3/10/13

oxyro N2.103
























 

2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ

Αλκμααρ - ΠΑΟΚ -1-1

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 1000 οπαδούς μας για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ  ήρθε ισοπαλία εκτός έδρα με την Αλκμααρ  1-1, με γκολ του Σαλπιγγίδη να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις το γκολ του Χαβελέου στο 82ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ είχε και 2 δοκάρια, Εξαιρετικός ο Κίτσιου, ο Χακόμπο επιτέλους έκανε ένα ματς που θύμισε την περσινή τερματοφυλακάρα

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
 
Shakhter Karagandi - Maccambi Haifa 2-2 (Finochenko 40', Τarasov 45' - Rayo 54', Turgeman 78') 
AZ Alkmaar - ΠΑΟΚ 1-1 (Gouweleeuw 82' - Σαλπιγγίδης 93') 
 
Η βαθμολογία...
Ομάδες / βαθμοί
 
1. ΠΑΟΚ 4
2. AZ Alkmaar 4
3. Maccambi Haifa 1
4. Shakhter Karagandi 1

Χουμπ Στέφενς
«Ο αγώνας είχε δύο μισά, στο πρώτο κυριαρχήσαμε και στο δεύτερο φάνηκε περισσότερο η ΑΖ. Είχαμε ευκαιρίες, ευτυχώς κάναμε το 1-1 και ολοκληρώθηκε έτσι ο αγώνας. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Στο δεύτερο  μέρος χάναμε τη μπάλα επειδή δεν είχαμε καλή οργάνωση και η ΑΖ ήταν καλύτερη. Παίξαμε ένα πολύ καλό ματς στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι. Ας μη λέμε ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας, αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα».

Για την εικόνα του δεύτερου μέρους: «Η ΑΖ Χρησιμοποίησε καλύτερα τον χώρο που δώσαμε στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο δεν μπορούσε να το κάνει. Γι’ αυτό κάποιοι παίκτες μας πρέπει να σκεφτούν για το επίπεδό τους».

Για τα συναισθήματά του: «Εγώ είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά όχι από την εμφάνισή μας στο δεύτερο μέρος».

Για την ατάκα που του αποδόθηκε για τον Ντε Μπουρ και τη μη τιμωρία του προπονητή του Άγιαξ: «Θέλω να πω στους Ολλανδούς δημοσιογράφους ότι διάβασα στον Τύπο πως χθες ονομάτισα κάποιον που έκανε ότι και εγώ που τιμωρήθηκα. Δεν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ας πούμε την αλήθεια».

Μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι είπε τα εξής: 
Για το αποτέλεσμα: «Το αποτέλεσμα ήταν καλό, αφού είδαμε πως το άλλο παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο. Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, αλλά όχι με τον τρόπο που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, παίξαμε οργανωμένα. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο είδα κάποια συμπεριφορά που δεν μπορώ να τη δεχτώ από τους ποδοσφαιριστές μου. Θα πρέπει να μιλήσω με κάποιους».

Για το που ρίχνει τα βέλη του: «Δεν θα μιλήσω μπροστά στην κάμερα για αυτά που πρέπει να τους πω. Αύριο στα αποδυτήρια, θα μιλήσω με τους παίκτες και θα τους πω ποιοι ήταν αυτοί που ανέφερα αλλά και τι δεν έκαναν σωστά».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ: «Είμαι χαρούμενος που έπαιξαν καλά στο πρώτο ημίχρονο, όμως, στο δεύτερο δεν ήταν καλοί. Μην ξεχνάμε, πως παίζαμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, η Άλκμααρ είναι αρκετά καλή ομάδα, αν βρει χώρο ξέρει να τον εκμεταλλευτεί. Στο πρώτο ημίχρονο δεν την αφήσαμε να παίξει ποδόσφαιρο, στο δεύτερο όμως βρήκε τους χώρους και έπαιξε αρκετά καλά».

Για τη συνέχεια: «Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, έχουμε αγώνα την Κυριακή ο οποίος είναι αρκετά δύσκολος»

Ο συνεργάτης του Χουμπ Στέφενς, Τόνι Λόκχοφ
«Στο πρώτο μέρος παίξαμε οργανωμένα. Πιέσαμε καλά από τα πλάγια και κάναμε ευκαιρίες.. Στο δεύτερο η ΑΖ ήταν πιο οργανωμένη και εμείς δεν είχαμε συνοχή.

