18/7/12

oxyro N1.791















Μπάνε Πρέλεβιτς και Βαγγέλης Γαλατσόπουλος  για την προσπάθεια εξυγίανσης στον μπασκετικό ΠΑΟΚ. 
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς:  

"Πριν από ένα χρόνο που αναλάβαμε την διοίκηση της ΚΑΕ είχαμε θέσει ένα στόχο για το πως θα προχωρήσουμε. Η αλήθεια πάντα είναι σκληρή. Σαν διοίκηση ακολουθήσαμε τον δρόμο της πραγματικότητας με αρκετό προσωπικό κόστος, αλλά πιστεύουμε ότι είναι σωστός. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έχουν υπομονή και να ζητήσουμε συγγνώμη από όσους τυχόν αδικήσαμε.
Γνωρίζουμε ότι παράλληλα με την εξυγίανση ο κόσμος δεν δέχεται ότι η ομάδα δεν πρωταγωνιστεί αγωνιστικά, ούτε εμείς το δεχόμαστε. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Και εφόσον βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο κάποια στιγμή θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι δύσκολος. Είμαστε ευχαριστημένοι που υπάρχει κατανόηση από το αγωνιστικό τμήμα και τους υπαλλήλους της ομάδας και δουλεύουν προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης.
Για να πρωταγωνιστήσει, όμως, και πάλι μία ημέρα η ομάδα καμία διοίκηση Πρωτοδικείου δεν μπορεί μόνη της. Πιστεύουμε έχουμε καταφέρει να περάσουμε την σκέψη για να έρθει πρώτα η οικονομική εξυγίανση και στην συνέχεια το αγωνιστικό".

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος

" Παρόλες τις δύσκολες συνθήκες, βοηθάνε, και βοηθάνε σε μία περίοδο που γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις για να κατέβουν τα κόστη και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό".
Ακολουθεί ο οικονομικός απολογισμός: " Τα έσοδα από 1-7/2011 έως το 30/6 του 2012 είναι 1.200.373 ευρώ που προήλθαν από τα εισιτήρια και τα εισιτήρια διαρκείας, από την χορηγία του ΟΠΑΠ, το τηλεοπτικό συμβόλαιο και από τις χορηγίες και τις 300 εταιρίες που μπήκαν στο γνωστό πρόγραμμα. Αν δεν είχαμε τις παλιές οφειλές, θα καλύπτονταν όλα τα έξοδα της εταιρείας από αυτά τα έσοδα. Πληρώσαμε 617.413 για τη χρήση τη δική μας. Για παίκτες 217.000 ευρώ, για προπονητή και τιμ 87.000, προσωπικό και έξοδα γραφείου 57.000, ταξίδια της ομάδας 57.000, πληρώσαμε τα κοινόχρηστα, τους διαιτητές, μάνατζερ παικτών κ.α με τα υπόλοιπα λεφτά.
Δώσαμε και 518.000 ευρώ που αφορούν σε παλιές οφειλές και το μεγάλο μέρος αφορά ρυθμίσεις στο ΙΚΑ και την εφορία, αφορούν μάνατζερ παικτών 22.000 ευρώ, οφειλές παικτών 90.000, άρθρο 99 87.000, πρόστιμα του ΕΣΑΚΕ από πέρσι που είχαμε 62.000 και έχουμε πληρώσει τα 20.000, το τιμ και τον προπονητή από προηγούμενες χρήσεις 35.000. Υπολείπονται από εκεί και πέρα 430.000, τα οποία είναι τα χρέη της δικής μας χρήσης, 130.000 σε αθλητές 20.000 σε προπονητές, 26.000 σε τιμ, 12.000 στο προσωπικό, ενοίκια κοινόχρηστα και μάνατζερ παικτών. Αν αθροίσετε θα δείτε ότι μπορούσε η χρήση να έχει θετικό πρόσημο.
Αν όμως έχει μία εταιρία χρέη, πρέπει να τα ρυθμίζει, γι' αυτό δώσαμε ένα ποσό για τα παλιά χρέη και προς τους παίκτες και προς τους μάνατζερ και κυρίως προσπαθήσαμε να είμαστε συνεπείς με το δημόσιο. Από εκεί και πέρα γνωρίζετε ότι η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να ρυθμίσουμε στο ΙΚΑ και την εφορία ένα ποσό που φθάνει στις 445.000 ευρώ.
Αυτά είναι σε ό,τι αφορά στον οικονομικό απολογισμό. Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε την εξυγίανση γιατί είναι ο μόνος δρόμος με φως και φυσικά έχοντας πετύχει την ανανέωση συνεργασίας με προπονητικό τιμ και είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε βάθος πενταετίας. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να κάνουμε μία πολύ καλή ομάδα. Το απαραίτητο συστατικό είναι η βοήθεια του κόσμου, να βρίσκεται δίπλα σε αυτή την προσπάθεια γιατί βάλαμε τις βάσεις. Αφιερώνουμε πολλές ώρες για να επιτευχθεί και η εξυγίανση αλλά και να φτιαχτεί μία πολύ καλή ομάδα που θα χαίρεται ο κόσμος. Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό γεγονός που τρέχει εδώ και περίπου 20 ημέρες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, εγώ και ο Πρέλεβιτς να ανακοινώσουμε ότι ο μεγάλος χορηγός ασφαλιστική θα είναι η Prime Insurance και η Village Cinemas του κ. Κοντομηνά, στον ίδιο όμιλο ανήκει και ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA που είναι κοντά  μας και τον ευχαριστούμε.
Θα είναι χορηγία στην το παλεύαμε 20 ημέρες είναι επιτυχία θεωρούμε για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Θα γίνει και παρουσίαση και συνέντευξη Τύπου και θα βοηθηθεί πολύ η ομάδα.
Είναι σημαντικό γεγονός για τον ΠΑΟΚ αυτή η χορηγία. Υπάρχουν υποχρεώσεις, ρυθμίσεις και το άρθρο 99 και φυσικά το να κάνουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε και για τα δύο, η χορηγία είναι μία μεγάλη βοήθεια".
 Μπάνε Πρέλεβιτς:  
"Εχουμε τηλεοπτικά με κεντρική διαχείριση. Ξέρουμε πότε θα τα πάρουμε;. Αρα ο υπολογισμός γίνεται με βάση την εμπειρία. Στόχος είναι η σταθερή αγωνιστική παρουσία. Αν συζητάμε για το τηλεοπτικό συμβόλαιο από τον Σεπτέμβριο και πάρουμε λεφτά τον Φεβρουάριο; Στάνταρ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο αυτά που έχουν ανακοινωθεί, όπως η χορηγία τώρα, η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ και κάποιοι άνθρωποι που πάντα βοηθούν".
Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι έχουμε προλάβει τα επικίνδυνα βάζοντας την ομάδα στο άρθρο 99. Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να είναι ευτυχισμένοι που αυτή την στιγμή μιλάμε για την ομάδα. Υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να πληρώνονται".
"Ετσι όπως είναι το ελληνικό μπάσκετ δεν θα είναι μεγάλες οι διαφορές εκτός από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που και αυτοί, όμως, έχουν αρχίσει να μειώνουν".
"Ο Νίκος Σταυρόπουλος είναι τεχνικός διευθυντής, ασχολειται με το αγωνιστικό, με τις Ακαδημίες και σήμερα δεν είχε δουλειά στην συνέντευξη Τύπου. Εμείς ξαναλέμε η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους, όποιος έχει διάθεση μπορεί να αφιερώσει έστω και λίγο χρόνο". 
Βαγγέλης Γαλατσόπουλος
"Ο ΠΑΟΚ είχε έτσι και αλλιώς το πιο φθηνό διαρκείας ακόμη και αυτό θα μειωθεί ακόμη πιο κάτω. Θα μειωθούν και τα υπόλοιπα διαρκείας, θα υπάρξει ανακοίνωση και για το οικογενειακό διαρκείας.
Ολα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα πάνε για να καλυφθεί το μπάτζετ της ομάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...