4/4/12

oxyro N1.732














O Λάσλο Μπόλονι συνέντευξή στην «SportDay», τα «Σπορ του Βορρά» και το «Μέτροσπορ»
«Νιώθω πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, αλλά στο μυαλό μου έχω όμορφες κι άσχημες στιγμές. Τα κακά ήταν ότι δεχτήκαμε γκολ στο 90« με τον Ατρόμητο και ήρθε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο. Επίσης ήρθα στην ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή, και για τον ΠΑΟΚ και για την Ελλάδα μέσα στην οικονομική κρίση. Ακόμα στα δυσάρεστα συγκαταλέγεται κι η διαιτησία.
Σε δύο περιπτώσεις έφταιξα, όχι όμως στις άλλες. Στα όμορφα πράγματα συμπεριλαμβάνονται οι νίκες εναντίον μεγάλων ομάδων στα ντέρμπι, η εξαιρετική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, η φιλοσοφία που ακολουθούμε με τους νεαρούς παίκτες, το ότι βοήθησα την ομάδα να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και να μην έχει πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ.
Επίσης στα θετικά είναι ότι δεν άλλαξε η βαθμολογική μας θέση, παρά τη μείωση του μπάτζετ, ο σεβασμός των φιλάθλων προς το πρόσωπό μου, η καλή σχέση μου με τους Βρύζα, Κωνσταντινίδη και με τον Ζαγοράκη (με τον οποίο συνεχίζω να έχω επαφή) και τέλος η πιεστική ατμόσφαιρα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Μου αρέσει πολύ», τόνισε ο Ρουμάνος:
Για το χτίσιμο της ομάδα τόνισε:  
«Η διατήρηση του υπάρχοντος ρόστερ, οι καλοί νεαροί παίκτες και οι μεταγραφές κάνουν μια καλή ομάδα. Ομως οι εποχές άλλαξαν και τα μπάτζετ μειώθηκαν. Για τις μεταγραφές δεν ξέρουμε. Πάντως για τους νεαρούς παίκτες, όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ στόχος μας ήταν να ανεβάσουμε τρεις. Πλέον για του χρόνου υπάρχουν 7-9 παίκτες σε αυτήν τη λίστα. Είναι πολύ ελπιδοφόρο που οι φίλαθλοί μας στηρίζουν τους νεαρούς, όποτε τους βάζω στο παιχνίδι. Ηδη βρίσκονται από πίσω μικροί όπως οι Παναγιωτούδης, Πέλκας, Πόποβιτς, Λαμπάκης και Κωνσταντινίδης».
Σε ερώτηση για το «κλειδί» της επιστροφής των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Τούμπα κι αν έχει να τους κάνει κάποιο κάλεσμα μίλησε ο Ρουμάνος. «Τους υποσχόμαστε ότι θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό. Θα πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Δεν πρέπει να ξανακάνουμε παιχνίδια όπως αυτό με τα Γιάννινα που χάσαμε στην έδρα μας με 1-2. Ποτέ...».

Για το αν θέλει ο ΠΑΟΚ να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μπόλονι επεσήμανε:
 «Καταρχάς να πούμε κάτι γιατί εύκολα κάποιοι βάζουν ψηλά τον πήχη και αναφέρονται σε μεγάλους στόχους. Πόσοι παίκτες μας έχουν πάρει έναν ή παραπάνω τίτλους στην καριέρα τους; Λίγοι. Αρα καταλαβαίνετε τα δεδομένα. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο το Τσάμπιονς Λιγκ (προκριματικά) θα είναι καλό για μας. Είδαμε φέτος το παράδειγμα του Παναθηναϊκού. Ίσως δεν είναι καλό αν δεν είμαστε 100% έτοιμοι, αλλά στα πλέι οφ θα προσπαθήσουμε για την 1η θέση... Σε ό,τι αφορά στο Γιουρόπα Λιγκ εγγυώμαι με τα δύο χέρια ότι θα βγούμε και ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Παρ» όλα αυτά ο στόχος μας παραμένει η πρωτιά στα πλέι οφ».

