13/11/13

oxyro N2.131

 















  











Eurocup

Νίζνι Νόβγκοροντ - ΠΑΟΚ - 87-53

Ο ΠΑΟΚ  εχάσε στη Ρωσία από τη Νίζνι Νόβγκοροντ με 87-53, στη δεύτερη του απώλεια μετά από πέντε αγωνιστικές στο Eurocup. Παρά την βαριά  ήττα του από την Niznhy Novgorod, o ΠΑΟΚ παρέμεινε στην πρώτη τριάδα του ομίλου.
Τα σημερινά αποτελέσματα:
Nizhny Novgorod - ΠΑΟΚ 87-53
Alba Fehervar - TED Ankara 92-84
Khimik Yuzhne - Buducnost Voli 84-76

H βαθμολογία του 6ου ομίλου:
Ομάδες / νίκες -ήττες
1. Nizhny Novgorod 4-1
2. Khimik Yuzhne 4-1
3. ΠΑΟΚ  3-2
4. Buducnost VOLI 2-3
5. Aykon TED Ankara 1-4
6. Alba Fehervar 1-4

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:
Buducnost VOLI - ΠΑΟΚ (19/11)
Khimik Yuzhne - TED Ankara (20/11)
Alba Fehervar - Niznhy Novgorod (20/11)

Σούλης Μαρκόπουλος

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της Nizhny. Ήταν πολύ καλή μέσα στο παιχνίδι και άξιζε τη νίκη. Εμείς παίξαμε ένα από τα χειρότερά μας παιχνίδια. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ άσχημα με 10-0 στην αρχή του αγώνα, στη συνέχεια προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και να μείνουμε στο αγώνα. Η Nizhny είχε όμως αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της και πήγε στους 15 πόντους την διαφορά, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου παίξαμε πολύ καλά και καταφέραμε να μειώσουμε την διαφορά, παίζοντας καλύτερα, ενώ καταφέραμε να βγάλουμε και αιφνιδιασμούς. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύαμε ότι θα διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, αλλά ξεκινήσαμε πάλι άσχημα και τους δώσαμε 13 πόντους διαφορά στα πρώτα 3-4 λεπτά.
Επανήλθαμε στο παιχνίδι κατεβάσαμε την διαφορά κι εκεί που πιστεύαμε ότι μπορούμε να το ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι, ήρθε ένα σφύριγμα από τους διαιτητές. Ενώ ήταν βήματα του παίκτη της Nizhny, μέτρησαν το καλάθι και έδωσαν και φάουλ, ακολούθησε και τεχνική ποινή και η αντίπαλος ομάδα πήγε ξανά στους 13 πόντους. Όλα αυτά για μία φάση που την βλέπω πρώτη φορά στη ζωή μου, να κάνει ένας παίκτης ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω και να μην είναι βήματα. Από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθει η ομάδα. Ελευθερώθηκαν τα χέρια των αντιπάλων μας με αυτή την διαφορά, ενώ εμείς χάσαμε την συγκέντρωσή μας και το παιχνίδι από εκεί και πέρα ήταν μία απλή διαδικασία. H Nizhny είναι πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ της, ίσως είναι η πιο δυνατή στον όμιλό μας και της εύχομαι καλή συνέχεια».

«Πιστεύω ότι η Nizhny είναι πολύ καλή ομάδα, έχει ψηλά κορμιά και αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα. Είχαμε άσχημα ποσοστά έξω από το τρίποντο, χειρότερα από κάθε άλλο ματς. Και ο τρόπος που αναπτυχθήκαμε στο ματς δεν ήταν σίγουρα ο σωστός».

Για την απόδοση της ομάδας στο τελευταίο δεκάλεπτο: «Κάναμε προσπάθεια να γυρίσουμε τρεις φορές, αλλά σε εκείνο το σημείο ήταν και θέμα ψυχολογίας για την Nizhny, έβαλαν συνεχόμενα τρίποντα και δεν μπορέσαμε να επανέλθουμε στο παιχνίδι από εκεί και πέρα».

Για το θέμα πρόκρισης: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Θα εξαρτηθεί και από τα άλλα αποτελέσματα. Υπάρχει ένας ακόμη γύρος θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την πρόκριση. Δύσκολα ομάδα θα κερδίσει κάποια ομάδα στη Ρωσία την Nizhny κι εμείς θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι».

Για το εάν περίμενε να χάσει ο ΠΑΟΚ με τέτοια διαφορά: «Δεν περίμενα να χάσουμε με αυτή την διαφορά, αλλά ήρθε φυσιολογικά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, με τους αντιπάλους μας να παίζουν τόσο καλά και εμείς να έχουμε χαθεί στο γήπεδο».

Για το ενδεχόμενο να κριθεί η πρόκριση στο παιχνίδι με την Nizhny στη Θεσσαλονίκη... «H Nizhny είναι μία πολύ καλά ομάδα και μακάρι να έχουμε πάρει την πρόκριση πριν από αυτό τον αγώνα. Αυτό θα είναι το καλύτερο για μας. Ωστόσο είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με έναν αγώνα απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης και πριν περάσουν 48 ώρες, με ένα πολύ δύσκολο ταξίδι όλη την ημέρα, με μία χαλαρή προπόνηση σε αυτό το γήπεδο, ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Για μας κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δύσκολο»

Γιώργος Δέδας:
«Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Η ομάδα που αντιμετωπίσαμε έχει ψηλά κορμιά και παίζουν πάντα σκληρά ειδικά στο γήπεδό τους. Είπαμε πριν το παιχνίδι να έχουμε το κοντρόλ του αγώνα για να μπορέσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Το κάναμε δύο φορές όταν ξέφυγαν στο σκορ και επιστρέψαμε, αλλά στο τέλος δεν καταφέραμε να το κάνουμε ξανά. Όταν η Nizhny άρχισε να σκοράρει και να βάζει όλα αυτά τα τρίποντα, πήρε τον ρυθμό του αγώνα και ήταν πολύ δύσκολο για μας να γυρίσουμε το παιχνίδι».

ΠΑΟΚ: Πέιν 2, Κούπερ 7(1), Χαραλαμπίδης 8 , Τσόχλας 6, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 13, Δέδας, Μαργαρίτης 6, Καλλές 1, Μπόγρης 5, Κασελάκης 3(1), Λιάπης 2.

Νίζνι: Μπαμπούριν 2, Μπάμπιτ 4, Μπρέζετς 10, Ίβλεφ 3, Αντόνοφ 9(1), Κχοστόφ 12(1), Γκουμπάνοφ 3(1), Πάνιν 14(4), Τόμσον 15(1), Σαβέλιεφ 2, Πολ, Γκολοβίν 13(2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...