Αν θα ήταν δίκαιο να χάσει σήμερα ο ΠΑΟΚ: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο, αλλά εμείς δικαιούμασταν το αποτέλεσμα. Ο Σαλπιγγίδης σκόραρε και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Στην Ευρώπη πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου».

Αν θεωρεί πρόβλημα τις πολλές χαμένες ευκαιρίες: «Δουλεύουμε πολύ σκληρά, προσπαθούμε να κρατάμε το 0 στην άμυνα. Παράλληλα ο στόχος μας είναι να δουλεύουμε στο δικό μας σκοράρισμα. Το δείχνουμε στη Σούπερ λίγκα, το δείχνουμε και σήμερα».

Για τις δυσκολίες του τεχνικού επιτελείου να διαχειρίζεται τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Αν ήμουν παίκτης θα μου άρεσε να παίζω σε όλα αυτά τα ματς. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, προετοιμαζόμαστε για το κάθε ματς. Σκεφτόμαστε τώρα το ματς με τον Παναθηναϊκό, θα κάνουμε

Αν είχε επικοινωνία με τον Στέφενς κατά τη διάρκεια του ματς: «Όχι, δεν είχα καμία επαφή. Προετοιμαστήκαμε για όλα από πριν και ήμασταν μαζί με τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης
«Θα μπορούσε να ήταν ή χειρότερα ή καλύτερα το παιχνίδι. Όλα είναι ανοιχτά σε αυτό το επίπεδο. Δεν ψάχνουμε για ήρωες, αλλά για το αποτέλεσμα. Χαίρομαι για το γκολ που έβαλα, αλλά και για το βαθμό» είπε αρχικά.

Για την απόδοση της ομάδας: «Δεν ξέρω αν είμαστε ευχαριστημένοι από το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος ήμασταν αρκετά καλοί και δικαιούμασταν το γκολ. Στην επανάληψη δεν ήμασταν καλοί και σίγουρα έπαιξε ρόλο και η τύχη με την ισοφάριση. Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Θεωρώ πως το ότι δεν ηττηθήκαμε είναι θετικό, γιατί εμείς και η Αλκμάαρ θεωρητικά είμαστε τα φαβορί».

Μιγκέλ Βίτορ
«Γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε βαθμούς εκτός έδρας. Όταν το κάνεις αυτό στην Ευρώπη, προχωράς. Στόχος είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας και να πάρουμε βαθμούς στα εκτός».

Για το νεκρό διάστημα του δεύτερου μέρους: « Η ΑΖ έχει ποιότητα. Στο πρώτο μέρος ελέγχαμε το ματς, αλλά στο δεύτερο μέρος βρήκαν το χρόνο τους και σκόραραν. Αντιδράσαμε και ισοφαρίσαμε».

Αν το κέρδος σήμερα είναι η αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το γκολ που δέχθηκε: «Είχαμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο να πετύχουμε και δεύτερο γκολ».

Αν ο βαθμός δίνει στην ομάδα καλύτερη ψυχολογία για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Είναι διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά τα θετικά αποτελέσματα ανεβάζουν την ψυχολογία. Ακόμη και αν χάναμε όμως, θα ήμασταν δυνατοί την Κυριακή. Τώρα θα έχουμε ακόμη καλύτερη ψυχολογία».

Αν εκνευρίστηκε με τον διαιτητή: «Κάποιες φορές μέσα στο παιχνίδι τα συναισθήματα είναι πιο δυνατά από εσένα. Ο διαιτητής ήταν καλός, συζητήσαμε μαζί και… τέλος καλό, όλα καλά».

ΑΖ Alkmaar: Εστέμπαν, Φιρχέφερ, Γιόχανσον Μ., Χαβελέου, Βάουτενς, Γκούντελι, Μάρτενς, Ελμ (Οβερτουμ 80΄), Ορτίθ, Γιόχανσον Α. (Αβντιτς 90+2΄), Μπέερενς (Γκούντμουνσον 69΄).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ (Σαλπιγγίδης 84΄), Νίνης (Λόρενς 76΄), Στοχ, Λούκας (Ολίσε 72΄), Αθανασιάδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λούκα Μπάντι (Ιταλός)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -
ΚΟΚΚΙΝΗ: -
ΓΚΟΛ: 1-0 Χαβελέου (82΄), 1-1 Σαλπιγγίδης (90+3΄)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.173

  Βόλεϊ Ανδρών Final-4 Λάρισα  29-30 Μαρτίου