Ακόμη μιλώντας για την ομάδα και τις θυσίες που έχουν γίνει είπε:
 «Μου αρέσει να βλέπω μισογεμάτα ποτήρια και όχι μισοάδεια. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Φέτος ο ΠΑΟΚ δε θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα. Ίσως λείπουν και περισσότεροι από 4-5 παίκτες που να έχουν παραστάσεις από τίτλους. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως φάνηκε ότι η ομάδα με τις απώλειες που είχε στο έμψυχο δυναμικό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ξαναβρεί τις ισορροπίες της.
Φέτος με τις θυσίες που έπρεπε να γίνουν σε έμψυχο δυναμικό συμβάλαμε κι εμείς για να προχωρήσει η εξυγίανση του συλλόγου που ήταν απαραίτητη. Αλλά αυτό έχει και τις αγωνιστικές συνέπειες.
Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες μου δεν παλεύουν όσο καλύτερα μπορούν σε κάθε παιχνίδι. Παρά τα όποια λάθη μπορεί να γίνονται… Σύμφωνα με τις δυνατότητες της ομάδας, παλεύουν όσο καλύτερα μπορούν. Αλλά κάποιες φορές αυτό δεν είναι αρκετό.
Στον ΠΑΟΚ από πέρυσι αποχώρησαν σχεδόν οι μισοί παίκτες. Ακόμη και τον περασμένο Δεκέμβριο έφυγαν πέντε παίκτες χωρίς να τους αντικαταστήσουμε όλους με νέους. Δεν παραπονιέμαι γι αυτά που έγιναν, διότι κι εγώ έδωσα τη συγκατάθεσή μου για να γίνουν κάποιες κινήσεις για την επιβίωση της ομάδας, αλλά είναι γεγονός ότι χάσαμε την ισορροπία μας από κάποιες αποχωρήσεις...
Ο Βιτόλο κάλυπτε τον Γκαρσία. Δεν μπορούμε να ζητάμε από το Λάζαρ να κάνει το ίδιο αλλά και ο Βιτόλο δεν μπορεί να κάνει ό,τι ο Λάζαρ. Στην άμυνα Μαλεζάς και Τσιρίλο έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά ο Κοντρέρας λείπει. Είχε τον έλεγχο της άμυνας. Ο Γεωργιάδης δεν μπορεί να καλύψει τον Βιεϊρίνια σε κάποια πράγματα. Δουλεύουμε όμως και πιστεύω ότι γρήγορα ή αργότερα θα βρούμε τις λύσεις"

Δεν έκρυψε ότι του αρέσει στον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά έδειξε ότι θα μείνει και του χρόνου:
«Πάντως νιώθω καλά στον ΠΑΟΚ... Να σας πληροφορήσω ότι μόλις πρόσφατα αγόρασα ένα τραπέζι για το σπίτι μου και έχω άλλα τρία δωμάτια να γεμίσω... Και στη γυναίκα μου αρέσει η ζωή στην Ελλάδα. Πιο πολύ από ότι θα της άρεζε στη Γερμανία για παράδειγμα. Νιώθω καλά στον ΠΑΟΚ, πάντα όμως το μυαλό του ανθρώπου σκέφτεται διάφορα πράγματα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν μπορώ να εξηγώ στον καθένα τι μπορούμε και τι έχουμε καταφέρει. Εγώ, πάντως, όπως είπα και όταν ήρθα, πέφτω στο κρεβάτι μου και κοιμάμαι ήσυχος. Και θέλω να δώσω κι άλλα πράγματα στον ΠΑΟΚ. Έχω να δώσω πολλά ακόμη".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ είπε:
«Μεγάλη εντύπωση μου κάνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Είναι παντού και είναι πάντα τόσο κοντά στην ομάδα...  Από την Κέρκυρα μέχρι τη Γερμανία, είχαμε παντού κόσμο μαζί μας... Η Μαρσέιγ έχει κόσμο αλλά στη Γερμανία και Ολλανδία σε προετοιμασία δε θα είχε τόσους οπαδούς... Τώρα έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης από τον κόσμο. Θυμάμαι πολλά παιχνίδια με πάνω από 20.000 κόσμο, ενώ στο τελευταίο ματς είχαμε μόλις 6-7.000. Τους χρειαζόμαστε τους οπαδούς μας. Αν με ρωτήσουν αν ο ΠΑΟΚ είναι η πιο δυνατή ομάδα θα τους πω όχι. Αν με ρωτήσουν ποια ομάδα μου αρέσει στην Ελλάδα, θα τους πω ο ΠΑΟΚ. Στα επόμενα ματς και στα πλέι οφ θα κάνουμε το καλύτερο και μ αυτούς δίπλα μας θα είναι πολύ πιο εύκολο. Οι πραγματικοί οπαδοί είναι κοντά και στα δύσκολα. Οι οπαδοί έρχονται πάντα μαζί μας και θέλουμε να νιώθουμε ότι μας υποστηρίζουν πάντα. Ξέρω ότι πρέπει να είμαστε θετικοί. Να έχουμε ενέργεια. Θα προσπαθήσουμε. Δεν ξέρω τι θα πετύχουμε, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε..."

Κλείνοντας για τα πλέι οφ είπε:
«Στα πλέι οφ θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, η ΑΕΚ απαιτεί σεβασμό και ο Ατρόμητος είναι δυνατός. Αλλά και εμείς θα είμαστε καλοί αντίπαλοι για όλους για να πάρουμε αυτό που θέλουμε…» 
















H Ινδονησία έχει το δικό της σνακ που φέρει το όνομα του ΠΑΟΚ
Το συγκεκριμένο σνακ φέρει... προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, αφού προέρχεται από την περιοχή «PAOK» που βρίσκεται στο νησί Τζάβα Μπαράτ, 49 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, Τζακάρτα.

Πρόκειται για σνακ που φτιάχνονται από μπαχαρικά και καρυκεύματα της περιοχής και είναι ιδιαίτερα καυτερά. Εστω και έτσι, ακόμα και η Ινδονησία έχει τον αγαπημένο της ΠΑΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΟΚ ΟΧΥΡΟ / N 5.24

7η αγωνιστική των play offs Λαμία - ΠΑΟΚ - 1-1 Για την 7η αγωνιστική των play offs o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τη Λαμία,...