7/2/13

oxyro N1.935





























 

ΜΠΑΣΚΕΤ Α1

ΠΑΟΚ - ΚΑΟΔ - 77-66 
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε  του ΚΑΟΔ με 77-66  και έτσι  έφτασε στις δώδεκα νίκες συνολικα  και  στην 8η νίκη  σε 8 παιχνίδια στο Παλατάκι. Στο γήπεδο και ο Πάμπλο Γκαρσία, που μοίρασε αυτόγραφα, φωτογραφήθηκε με μικρούς φίλους του ΠΑΟΚ και αποθεώθηκε!
Σούλης Μαρκόπουλος  
«Συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια στους παίκτες. Είχαμε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και δύσκολα παιχνίδια, μέσα σε δέκα μέρες. Ενώ έχουμε ορισμένες αδυναμίες για το ρόστερ που θέλουμε στις προπονήσεις αλλά και στον αγώνα, τα παιδιά έπαιξαν δυνατά τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο, δε μπήκαμε σωστά, όχι ότι δεν είχαμε ενέργεια, αλλά την καταναλώσαμε σε λάθος αγωνιστική συμπεριφορά. Προσπαθήσαμε για γρήγορα καλάθια και να πάρουμε διαφορά και όταν δεν ήμασταν αποτελεσματικοί δώσαμε καλάθια στον αιφνιδιασμό ,στον αντίπαλο. Η άμυνα μας δεν είχε υπομονή και παρουσιάσαμε λάθη, δίνοντας ευκαιρία στον αντίπαλο να φτάνει στο καλάθι μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάξαμε τη μορφή του παιχνιδιού. Βγάλαμε έξω από το ρυθμό τον αντίπαλο, πήγαν στα πλάγια και εκεί ήμασταν πολύ δυνατοί. Δούλεψαν καλά τα αμυντικά μας ριμπάουντ και μας έδωσαν καλές επιλογές και στην επίθεση. Πρέπει να ξεκουραστούμε, να δούμε τι θα γίνει με τους τραυματίες. Αυτοί οι παίκτες είναι και στρεσαρισμένοι, παίζουν πολύ, αλλά παίζουν καλά.
Η Δράμα έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, έχει καλό ρόστερ και στη συνέχεια μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Και πάκι ευχαριστώ τους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια».

Για το αν η εντολή ήταν για γρήγορο μπάσκετ στο ξεκίνημα: «Το λάθος γίνεται γιατί δεν παίρνεις τη σωστή απόφαση. Πήγαμε να τελειώσουμε γρήγορα το παιχνίδι. Δεν ήταν λάθος όλες οι επιλογές, αλλά δώσαμε ευκαιρία στον αντίπαλο να μας βρει ανοργάνωτους στην άμυνα. Η ομάδα παίζει δυνατή άμυνα και από εκεί έρχονται οι επιλογές. ¨Όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το αν θα επηρεάσει το ρυθμό της ομάδας, η διακοπή: «Εχουμε τραυματίες και τρεις παίκτες από αυτούς που παίζουν που είναι στα όρια. Από τα μέσα της άλλης εβδομάδας, ίσως έχουμε όλη την ομάδα, να δουλεύουμε».

Για τη χρησιμοποίηση του Χρυσικόπουλου, ως πλέι μέικερ: «Οι ανάγκες του παιχνιδιού μας ανάγκασαν να τον χρησιμοποιήσουμε και σαν άσο. Όταν θα μπει σε αυτά που θέλουμε θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα». 

Λεωνίδας Κασελάκης

«Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Για ανεξήγητος λόγους μπήκαμε πολύ χαλαρά. Η Δράμα είναι πολύ καλή ομάδα και την αδικεί η θέση της, μας δυσκόλεψε. Στο δεύτερο ημίχρονο σφίξαμε την άμυνα μας. Αυτό έπρεπε να το έχουμε κάνει στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 10ήμερο της διακοπή έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να γυρίσουν και οι τραυματίες. Πέρα από αυτό, πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το διάστημα και στις αδυναμίες μας, γιατί μπαίνουμε στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος».

Για την καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο: «Οι 46 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πάρα πολλοί, αλλά με τους 20 που δεχτήκαμε στο δεύτερο, ρεφάραμε κάπως την κατάσταση».

Για τη δική του απόδοση: «Δεν είναι το σημαντικό το τι κάνω εγώ. Η ομάδα παίζει ομαδικά. Σήμερα είμαι εγώ, αύριο κάποιος άλλος. ΟΙ πόντοι που βάζει ο καθένας είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς. Για αυτό είμαστε ενωμένοι, γιατί σε όλους αρέσει να πασάρουν».

Για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός ΠΑΟΚ: «Κάθε παιχνίδι πάμε ξεχωριστά. Είναι ένα ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Θα επικεντρωθούμε στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι». 

Πάμπλο Γκαρσία  στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ έκανε δηλώσεις 

Για την δική του κατάσταση ανέφερε: «Πρέπει να κάνω ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε από τις επόμενες ημέρες να είμαι έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα».

Όταν ρωτήθηκε για τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν ενδιαφέρον της Νασιονάλ από την Ουρουγουάη, επεσήμανε: «Η Νασιονάλ είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρός στην χώρα μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω τώρα εκεί και το μυαλό μου είναι πως θα βοηθήσω τον ΠΑΟΚ».

Για την ιστορία των τελευταίων ημερών  και το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο, ο Γκαρσία τόνισε: «Σε αυτό τον κόσμο είμαι ευγνώμων. Από εδώ και πέρα όλοι πρέπει να είμαστε στην ίδια γραμμή για να βοηθήσουμε την ομάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε και το προπονητικό τημ που ήρθε εδώ για να δουλέψει και να προσφέρει στον ΠΑΟΚ». 

ΠΑΟΚ (Βολές 19/24, 2ποντα 23/47, 3ποντα 4/14, 45 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 18 λάθη, 6 κλεψίματα): Κασελάκης 15, Χαραλαμπίδης 14, ΜακΓκράθ 4, Τσαϊρέλης 16, Παπαδόπουλος 14, Καλλές 2, Χρυσικόπουλος 2, Χαριτόπουλος 10.  

ΚΑΟΔ (Βολές 15/20, 2ποντα 18/44, 3ποντα 5/23, 35 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 16 λάθη, 6 κλεψίματα): Νόουλς 19, Μίτσελ 9, Μπάβσιτς 6, Κακαρούδης 8, Ντέιλ 9, Πάλμερ 11, Ρόου 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...