9/2/13

oxyro N1.939

 




 





 
 




























 
Superleague  Αγωνιστική: 21η

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ -3-1

Ο  ΠΑΟΚ μπροστά σε 10.000 οπαδούς μας κερδισε τον ΟΦΗ στην Τούμπα με 3-1, σ΄ ένα παιχνίδι, που είχε… σασπένς! Τα γκολ  Αθανασιάδης στο 38, ο Κατσικάς στο 45, Λόρενς στο 49.
Συγκινητικές στιγμές πριν την έναρξη του ματς με τους παίκτες των δύο ομάδων να τιμούν τη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη, που έφυγε σαν σήμερα πριν δεκαπέντε χρόνια...Ο φροντιστής της ομάδας του ΟΦΗ  βγήκε  από τα αποδυτήρια με την φανέλα φιλίας των οπαδών των δυο ομάδων. Από μπροστά έγραφε… «Gate 4» και πίσω  «Νότος – Βορράς…» «Γ… η Αθήνα και ο Πειραιάς…» Άριστη η φιλοξενία των οπαδών του ΠΑΟΚ προς τους οπαδούς του ΟΦΗ.


Γιώργος Δώνης
«Είναι σημαντικό που επανήλθαμε στις νίκες. Πλέον πρέπει να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε τα νέα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο στο σύνολο μας και να έχουμε καλύτερη απόδοση»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν πλέον μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίζει πιο εύκολα και πιο αποδοτικά το 4-4-2: «Θεωρώ ότι δεν παίξαμε ένα κλασικό 4-4-2, μια κι ο Λόρενς αγωνίζεται ως πιο ελεύθερος επιθετικός. Πλέον αποκτήσαμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό κατάλληλα μέσα στο γήπεδο για να γίνουμε καλύτερη ομάδα».

Για κάποιες εντολές που έδωσε στουςε παίκτες του, στον τραυματισμό του Περογαμβράκη στη φάση που ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι, σχολίασε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω. Το έχω ξανακάνει στην καριέρα μου, όταν είχα τέτοια ευκαιρία. Αυτά που είπαμε είναι εσωτερικά πράγματα. Απλά δε μου άρεσαν ορισμένα πράγματα και με έντονο τρόπο τα είπα στους παίκτες μου για να αντιδράσουμε στο παιχνίδι».

Για το πότε θα μπουν σε πλήρη δράση οι Καμαρά και Ολίσε, υπογράμμισε: «Δε βάζω τέτοιο στόχο. Απλά θέλω να εκμεταλλεύομαι την κάθε μέρα. Τα καινούργια παιδιά δείχνουν μεγάλη διάθεση και πλέον θα βλέπουμε κάθε μέρα τη δουλειά που γίνεται, θα παίρνουν χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια και θα διεκδικούν θέσεις στην ενδεκάδα».

Τέλος για το αμυντικό πρόβλημα που εμφάνισε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, είπε: «Θεωρώ ότι ήταν ένα ειδικό παιχνίδι λόγω των προβλημάτων της τελευταίας στιγμής. Ο Φωτάκης, αν και τον περιμέναμε να παίξει, πονούσε και δεν αγωνίστηκε και ο Κατσουράνης αρρώστησε. Εγιναν σημαντικές αλλαγές πριν το παιχνίδι, αλλά αν θέλετε την άποψή μου γι΄ αυτό, πρέπει πιο πολύ να πιέζουμε τον κάτοχο της μπάλας πριν φθάσει αυτή στην περιοχή μας και μετά παίζει ρόλο η ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά των παικτών».
Γιώργος Κατσικά 
Για το αποτέλεσμα: «Πολύ σημαντική νίκη. Το γεγονός ότι επιστρέψαμε στις επιτυχίες μας αναπτερώνει το ηθικό. Τώρα θέλουμε να κάνουμε το ίδιο και στην έδρα της ΑΕΚ».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε για τέσσερα ματς χωρίς νίκη: «Μπορεί να είναι πολλοί λόγοι. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από εμάς τι συμβαίνει στην ομάδα. Σε όλους μπορεί να τύχει ένα κακό σερί. Ελπίζω να το αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά.

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ μέχρι την ισοφάριση: «Το γεγονός ότι δεχθήκαμε νωρίς ένα γκολ μας κακοφάνηκε. Έπρεπε να αντιδράσουμε θετικά, το οποίο και κάναμε στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους με αποτέλεσμα να μπούμε με ελαφρύ προβάδισμα στα αποδυτήρια».

