9/4/16

oxyroN2.788












26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League.

Καβάλα - ΠΑΟΚ - 74-87

Για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο κλειστό της Καλαμίτσας την Καβάλα με 74-87...

Σούλης Μαρκόπουλος:
«Ήταν ένα παιχνίδι που ήθελε μεγάλη προσοχή. Και δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί ήταν συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα του αγώνα και έδειξαν την απαιτούμενη συγκέντρωση και στη διάρκεια του αγώνα. Δεν αφήσαμε περιθώρια στην Καβάλα να αντιδράσει, είχαμε συγκέντρωση γιατί όσο καλός κι αν είσαι, αν δεν δώσεις ανάλογη συγκέντρωση μπορεί να βρεθείς προς εκπλήξεως. Ακόμη κι όταν μείωσαν οι αντίπαλοί μας στους έξι πόντους, οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα και τελείωσε το παιχνίδι αρκετά εύκολα. Εύχομαι στην Καβάλα να επανέλθει πολύ γρήγορα στην Α1, γιατί μειώνονται οι ομάδες από την Βόρεια Ελλάδα».
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σχολίασε και την τιμωρία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση αυτός που θα κρίνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή, αλλά πρέπει να πω ότι βλέπουμε να μην υπάρχει σεβασμός στην αντιμετώπιση προς τον Σοφοκλή μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας παίκτης με πολύ δυνατό κορμί, έτσι παίζει, έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, είναι τιμή για μας που τον έχουμε στην ομάδα μας, τον γνωρίζουν όλοι και θα δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα δυναμόμετρο για έναν παίκτη που λόγω της φυσικής του δύναμης έτσι παίζει. Φυσικά και δεν θέλουμε να υπάρχουν αντιδράσεις των παικτών, δεν τις επικροτούμε, αλλά θέλουμε να υπάρχει σεβασμός προς τον Σοφοκλή και προς όλους τους παίκτες μας. Αυτό είναι το παράπονό μου και το λέω για πρώτη φορά. Δεν έχω μιλήσει όλη την χρονιά για αυτό».
Για τα παιχνίδια των πλέι οφ με τη ΑΕΚ, ο κ.Μαρκόπουλος τόνισε: «Παίζουμε με πολύ καλή ομάδα, που έχει ένα δυνατό ρόστερ, με καλούς παίκτες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το πρώτο παιχνίδι σε αυτές τις σειρές είναι πάντα σημαντικό, μπορεί αν υπάρχει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού, παρόλο που οι ομάδες γνωρίζονται καλά. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ, είναι η ψυχολογία, πρέπει να είσαι δυνατός και στο παιχνίδι και παντού».

Μιλένκο Τέπιτς (13 πόντοι με 5/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα):
"Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, που θέλαμε να το κερδίσουμε, καθώς περιμέναμε να χάσει και η Κηφισιά για να πάρουμε την 5η θέση. Αυτός ήταν ο μίνιμουμ στόχος  για την κανονική περίοδο. Στα play offs θα παίξουμε την ΑΕΚ. Λυπάμαι για την Καβάλα που υποβιβάζεται, οι παίκτες της έδωσαν πολύ μεγάλη μάχη, εύχομαι να επιστρέψουν την επόμενη σεζόν στην basket league και πάλι. Εμείς από την πλευτά μας ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τα play offs".
Όσο για τα παιχνίδια με την ΑΕΚ που ακολουθούν: "Μπαίνουμε στα play offs έχοντας γεμάτο ρόστερ και χωρίς απουσίες τραυματισμών. Κάτι που δε συνέβη, κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Μπορεί η ΑΕΚ να είναι αυτή που έχει το πλεονέκτημα, εγώ όμως πιστέυω ότι διαθέτουμε ποιότητα, θα είμαστε  ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος!"

Κώστας Βασιλειάδης 
Ναι υπήρχαν προτάσεις από ομάδες για εμένα. Μιλήσαμε όμως με τον ΠΑΟΚ που με έχει βοηθήσει τόσο πολύ. Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω τώρα την ομάδα. Μαζί ξεκινήσαμε και μαζί θα τελειώσουμε την σεζόν. Η 5η θέση ήταν το μίνιμουμ για εμάς. Ξεκινήσαμε στην αρχή με όνειρο την 3η θέση. Δεν τα καταφέραμε, αν και δεν έχει τελειώσει κάτι. Είναι σημαντικά τα play off. Τώρα ξεκινούν τα ωραία παιχνίδια. Στα τελευταία ματς η ομάδα τρέχει περισσότερο στο γήπεδο και βάζει ωραία καλάθια. Στα play off θα έχουμε και τον «Σόφο»»

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 35-48, 56-64, 74-87

Καβάλα: Lazer 14 (3), Williams 11, Mackie 15 (4), Kromah 11 (1), Kostov 5, Λίβας, Γιαννακίδης, Καλαϊτζίδης, Βελισσαρίου, Σταμπουλής 8 (2), Γκέλιος, Ταπούτος 10

ΠΑΟΚ: Tepic 13 (1), Hatcher 4, Clanton 12, Duvnjak, Markovic 10 (5/5 δίποντα), Κώττας, Βασιλειάδης 22 (6!!!), Λιάπης 3 (1), Κακαρούδης 4, Τσόχλας 5 (1), Δέδας 5 (1)


 

4η αγωνιστική των play offs του γυνακείου πρωταθλήματος χάντμπολ

Αναγέννηση Άρτας - ΠΑΟΚ - 28-30

Για την 4η αγωνιστική των play offs του γυνακείου πρωταθλήματος χάντμπολ, ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαίο διπλό κερδίζοντας 28-30 την Αναγέννηση στην Άρτα...
Με τη σημερινή της νίκη, η ομάδα μας  –έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο- ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 πόντους, έναντι 16 της Νέας Ιωνίας, η οποία αγωνίζεται με τον Μέγα Αλέξανδρο στα Γιαννιτσά.

Για τον ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Νούλα, Μίλασιτς. Η ομάδα της Γρηγορίας Γκόλια έλεγχε το παιχνίδι και ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, καταφέρνοντας να πάρει δίκαια τους δύο βαθμούς.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-3, 8-9, 9-13, 12-15, 15-17 (ημχ.), 18-20, 20-21, 23-25, 24-26, 25-28, 28-30

Δίλεπτα: 5-3, πέναλτι: 6/6-3/4.

ΑΡΤΑ (Γιώργος Παναγιώτου): Καλοϊδή 7, Σμαρδέλη 2, Βέμη, Παπαδοπούλου 4, Σκάρα 8, Στανκούτε 7, Ζούμπου, Σαπλαούρα, Κουρέλη, Δημητρίου, Παναγιώτου, Ματαρώνα, Κολιού, Μέγα, Καλασνίκοβα.

ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Τσαουσίδου 5, Νούλα, Μίλασιτς, Σημαιοφορίδου, Χειμωνά, Τζέριτς, Μούρνου 6, Ράτσικα, Μπατζαρακούδη, Κωστοπούλου 5, Παύλου, Τσομπανίδου, Βαφειάδου 8, Στρατάκη 1, Παπάζογλου, Μάστακα 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.23

Ποδόσφαιρο Γυναικών Νοκ-Αουτ Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος  ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός - Γήπεδο Νέων Επιβατών Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 16:00