«Το επόμενο παιχνίδι θα είναι εξίσου δύσκολο. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Για μας, το σκορ είναι ακόμα στο 0-0. Ξεχνάμε τις νίκες που προηγήθηκαν, μας νοιάζει μόνο η επόμενη. Ξέρουμε ότι τη Δευτέρα θα έχουμε τον κόσμο κοντά μας και θέλουμε να μας βοηθήσει για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση, με υπομονή και αυτοσυγκέντρωση».

Τα σετ: 27-25, 25-21, 20-25, 20-25, 14-16

Ολυμπιακος (Πιάτσα): Σουλτανόπουλος 7 (4/8 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 27 (25/49 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τσουκ 13 (13/28 επ, 55% υπ -50% άριστες), Όγκουρτσακ 10 (9/24 επ, 1 μπλοκ, 74% υπ - 47% άριστες), Σπίνου 9 (3/12 επ, 6 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 62% υπ - 40% άριστες), Γκούζντα (λ), Σακόγλου, Στιβαχτής, Κοκκινάκης 1 (1/4 επ), Παπαδόπουλος, Σφενδυλάκης

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 15 (11/30 επ, 4 άσσοι, 63% υπ -60% άριστες), Κουρνέτας 2 (2/2 επ), Σεπέδα 33 (29/59επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 4 (2/3 επ, 2 μπλοκ), Λι 6 (5/10 επ, 1 μπλοκ), Γιαμπλονσκι 12 (11/22 επ, 1 μπλοκ, 66% υπ -45% άριστες) / Γκαράς (λ, 60%υπ - 44% άριστες), Ντίνας 2 (μπλοκ), Τερζής, Σμαραγδής 9 (9/13 επ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...