28/8/15

oxyroN2.593















Μια ομάδα που μέχρι πριν μερικές μέρες ήταν παντελώς άγνωστη στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, η Γκαμπάλα από τον Αζερμπαϊτζάν, συμπληρώνει την τετράδα στον όμιλο του ΠΑΟΚ!

Η Γκαμπάλα φρόντισε να μας συστηθεί αποκλείοντας τον βάζελο χτες (27/8), με το 2-2 της Λεοφώρου...
Δεν πρόκειται για την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν αλλά για μια ομάδα που τερμάτισε στην τρίτη θέση του εθνικού πρωταθλήματος. Αρχισε τις εφετινές ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τον α' προκριματικό του Γιουρόπα όπου είχε μια πολύ καλή πορεία αποκλείοντας την Ντιναμό Τιφλίδας (2-0, 1-2), την Τσουκαρίτσκι (2-0, 0-1) και τον Απόλλωνα Λεμεσού (1-1, 1-0).
Η εφετινή είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης. Αλλωστε πρόκειται για ένα σύλλογο που ιδρύθηκε μόλις το 2005! Αν και η φυσική της έδρα είναι στην Γκαμπάλα, περίπου 180 χιλιόμετρα από το Μπακού, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια χρησιμοποιεί ως έδρα το «Μπακσέλ Αρένα» (15.000 θέσεων) που βρίσκεται στην πρωτεύουσα.
Δεν λείπουν τα χρήματα πάντως από το ταμείο του συλλόγου. Κατά το παρελθόν προσελήφθη ως προπονητής ο πρώην παίκτης της Αρσεναλ και της Εθνικής Αγγλίας Τόνι Ανταμς (δίχως επιτυχία), ενώ εφέτος πραγματοποίησε δέκα μεταγραφές.
Το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν αρχίζει την Κυριακή (9/8) και η Γκαμπάλα υποδέχεται τη Δευτέρα (10/8) την Κάραμπακ σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν αποκλείεται να βρεθεί άνθρωπος του Παναθηναϊκού για κατασκοπεία, αφού πρόκειται για έναν άγνωστο αντίπαλο.
Στο ρόστερ της υπάρχουν αρκετοί γηγενείς αλλά και τρεις Ουκρανοί, ένας Πολωνός, δύο Βραζιλιάνοι, ένας Σέρβος, ένας Ρουμάνος, ένας Βόσνιος και ένας Εσθονός.

Ταυτότητα

Ετος Ιδρυσης: 2005
Χώρα: Αζερμπαϊτζάν
Γήπεδο: Γκαμπάλα Σίτι Στάντιουμ (8.000), Μπακσέλ Αρένα (15.000)
Πρωταθλήματα: -
Κύπελλα: -
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Μπεζοτόσνι, Ναζίροφ, Πόποβιτς, Πιετρζκβιεβιτς
Αμυντικοί: Αμπάσοβ, Σάντος, Καμάλοφ, Αμιρκάνοβ, Μουσάγιεφ, Ρικαρντίνιο, Στάνκοβιτς, Βένριντουμπ
Μέσοι: Ντανσταμίροβ, Φλορέσκου, Γκάι, Χουσείνοφ, Μαμάντοφ, Μιρζαμπέκοφ Σαντίκοβ, Ζαργκάροβ
Επιθετικοί:Αντόνοφ, Ντόντο, Ζένζοβ, Ζεκ, Καμανάν, Πόποβιτς
Προπονητής
Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το 2014 ο 50χρονος Ουκρανός Ρομάν Γκρίγκορτσουκ με παρελθόν στην Βεντσπιλς (2005-2009) και την Τσερνομόρετς (2010-2014).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου