4/11/12

oxyro N1.873



 








   
 
Super League Αγωνιστική: 9η

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ - 1-2

Ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ μας  Αθανασιάδης με τα γκολ στο 39' και το 42' έδωσε την νίκη με 1-2 στην Ν. Σμύρνη. Ανόητη αποβολή του Λάζαρ στο 44' έβαλε τον ΠΑΟΚ σε περιπέτειες.Ο Χακόμπο κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ.
Οι  οπαδοί μας μαζεύτηκαν στα γραφεία του Πανελληνίου συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Αθηνών και από εκεί μέσω Συγγρού έκαναν μία βόλτα στην κεντροδυτική Αθήνα και έφτασαν χωρίς κανένα πρόβλημα στη Νέα ΣμύρνηOι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου βοήθησαν τους 800 οπαδούς του ΠΑΟΚ για την καλύτερη πρόσβαση στο γήπεδο.

Γιώργος Δώνης 
Στο σχόλιό του για την αποβολή τού Λάζαρ στο 44΄ κι ενώ ο ΠΑΟΚ προηγούνταν με 0-2, ο Γιώργος Δώνης: «Πρέπει να πάρουμε ένα ψυχολόγο.  Δεν είναι τυχαίο πως οι μεγάλοι σύλλογοι χρειάζονται και αυτή την ειδικότητα. Μιλάμε πολύ στους παίκτες για να αποφύγουν τέτοιες καταστάσεις. Είναι εντελώς λάθος από που έγινε. Δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση, ήταν κάτι εντελώς ανόητο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εκεί που είχαμε τελειώσει τον αντίπαλό μας κι έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε η αποβολή, η οποία μας πήγε πίσω και μας δημιούργησε αγωνιστικό και ψυχολογικό πρόβλημα».

Σε ερώτηση αν θα τιμωρηθεί αυτή η πράξη: «Από το παιχνίδι με τον Άρη που αποβλήθηκαν παίκτες κι εγώ που έμεινα τρία παιχνίδια μακριά από τον πάγκο, είχα πει ότι σε αδικαιολόγητη κόκκινη θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 για παίκτη και 10.000 ευρώ για τον προπονητή. Πάντως σήμερα έγινε κάτι απρόβλεπτο. Δεν υπάρχει εξήγηση, όταν προηγούμασταν 0-2 να πετάξει μπουκάλι στην κερκίδα. Μου προκαλεί τεράστια έκπληξη αυτή η αντίδραση».

Για την ανάλυση του αγώνα υπογράμμισε: «Εχουμε κάποια θετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας και κάποια αρνητικά που μπορούμε να βελτιώσουμε. Για παράδειγμα έγιναν αρκετές λανθασμένες πάσες, από τους κεντρικούς αμυντικούς και ιδιαίτερα από τον Κατσικά. Όμως γενικότερα είμαι ευχαριστημένος από τις κινήσεις που κάναμε».

Για το αν είναι ικανοποιημένος, παρά τις πολλές ευκαιρίες των γηπεδούχων: «Δεν καταλαβαίνω αυτό που παρουσιάζουν για εμάς. Δε γίναμε ακόμη η ομάδα που θα ισοπεδώσουμε τον αντίπαλο. Ούτε ο Ολυμπιακός δε δημιουργεί πολλές φάσεις σε έναν αγώνα, πώς να το κάνουμε εμείς. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε ισορροπία μέσα στο παιχνίδι, κάτι που είχαμε σήμερα.

»Στο πρώτο ημίχρονο μού άρεσε η εικόνα μας μέσα στο γήπεδο, ενώ το δεύτεορ μέρος δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, μια και κάναμε πράγματα για να διασφαλίσουμε το σκορ και τα κάναμε - σε μεγαλύτερο βαθμό – σωστά».

Για τη φάση τού πέναλτι: «Μπορώ να πω ότι είδα χέρι. Όμως θέλω να δω το βίντεο και να σας πω. Σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν τεράστια σκάνδαλα που συμβαίνουν… Ολες οι ομάδες πρέπει να δυναμώσουν και να μην υπάρχει το κατεστημένο στο ελληνικό ποδοσφαίρου. Εχω δει όλα τα ματς τού πρωταθλήματος κι έχω εντοπίσει τεράστια προβλήματα σε άλλα παιχνίδια».

Για το αν ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός που πήρε τη νίκη, μια και δεν έκανε πολλές φάσεις: «Δεν μπορείς να πεις ποτέ ποιος θα βάλει την μπάλα την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πανιώνιος, στις  2-3 καλές ευκαιρίες που είχε στο β΄ ημίχρονο δεν έκανε το κάτι παραπάνω. Είναι θέμα ικανότητας. Για παράδειγμα εμείς χάσαμε τρεις ευκαιρίες στην Κέρκυρα, δεν βάλαμε την μπάλα στα δίχτυα και δεν κερδίσαμε».
Κοστίν Λάζαρ 
«Έχασα την ψυχραιμία μου. Ζητώ συγγνώμη από τους οπαδούς μας γι΄ αυτή την ενέργεια. Αγωνίζομαι 11 χρόνια σε υψηλό επίπεδο και έχω αποβληθεί δύο φορές. Σήμερα με χτυπούσαν από την αρχή και αυτό συνέβη και στη φάση που πέταξα το μπουκάλι. Γι΄ αυτό αντέδρασα έτσι, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Ζητώ συγγνώμη και από τους συμπαίκτες μου και από την ομάδα, διότι υποφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ένα σημαντικό διπλό και δώσαμε μια απάντηση. Είμαστε καλή ομάδα. Πρέπει συνεχίσουμε τη δουλειά και να γίνουμε καλύτεροι".
Σανθ Χακόμπο
"Πήραμε τρεις βαθμούς και κρατήσαμε την επαφή μας με τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο έγινε δυσκολότεο επειδή παίξαμε για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες. Ακόμη κι έτσι, όμως, είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε το σκορ και φεύγουμε με τρεις σημαντικούς βαθμούς. Αυτό ήταν που μας ενδιέφερε" 

Στέφανος Αθανασιάδης
 
"Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Μετά την αποβολή, άλλαξε όλο το παιχνίδι. Γυρίσαμε πίσω αναγκαστικά και από ΄κει και πέρα δώσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε για να πάρουμε τη νίκη".

Για τις πολλές κόκκινες κάρτες:
"Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή στα αποδυτήρια και πιστεύω ότι δεν θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε τέτοιες κάρτες"

Για την αξία της νίκης:
"Είναι πολύ σημαντική και για την ψυχολογία που πρέπει να πάρουμε, καθώς στα τελευταία ματς δεν είχαμε πάρει τρίποντο εκτός έδρας. Είναι δύσκολη η συνέχεια, κρατάμε τους τρεις βαθμούς και θεωρώ ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος. 
Κώστας Σταφυλίδης

"Ευτυχήσαμε να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας, σε αντίθεση με το ματς στην Κέρκυρα. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Στο δεύτερο ο Πανιώνιος μας πίεσε, κάτι που είναι λογικό αφού παίξαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο. Είναι θετικό ότι φεύγουμε με τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε" 
ΣΚΟΡΕΡ: 56' Αραβίδης - 39', 42' Αθανασιάδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Λάζαρ (44')
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38' Ρόκας, 44' Κολοβός, 90'+ Σπυρόπουλος - 55' Κουμάλο, 71' Φωτάκης, 74' Έτο, 90'+ Χακόμπο
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Ρόκας (46' Σάμαρης), Αραβίδης, Κολοβός (76' Διαμαντάκος), Οκόγιε (65' Ντούνης)
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμαλό, Έτο, Γκαρσία (65' Κίτσιου), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (88' Βιβιάν), Αθανασιάδης (77' Γιάννου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...