28/11/13

oxyro N2.140














 












 
Europa League.  5η αγωνιστική των ομίλων

Σαχτιόρ Καραγκαντί - ΠΑΟΚ - 0-2

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει νίκησε  την Σαχτιορ και εξασφάλισε  μαθηματικά την πρόκριση για την επόμενη φάση των "32" του Europa League, ενώ η πρωτιά του ομίλου θα παιχτεί με την Άλκμααρ στην Τούμπα, στις 12 Δεκεμβρίου. Τα γκολ  Λούκας και Κίτσιου.
Μετά το τέλος του αγώνα με την Σαχτιόρ, οι παίκτες χαιρέτησαν τους φίλους του ΠΑΟΚ

Χουμπ Στέφενς

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε απέναντι σε μία ομάδα που παίζει με μεγάλες μπαλιές και είναι δυνατή και σε στημένες φάσεις είχαμε καλή απάντηση σε παιχνίδι κατοχής. Βάλαμε τα γκολ σε κατάλληλες στιγμές. Είχαμε μία  εικόνα που μας επέτρεψε να κερδίσουμε και είμαι χαρούμενος για αυτό», είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ που δεν θέλησε να θέσει στόχο ξεκάθαρο για την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά προτίμησε να δει το επόμενο παιχνίδι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την Δευτέρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να προετοιμαστούμε για αυτόν».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θέλησε να μιλήσει για κανέναν παίκτη της Σαχτέρ, αν και δέχθηκε σχετική ερώτηση από τοπικό δημοσιογράφο, ενώ όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του Τζαβέλα στο κέντρο της άμυνας και το ενδεχόμενο ενίσχυσης, τόνισε: «Όταν έχεις πρόβλημα σε μία θέση πρέπει να βρίσκεις τις απαντήσεις. Αυτό κάναμε κι εμείς με τον Τζαβέλα, που έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπήρχαν από αυτόν στο παιχνίδι. Δεν θα ήθελα όμως να αναφερθούμε σε έναν ποδοσφαιριστή. Είμαι υπερήφανος από όλη την ομάδα, είχαμε το κατάλληλο πνεύμα όλη την ημέρα για αυτό το ματς».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σχολίασε –μετά από σχετική ερώτηση- και το γεγονός ότι μετά το 0-1, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση και κινδύνεψε: «Δεν είσαι ποτέ χαρούμενος όταν χάνεις τον έλεγχο του αγώνα, αλλά αυτό συμβαίνει κι εξαιτίας του αντιπάλου. Όταν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές είναι στην περιοχή και προσπαθούν να πιέσουν πολύ τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε σωστά».

Παναγιώτης Γλύκος

Για τη φάση του τραυματισμού του είπε: "Με χτύπησε λίγο ο αντίπαλος μου με τις τάπες, αλλά τώρα είμαι καλά..."
Για το παιχνίδι σχολίασε: "Είχαμε στόχο να περάσουμε στους 32 είτε με νίκη είτε με ισοπαλία απόψε. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που καταφέραμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Κάναμε σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό ματς. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο πρώτο μέρος, αλλά  στο δεύτερο επαναπαυτήκαμε μετά το γκολ και οι αντίπαλοι μας είχαν κάποιες ευκαιρίες. Στο τέλος όπως είδατε εμείς πήραμε αυτό που θέλαμε".
Για τους οπαδούς που βρέθηκαν στην Αστάνα: "Το ξέραμε πριν έρθουμε εδώ πως οι οπαδοί μας θα είναι στο γήπεδο και θα μας στηρίξουν. Ήταν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Μια τόσο μακρινή μετακίνηση οπαδών, από την Θεσσαλονίκη στο Καζακστάν. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και σίγουρα έχουν και αυτοί ένα μερίδιο από αυτή τη νίκη"...
Για το ότι πήρε θέση βασικού στην ομάδα δήλωσε: "Περιμένω πάντα να μου δοθεί η ευκαιρία και πάντα ξέρω πως πρέπει να είμαι έτοιμος. Γι' αυτό δουλεύω όσο μπορώ στις προπονήσεις".

Στέλιος Κίτσιου

"Θέλαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάρουμε την πρόκριση, τα καταφέραμε και είναι πολύ σημαντικό που πήραμε την πρόκριση. Είναι μεγάλες οι διαφορές με το πλαστικό γήπεδο, ωστόσο εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε την νίκη και το καταφέραμε. Έτυχε να είμαι εγώ στην συγκεκριμένη φάση και ευτύχισα να σκοράρω. Εμένα με νοιάζει να βοηθάω την ομάδα. Αφιερώνουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές την πρόκριση στον προπονητή".

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Σαχτέρ – ΠΑΟΚ 0-2
Άλκμααρ – Μακάμπι Χάιφα (απόψε, 20.00)

Η βαθμολογία του ομίλου

Group L

Clubs Α Ν Ι Η Γκολ Υπερ Γκολ κατά +/- Pts
AZ Alkmaar AZ Alkmaar 5 3 2 0        6 2 +4 11
PAOK FC ΠΑΟΚ 5 3 2 0        8 4 +4 11
Maccabi Haifa FC Maccabi Haifa FC 5 0 2 3        4 8 -4 2
FC Shakhter Karagandy FC Shakhter Karagandy 5 0 2 3        4 8 -4 2

Η επόμενη αγωνιστική  (12 Δεκεμβρίου)
ΠΑΟΚ – Άλκμααρ (22.05)
Μακάμπι – Σαχτέρ (22.05)

Σαχτιόρ Καραγκαντί: Μόκιν, Μάλι, Τζίτζιτς, Ταράσοφ, Ποριβάεφ (Μπαϊζάνοφ 82΄), Σίμτσεβιτς, Βίσιους, Κάνιας, Γκαζαριάν (Λούνιν 66΄), Φινοτσένκο, Χιζνιτσένκο (Ζένκοβιτς 76΄)
Στον πάγκο: Ποκατίλοφ, Μποραντάεφ, Γκαμπίσεφ, Νταραμπάιεφ

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (Σαλπιγγίδης 83΄), Στοχ (Βούκιτς 78΄), Λούκας (Νέτσιντ 90+3΄), Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Γιακουμής, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ολίσε

ΓΚΟΛ: 0-1 Λούκας 54΄, 0-2 Κίτσιου 90+1΄
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σ. Γκουμιενί (Βέλγος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάνιας 24΄, Ποριβάεφ 41΄, Λάζαρ 71΄
ΚΟΚΚΙΝΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...