28/2/13

oxyro N1.949


 
 






















 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  - 2-0

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε  12.000 οπαδούς μας έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση κέρδισε τον Λεβαδειακο με 2-0 στης Τούμπας και άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση για τα ημιτελικά, Τα γκολ στο 57 ο Αθανασιάδης και στο 60 ο Σαλπιγγίδης

Γιώργος Δώνης 
Για το 2-0 κι αν αυτό αποτελεί σκορ πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, ο έλληνας κόουτς επισήμανε: «Το 2-0 είναι απλώς το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Είναι σημαντικό ότι δε δεχθήκαμε γκολ στην έδρα μας. Αν είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί στην Λιβαδειά θα πάρουμε την πρόκριση στα ημιτελικά. Σε γενικές γραμμές, το σημερινό παιχνίδι, ήταν από τα πειθαρχημένα κι ώριμα ματς εντός έδρας. Όταν αναφερόμαστε σε αγώνες Κυπέλλου, πρέπει να σκέφτεσαι κι αυτά. Και στο πρώτο μέρος, παρά το γεγονός ότι είχαμε νευρικότητα με την μπάλα στα πόδια, για πρώτη φορά είμαι τόσο πολύ ικανοποιημένος για την αμυντική λειτουργία σε εκείνο το κομμάτι της αναμέτρησης, αλλά και γενικά σε όλο το 90λεπτο».

Σε ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ ήταν… καταιγιστικός, υπογράμμισε με ρεαλιστικό τρόπο: «Είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδι αυτά. Είναι υπερβολή να λέμε ότι είχαμε έναν καταιγιστικό ρυθμό. Είχαμε έναν καλό ρυθμό για 25 λεπτά στο β΄ μέρος, ηρεμία με την μπάλα στα πόδια, είχαμε τις προϋποθέσεις και κάναμε διαφορετικά πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε έναν αντίπαλο με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, με σύστημα 4-3-3, με έναν αμυντικό χαφ και 2 επιθετικά χαφ που έπαιζαν μαν του μαν στα δύο δικά μας αμυντικά χαφ και δε μας διευκόλυνε αυτό για να περνάμε την μπάλα στον άξονα και στα άκρα. Στο β΄ μέρος, βάλαμε τον Γκαρσία πιο ανοιχτά και πηγαίναμε την μπάλα πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Αυτά τα παιχνίδια μου αρέσουν κι η ομάδα μου άρεσε πάρα πολύ».

Για το αν ήταν οφ σάιντ το πρώτο γκολ, αρκέστηκε να πει: «Δεν το έχω δει ακόμη».

Για τον προσεχή αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στην Τούμπα, επισήμανε: «Εχουμε τις απουσίες των τιμωρημένων Λάζαρ κι Αθανασιάδη, θα δούμε αύριο αν έχουμε κάποια άλλα προβλήματα και θα γίνει ροτέισον στην ενδεκάδα. Πάντως μας ενδιαφέρει πρωτίστως το κυριακάτικο παιχνίδι, μια και θέλουμε να το κερδίσουμε».
Σαρλ Ιτάνζ  
Για το προβάδισμα πρόκρισης: «Είναι καλή αρχή αυτό το σκορ. Υπάρχει ένα δεύτερο παιχνίδι και πρέπει να προσέξουμε. Σήμερα παίξαμε μόνο το πρώτο μισό».

Για το κλειδί του αγώνα: «Το κλειδί είναι ότι πετύχαμε δύο τέρματα και δεν δεχθήκαμε γκολ. Αυτό μετράει στους αγώνες Κυπέλλου».

Για την κούραση της ομάδας: «Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες αυτό. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, δεν μας ανησυχεί η κούραση. Είμαστε πλήρης ομάδα με τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση»

Για τη συνεργασία της άμυνας: "Παιχνίδι με παιχνίδι, προπόνηση με προπόνηση γινόμαστε καλύτεροι. Είναι θέμα δουλειάς".
Λίαμ Λόρενς  
"Καμιά φορά κάνω σουτ γιατί νιώθω πως είμαι κοντά στο γκολ. Αλλες φορές όμως αυτό δεν αρέσει στους συμπαίκτες μου. Αστειεύομαι. Νομίζω παίζουμε καλά τελευταία, καλύπτουμε τους χώρους και ανεβαίνουμε ψηλά δίχως να χάνουμε την συνοχή μας. Μη ξεχνάμε πως παίζουν και οι αντίπαλοι ποδοσφαιρο. Δεν πρέπει να μας εφησυχάζει το 2-0. Κόντρα στον Πανιώνιο πρέπει να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο και πιστεύω πως θα βάλουμε πάνω από ένα γκολ".
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Γκαρσία, Λάζαρ, Ροτζέριο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ : Ακρίβος (Αθήνας) - Γεωργαράκος (Αθήνας) 
ΠΑΟΚ : Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Λίνο, Λόρενς, Γκαρσία (67 Κάτσε), Λάζαρ, Καμαρά, Σαλπιγγίδης (90 Κουμάλο), Αθανασιάδης.  
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ : Κυριακίδης, Νικολακάκης, Χοσέμι, Λισγάρας, Μεντί, Μαχαίρας, Κόρμπος (64 Ζησόπουλος), Ρομέου, Ροτζέριο (73 Καγιεχόν), Μπουμάλ (64 Πόι), Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...