Για τις οδηγίες του Δώνη στην ανάπαυλα: «Μας τσίτωσε, μας έδωσε αυτοπεποίθηση για να μπούμε στο δεύτερο μέρος  και να πετύχουμε περισσότερα γκολ».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου: «Γνωρίζουμε σε ποια ομάδα παίζουμε. Η πίεση και οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες και εμείς πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό και να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο».

Για το γκολ που πέτυχε: «Μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Χρειαζόμουν αυτό το γκολ. Ήρθε σήμερα. Πιστεύω και στη συνέχεια  να πάω το ίδιο καλά, όπως σήμερα».
Λίνο
Για τον αγώνα:
«Σήμερα τα καταφέραμε.  Ο Ιανουάριος δεν ήταν καλός μήνας για εμάς. Είχαμε μία καλή νίκη στο Κύπελλο. Θέλουμε να πάμε με διαφορά στα πλέι οφ, αλλά δεν κερδίσαμε τον Αστέρα, ενώ προσπαθήσαμε για ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στον Άρη και δεν τα καταφέραμε. Η σημερινή νίκη μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τα επόμενα παιχνίδια».

Για το χειροκρότημα που εισέπραξε από τον κόσμο: «Σίγουρα σε όλες τις ομάδες ο κόσμος εκτιμά το χαρακτήρα και την προσφορά των παικτών. Τέσσερα χρόνια εδώ προσπαθώ να κάνω καλύτερα πράγματα, να είμαι ο εαυτός μου. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, είμαι ευτυχισμένος και παίρνω αυτοπεποίθηση για να παίζω καλύτερα».

Για τις μεταγραφές: «Είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Σίγουρα στο δεύτερο ματς έδειξαν ότι έχουν ικανότητες για να μας βοηθήσουν πολύ. Οι πιο παλιοί πρέπει να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν».
Σαρλ Ιτάνζ
Για τον αγώνα: «Δεν ξεκινήσαμε όπως θα έπρεπε το ματς. Καταφέραμε όμως να το γυρίσουμε και αυτό είναι που μετράει».

Για τον πρώτο του αγώνα στην Τούμπα: «Τα συναισθήματά μου είναι πολλά για το ντεμπούτο μου στο γήπεδό μας. Χαίρομαι που είμαι μέλος ενός πολύ μεγάλου κλαμπ».

Για τη φάση που φωνάζει ο ΟΦΗ για πέναλτι: «Είναι μια απόφαση του διαιτητή. Δεν είχα καμία πρόθεση να χτυπήσω τον αντίπαλο, πήγα στη μπάλα. Συνήθως οι αντίπαλοι διαμαρτύρονται, αλλά το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα».

Για την προσαρμογή των νέων παικτών: «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να παίξουμε καλά όλοι μαζί. Είμαστε πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα, όλοι έχουμε φιλοδοξίες. Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά και να πετύχουμε τους στόχους μας».
Λίαμ Λόρενς
Για τη σημασία της νίκης: "Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, έπρεπε να μπούμε και να κερδίσουμε. Πετύχαμε τρία γκολ, πήραμε τρεις βαθμούς, αυτό είναι που έχει σημασία στο ποδόσφαιρο και μας χρειαζόταν για να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα".

Για τις αιτίες που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα: "Σήμερα δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μετά την ισοφάριση αρχίσαμε να είμαστε καλύτεροι. Στο ημίχρονο ο προπονητής μας είπε με έντονο τρόπο ότι πρέπει να βελτιωθούμε και στο δεύτερο μέρος ήμασταν πολύ καλύτεροι και μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ".

Αν η νίκη βοηθά ώστε να καλυφθούν όλα εκείνα που ταλαιπώρησαν την ομάδα την περίοδο των αρνητικών αποτελεσμάτων: "Η νίκη βοηθά. Όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμασταν γι αυτό το παιχνίδι. Από ΄δω και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα γίνουμε πιο δυνατοί".
ΚΙΤΡΙΝΕΣ : Αθανασιάδης, Καμαρά, Λόρενς, Μπούρμπος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Κύζας (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ : Γεωργιάδης (Κοζάνης) - Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

ΠΑΟΚ : Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Σίλντενφελντ, Λίνο, Λάζαρ, Ρομπέρ (51 Ολίσε), Σαλπιγγίδης (65 Πόποβιτς), Λόρενς, Καμαρά (83 Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

ΟΦΗ : Αγριμάκης, Μονιάκης, Σαρ, Κουρδάκης, Ιωαννίδης (80 Κανούλας), Βερόν, Λαμπρόπουλος, Μπούρμπος, Κουτσιανικούλης (46 Μακρής), Παπάζογλου, Περογαμβράκης (76 Νύκταρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.194

Europa Conference League φάση των «8»  ΠΑΟΚ -  Μπριζ -0-2 Για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με ...